26.09.14, 15:36
nie wiem co mam robic neurolog kazal isc na kontrolne usg i nie wiem czy ma sens ciagnać małą 100 km zeby nas odesłali z kwitkiem . Jakie musi być ciemiaczko zeby mozna było wykonać usg ? Moja mała ma malutkie strasznie nie wiem ile czuje jakas dziurke jeszcze ale nie wiem czy to wystarczy ??
Obserwuj wątek
    • polaa27 Re: Pomocy !! 26.09.14, 16:27
      Hmm, ale czego dokładnie oczekujesz? Że mu tu przez net Ci dziecko zdiagnozujemy? Jeśli lekarz zlecił, to widocznie oś go niepokoiło. USG głowy jest dość popularnym badaniem, może jednak znajdziesz gabinet gdzieś bliżej zamieszkania.
      • mamaanastazji Re: Pomocy !! 26.09.14, 16:51
        Nie oczekuje od ciebie diagnozy mojego dziecka. Zadalam proste pytanie jakie musi byc ciemiaczko zeby zrobić jeszcze przez nie usg? Wiem po co jest ono wykonywane u mnie w miescie nie ma kompetentnych lekarzy nablizej jest szczecin pozatym tam znają moje dziecko.
        • t.tolka Re: Pomocy !! 26.09.14, 18:05
          A neurolog ciemiaczko widzial zanim zlecil usg?
          • mamaanastazji Re: Pomocy !! 26.09.14, 18:22
            Widziała ciemiaczko ale kazała mi sie isc pytać radiologow a pani w rejestracji nie zawolala rzadnego i tym wiem. Nie wiem czy jest sens jechac z tak małym ciemiaczkiem czy mnie nie odesla i czy bd wstanie cos zobaczyć .
            • macumi Re: Pomocy !! 26.09.14, 20:06
              Bo pewnie to też zależy od sprzętu i umiejętności radiologa. Proponuję zadzwonić raz jeszzce do rejestratorki, powiedzieć, ze ma Pani 100 km, i że albo niech daje tel. do radiologów, albo niech sama zapyta, czy zgodzą się zbadać dziecko o ciemiączku > 1cm. I niech się Pani uprze, a w razie czego kłamie jak z nut, że samochodu ie, ma, sezon grypowy, zimno, mokro i rozpacz wielka.
              Niestety w kontaktach z NFZetem trzeba być upierdliwym.
        • macumi Re: Pomocy !! 26.09.14, 18:22
          Cos mi się majaczy, że cm, ale młoda miała mniej, jak ostatnie robili i też coś tam zobaczyli, chociaż całego mózgu nie mogli, ale przynajmniej sprawdzili, jak sie mają ślady po wylewie. Jeśli neurolog widział dziecko, to na pewno sprawdził, czy USG jest jeszcze możliwe.
          • mamaanastazji Re: Pomocy !! 26.09.14, 19:28
            Wiec chyba pojadę moze sie da cos zobaczyć . Ma chyba niecaly centymetr . Ale cos tam zobaczą chyba .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka