Dodaj do ulubionych

Do Ani.silenter..itd:)WAŻNE

16.03.05, 23:15
Byłabym zapomniała!Miałam dziś sen Aniu,ze urodziłaś w terminie dużą córkę-Ade.Byłam tam z Toba-po co to niewiem?Ale wiesz jak to jest w snachsmileWiem,że pomyslałam sobie ze skoro i Wam się udało to i ja mogę urodzić o czasiesmilePiszę Ci o tym,bo najwyrazniej mam sny prorocze-kiedy byłam przekonana,że urodze Natana to Em śniła mi się 2 razy-raz w połowie ciąży a drugi raz w noc poprzedzającą sam poród...
Obserwuj wątek
    • ania.silenter_exunruzanka Re: Do Ani.silenter..itd:)WAŻNE 17.03.05, 09:49
      mamaemmy napisała:

> Byłabym zapomniała!Miałam dziś sen Aniu,ze urodziłaś w terminie dużą córkę-
      Ade.
      > Byłam tam z Toba-po co to niewiem?Ale wiesz jak to jest w snachsmileWiem,że
      pomysl
      > ałam sobie ze skoro i Wam się udało to i ja mogę urodzić o czasiesmilePiszę Ci o
      t
      > ym,bo najwyrazniej mam sny prorocze-kiedy byłam przekonana,że urodze Natana
      to
      > Em śniła mi się 2 razy-raz w połowie ciąży a drugi raz w noc poprzedzającą
      sam
      > poród...

Dzięki za dobre myśli - bardzo mi są potrzebne terazsmile. Bardzo. Dziękujęsmile)).
      pozdrawiam Cię serdecznie
      P.S. Ada przekręciła się główką w dół - mój mąż śmieje się, że już się nie
      wywinę od porodu naturalnegosmile. Mam niezłego pietrasad.
      • brzozinka Re: Do Ani.silenter..itd:)WAŻNE 17.03.05, 10:55
        Ania, jesteś pod bardzo dobrą opieką z tego co czytałam na forum. Nie ma siły
        żeby było coś źle. Poza tym, jak pisałaś pare dni temu, Ada jest już duża
        (hmmm ....fajne określenie na dziecko 1800 big_grin). Poza tym nie ma reguły,że
        problemy w ciązy 1 = problemy w ciązy następnej prawda? smile
        I mam pytanie gdyż mnie to żywotnie interesuje na przyszłość - czy to,że
        urodziłas wcześniaka przez cc nie jest automatycznym wskazaniem do cc przy
        drugim porodzie? Czy po prostu chcesz spróbowac jak to jest "siłami natury"?
        Mam nadzieje,że nie wkraczam za bardzo w prywatny teren smile

pozdrowienia
        Dagmara i Maciuś

www.brzozie.neostrada.pl/maciupcius
        • ania.silenter_exunruzanka Do brzozinki 17.03.05, 15:14
          brzozinka napisała:

> Ania, jesteś pod bardzo dobrą opieką z tego co czytałam na forum. Nie ma siły
          > żeby było coś źle. Poza tym, jak pisałaś pare dni temu, Ada jest już duża
          > (hmmm ....fajne określenie na dziecko 1800 big_grin). Poza tym nie ma reguły,że
          > problemy w ciązy 1 = problemy w ciązy następnej prawda? smile
          > I mam pytanie gdyż mnie to żywotnie interesuje na przyszłość - czy to,że
          > urodziłas wcześniaka przez cc nie jest automatycznym wskazaniem do cc przy
          > drugim porodzie?

Nie jest. Natomiast problemem jest to, że zaszłam w 2 ciążę pól roku po
          pierwszym porodzie - mały odstęp pomiedzy cc a drugim porodem. Dlatego mój gin
          typuje 80% do 20% na korzyść drugiego cc.

Czy po prostu chcesz spróbowac jak to jest "siłami natury"?

Wolałabym drugą cesarkę - boję się naturalnego porodusad.

> Mam nadzieje,że nie wkraczam za bardzo w prywatny teren smile

Oczywiście nie wkraczaszsmile. To zupełnie normalne pytaniesmile)) i ja z chęcią
          odpowiadam.
          pozdrawiam
    • tiya Re: Do Ani.silenter..itd:)WAŻNE 17.03.05, 10:18
      Mamoemmy, chyba awansujesz na naszą forumową wrożbitkę smile. Wcale się nie śmieję,
      naprawdę wierzę w takie rzeczy.

Aniu, w maju powitamy na forum dużą nie-wcześniaczkę.smile)Ada w porządku, a jak
      Twoje samopoczucie?
      • ania.silenter_exunruzanka Tiya:) 17.03.05, 15:20
        tiya napisała:

>
        > Aniu, w maju powitamy na forum dużą nie-wcześniaczkę.smile)Ada w porządku, a jak
        > Twoje samopoczucie?

Dzięki za troskęsmile)). Też ok - jestem teraz z Oleńką i mamą mojego męża w domu
        moich teściów (w województwie zachodniopomorskim), a mój mąż siedzi w Warszawie
        ze swoim tatą i budują domeksmile. Mam też codzinny kontakt telefoniczny z moją
        mamą co zawsze wpływa korzystnie na moje samopoczucie. No i cóż - dojrzewamwink
        jak mówi mój mążsmile)).
        pozdrawiam
        • tiya Re: Tiya:) 17.03.05, 15:30
          ania.silenter_exunruzanka napisała:
          > Dzięki za troskęsmile)). Też ok - jestem teraz z Oleńką i mamą mojego męża w domu
          > moich teściów (w województwie zachodniopomorskim), a mój mąż siedzi w Warszawie
          >
          > ze swoim tatą i budują domeksmile. Mam też codzinny kontakt telefoniczny z moją
          > mamą co zawsze wpływa korzystnie na moje samopoczucie. No i cóż - dojrzewamwink
          > jak mówi mój mążsmile)).
          > pozdrawiam

No to masz dzieci przy sobie smileOla z pewnością pokazuje, co potrafi wink, dobrze,
          że jesteście u Babci-masz nieocenioną pomoc. Dojrzewajcie zdrowo, dziewczyny smile
    • hanti Re: Do Ani.silenter..itd:)WAŻNE 17.03.05, 15:26
      Aniu, pród naturalny nie jest taki straszny, ja rodziłam dwa razy bez
      znieczulenia. Nie będę kłamać że nie boli, bo boli smile)) Ale to jest ból który
      zapominasz natychmiast po tym jak dziecko jest na świecie. Ja dwie godziny po
      porodzie byłam już na chodzie smile)) a po cesarce chyba dłużej dochodzi się do
      siebie. Zdecydowanie polecam poród naturalny smile)))

Trzymam kciuki żeby wszystko poszło oki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka