szczota12 19.01.06, 14:37 Mam pytanko,czy ktoś z Was był konsultowany przez genetyka??.Małgosia właśnie oczekuje na badania cytogenetyczne bo tak wczesny poród i opóżnienie psycho-ruchowe.Ile czeka się na wyniki takich badań?Pozdrawiam,Dorota Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emilka74 Re: genetyk 19.01.06, 15:38 Nasza Emilka miała szereg badań genetycznych z powodu słabego przybierania na wadze(18m-cy ok 6 kg)Na wyniki czekaliśmy ok 4 tyg.Nie wszystkie badania były za jednym razem.Pozdrawiam mama Emi i...kogoś jeszcze Odpowiedz Link
tolka11 Re: genetyk 19.01.06, 16:22 To zależy od rodzaju badań. Ja w katowicach na wyniki czekałam ok czterech tygodni. tolka11tygodni Odpowiedz Link
lanre2 genetyk 19.01.06, 19:47 Nie wiem , czy Ci pomoge, ale ja robilam badania genetyczne...badali moje chromosomy , mego meza i krzyzówkę naszych wspolnych...czeka sie 2 miesiace na wynik...miesiac sie hoduje i pozniej kolejny miesiac odczytuje wynik... Ela Odpowiedz Link
tabaluga0 Re: genetyk 19.01.06, 21:08 czy ktos wam zaproponowal te badania, czy same chcialyscie? nam nikt o tym nie wspomniał. Odpowiedz Link
emilka74 Re: genetyk 19.01.06, 22:00 U nas wskazaniem była niska waga Emilki.Zasugerował badania lekarz pediatra u którego byliśmy prywatnie. mama Emi i...kogoś jeszcze Odpowiedz Link
eu-iza Re: genetyk 25.01.06, 12:33 Hoduje się 72h (z krwi), wynik opracowuje około tygodnia, po czym analizuje go lekarz. Standardowo czeka się 3-4 tygodnie. Wszystko zależy od ośrodka no i ilości pacjentów w nim. Jak to wygląda w praktyce, to inna sprawa. Trzeba pytać lekarza przy wizycie i pobraniu materiału. Od razu informuję, że nie jestem lekarzem, tyko wykonuję takie badania. I. Odpowiedz Link
szczota12 Re: genetyk 25.01.06, 13:01 Takie badanie zlecił mi lekarz genetyk ponieważ córka ma bardzo duże opóżnienie psycho-ruchowe i urodziła się 3 miesiące za wcześnie.Na termin badań miałam czekać aż10 miesięcy w Ligocie więc załatwiłam już na marzec we Wrocławiu.Człowiek ma się denerwować aż 10 miesięcy!! Odpowiedz Link