Dodaj do ulubionych

Alex 28tc 800g

25.10.06, 17:06
i znowu musze sie pochwalic. Wlasnie wrocilismy od neurologa - pani dr
powiedziala, ze wyglada na 6-7 m-cy a nie swoje korygowane 5. Probuje juz
siadac , przeklada zabawki z jednej reki do drugiej, potrafi zlapac dwie
naraz, uwielbia przegladac sie w lustrze i lapie tego z drugiej strony, gada
jak najety gi gu ghri le. Niestety zaczal zezowac no i nie chce sie przewracac
z brzucha na plecy, ale rehabilatnt nie widzi potrzeby cwiczenia z nim. Jestem
w lekkim szoku bo prawde powiedziawszy to nie spodziewalam sie ze bedzie sie
tak dobrze rozwijal. No i mamy problem z jedzeniem bo oprocz cycka i jablka to
nic nie chce. Ale to tez mysle, ze przeskoczymy. Mamy czas. A z ta piersia to
niestety w nocy potrafi obudzic sie 8 razy.
Obserwuj wątek
    • roksana.cz Re: Alex 28tc 800g 25.10.06, 19:54
      Gratulacje dla Alexa!!! Brawo, brawo Zuchu. Teraz do Mamy: Jolu nie przejmuj
      się tym, że je cyca. Znam dzieciątka, które do roku potrafiły ciągnąć "na
      matce". On jest jeszcze maleńki, więc nie chciej odebrać mu tych przyjemnych
      chwil, kiedy wtula się w Ciebie i słucha bicia Twojego serca, które wiele dla
      niego znaczy. Pozdrawiam Was ciepło - Roksana
    • tartulina Re: Alex 28tc 800g 26.10.06, 09:26
      Gratulacje dla Alexa. Pozdrowiam.
    • jolantusia1 Re: Alex 28tc 800g 26.10.06, 12:22
      no i za dużo tego szczęścia na raz. Alex podłapał od swojego tatusia infekcję.
      Ma zatkany nos, spływa mu do gardła i przez to pokasłuje. Mam nadzieję, że tylko
      tak się to skończy, bo postraszyła mnie że teraz 90% dzieci chorych to zapalenie
      gardła. Ech zycie
      • tartulina Re: Alex 28tc 800g 26.10.06, 13:17
        Taka pogoda, ale może na katarze się skończy. Życzymy zdrówka.
        • venla Re: Alex 28tc 800g 27.10.06, 21:20
          No widzisz! Wspaniałe wiadomości na temat Alexa, współczuję Ci tylko tych
          zarwanych nocy (wiem co to znaczy!), ale w stosunku do tego co przeszliście, to
          chyba da się przeżyć. Mam nadzieję, że Twój syneczek w końcu polubi tez inne
          smaki, nie rezygnując też jak na razie z mleka mamy. To prawda, że jest jeszcze
          malutki i niech się pocieszy tym maminym ciałkiem i zapachem.
          • mamaemmy Re: Alex 28tc 800g 29.10.06, 10:33
            smile
            Buziaczki dla Alexa!
    • jolantusia1 audiolog 31.10.06, 14:51
      byliśmy na kolejnych konsultacjach: audiolog po badaniu z pnia mózgu stwierdził
      że jest ok. Na kontrolę mamy przyjść za 3 miesiące ale już nie będzie musiał
      spać. Tak na wszelki wypadek. Niestety nie było okulisty(był ale tylko do 12 a
      my byliśmy o 12:20). Nikt nam nie powiedział i najpierw poszliśmy na patologię
      noworodka, a tam pani dr nie chciała mu probać krwi na hormony tarczycy i
      morfologię bo stwierdziła, że wygląda ok. I nie zrobiła mimo mojej prośby i
      prośby ordynatora. Czy wasze dzieci w wieku 8 miesięcy też zezowały? Bo on
      ostatnio coraz mocniej, ale najczęściej jak patrzy na coś z bliska.
      • mamaigora1 Re: audiolog 31.10.06, 14:58
        po retinopatii dzieci czesto zezują - patrząc na tydzień ciązy wnioskuje, że
        pewnie nie omineła Was ta choroba?
        • jolantusia1 Re: audiolog 31.10.06, 15:12
          niby jest ok z oczkami, a retinopatia była I stopnia
          • tartulina Re: audiolog 01.11.06, 07:18
            Witaj. Nam okulista powiedział, że jak mała będzie zezowała po 3 miesiącu korygowanym to należy się pokazać. Jak ją obserwowaliśmy to mieliśmy długo wrażenie, że jej jedno oko "ucieka".W ubiegłym tygodniu poszliśmy do okulisty i jest wszystko OK. Może u Was będzie podobnie.Pozdrawiam.
          • mamaigora1 Re: audiolog 01.11.06, 08:07
            na to nie ma reguły niestety.
            Może byc tak jak posze Tartulina, że jest to Wasze subiektywne odzucie i oby
            tak było smile))
            A z drugiej strony to zez jest obecnie schorzeniem które daje sie leczyć -
            głowa do góry smile))
    • jolantusia1 Re: Alex 28tc 800g 09.12.06, 13:31
      po wczorajszej wizycie u kardiologa troche nam sie humory poprawily. Ubytku
      miedzy przedsionkami juz nie ma, ale w dalszym ciagu jest wysokie cisnienie
      plucne i nieprawidlowe przeplywy. Serce tez zmniejszylo swoje rozmiary juz do
      normy i w zwiazku z tym na razie operacja odlozona. nastepna kontrola za 3
      miesiace i wtedy bedzie decyzja co dalej. Mam nadzieje ze obedzie sie bez
      operacji bo ostatnio dr miala nieciekawa mine. A poza tym Alex ruchowo rozwija
      sie bardzo ladnie. Siedzi sam, siada, raczkuje wstaje przy meblach. Gorzej
      niestety z gadaniem. Coś te sylaby mu nie wychodza, czasem tylko jak placze
      wyjdzie mu ma. No i mamy problem ze spaniem w nocy budzi sie nawet razy na
      przytulenie do piersi. Je tylko ze dwa razy.
      • venla Re: Alex 28tc 800g 09.12.06, 22:40
        Jak miło się takie rzeczy czyta. Alex świetnie sobie radzi, oby nie była
        konieczna operacja, pozdrawiamy
    • gaja78 Re: Alex 28tc 800g 10.12.06, 09:30
      Alex świetnie się rozwija !
      Twoje relacje z rozwoju ruchowego - jakbym o mojej Ali czytała, tyle że ona jest
      takim dużo późniejszym wcześniakiem, bo z 36 tygodnia smile
      Możesz się spodziewać, że przed ukończeniem roku twoja pociecha będzie biegać po
      mieszkaniu wink
    • jolantusia1 oskrzela 02.01.07, 09:35
      u nas niestety od piątku zapalenie oskrzeli. Dostaje antybiotyk. Zaczęło się w
      wigilę od zachłyśnięcia dwa razy. Najpierw było pokasływanie syrop
      homeopatyczny i eurespal nie pomogły. W czwartek idziemy na kontrolę. A poza
      tym to rozwija się dalej bardzo ładnie. Staje podtrzymując się jedną ręką no i
      w końcu powoli zaczynają się pojawiać sylaby. Na razie przypadkowo bardziej ale
      są. Z jedzeniem to różnie. Pierś owszem to bardzo chętnie ale reszta to jak
      dzień. Waży już 6715g i ma już 10 mcy. Ma trzy zęby - śmiesznie to wygląda bo
      dwie dolne jedynki i górna dwójka - wampirek. W nocy budzi się co chwilę co
      zwalamy właśnie na zęby (idą następne 3). Ale się rozpisałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka