Dodaj do ulubionych

Posiew jałowy!hura

28.06.05, 08:39
Zrobilismy badania moczu, bo w czwartek idziemy do kontroli i mamy posiew
jałowy. super, szczerze mówiac to tego sie nie spodziewałam, myślałam ze
znowu bedziemy mieli przeboje z tymi siczkami.
a wiecej napisze w czwartek, po wizycie u lekarza. Zobaczymy ile ten maluch
teraz waży.
aha, wczoraj Szymon przekrecił sie kilka razy na brzuszek, wprawdze szło mu
ciezko i bardzo sie przy tym wyginał, ale co tam, początki są zawsze trudne.
No i załapał wstawanie z pozycji brzuszka do pozycji na czworaczka. ładnie
podnosi tyłek i rączki i jak juz załapie to potrafi tak z 20 razy az padnie.
No i dalej robi mostkisad
Obserwuj wątek
    • mamaigora1 Re: Posiew jałowy!hura 28.06.05, 08:44
      ?No i dobrze ze jest dobrze wink
      • mamaemmy Re: Posiew jałowy!hura 28.06.05, 09:20
        Tak się cieszę!A co do obrotów-widzę,że ćwiczenia pomogłysmileNo to Ci się zacznie teraz!Em najpierw też przekręcała się mozolnie,teraz wciąż trzeba ją trzymać-nawet w wózku usiłuje się przekręcić na ulubioną pozycję!Ale Szymonek poleciał jeszcze dalej jak widzę,bo załapał pozycję na czworaka-robiliście jeszcze jakieś ćwiczenia z nim,czy sam od siebie?Pozdrawiam ciepło Wyczynowca małego i jego Mamę!
        • tabaluga0 Re: Posiew jałowy!hura 28.06.05, 09:45
          stawiałam go na czworaczka i na poczatku wytrzymywał max minute i padał na
          brzuch a teraz moze juz tak kilka minut.
          potem pokazywalam jak ma podnosic nozki zeby sam wstał i sie nauczył,
          oczywiscie nie zawsze chce, ale i tak juz lepiej niz na poczatku. Po prostu
          musi załapać, a potem to co chwilke sie podnosi.
          Ale w foteliku juz go nie moge zostawic bo wychodzi, wysuwa sie dolem.
          • brzozinka Re: Posiew jałowy!hura 28.06.05, 11:30
            tabaluga0 napisała:

> Ale w foteliku juz go nie moge zostawic bo wychodzi, wysuwa sie dolem.

no to niezłe postępy robi smile

A w ogóle to gratulacje z powodu dziecka. Ostatnio kiedy nareszcie znalazlam
            chwilę czasu obejrzałam sobie na spokojnie zdjęcia Szymonka i raz,że słodki
            jest ogromnie a dwa , to zdjęcie gdzie on sie przygotowuje do raczkowania jest
            cudne!
            Powiedz mi, dlaczego martwi Cie,że Szymonek mostki robi? Pytam, bo Maciuś od
            jakiś dwóch tygodni to samo. Robił już mostki po powrocie ze szpitala no i
            wtedy to zsostało zdiagnozowane jako napięcie mięśniowe ale coś mi się w głowie
            kołacze,że w pewnym wieku dzieci znowu robią mostki ale już jako kolejny etap
            rowoju. My do neurologa idziemy dopiero we wrzesniu więc nie wiem czy ma się
            tym martwic czy przyjąc jako norme.

I z innej beczki - czy Ty nie miałs przypadkiem terminu na koniec grudnia
            poczatek stycznia? Bo mnie ostatnio oświeciło, po wątku "9 miesiąc/5,5
            korygowanego". Ja miałam byc "mamusia grudzień 2004/styczeń 2005" no ale Młody
            wolał październik big_grin
            • tabaluga0 Re: Posiew jałowy!hura 29.06.05, 08:21
              Ja miałam teramin na 25 grudnia czyli na swięta i tak tez wyszlismy do domku ze
              szpitala .No ale moj synek jak zawsze musi sie pospieszyc, wiec jak mu sie w
              brzuszku nudziło to sobie wyszedł 8 wrzesnia.

A co do mostków: Szymon robił mostki i na jakis czas mu przeszło ale teraz to
              juz przesada. Jego mostek wyglada tak: staje na czubku głowy i na paluszkach
              wiec wyglada jak akrobata. Neurolog mowila ze to normalne ale teraz idziemy w
              lipcu i sie dopytam ile to "normalne" moze trwac.
              • mama_oliwki1 Re: Posiew jałowy!hura 29.06.05, 08:32
                gratulacje i ciesze sie ze jest wszystko oksmileno wkoncu sie obraca wielkie
                caluski dla malego mistrzasmile
                • asia_233 Re: Posiew jałowy!hura 29.06.05, 09:25
                  My też cieszymy się z Wami. Pozdrawiamy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka