agusia79-dwa 28.05.08, 09:20 Drogie mamusie mam pytanie czy mogę rocznej córci dać truskawki- z własnej działki?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-cudownego-misia Re: Truskawki 28.05.08, 11:01 Oczywiście, że możesz, najwyżej ją wysypie, to już nie będziesz dawać. Odpowiedz Link
mamajuleczka Re: Truskawki 28.05.08, 11:28 Sama kilka dni demu zadałam sobie to pytanie. Mam synka w podobnym wieku. W jednej z gazet dla młodych mam znalazłam artykuł o owocach gdzie było napisane, że roczne dziecko może już jeść truskawki, poziomki, maliny. W piątek sami spróbowaliśmy i wszystko jest ok, nie było żadnego uczulenia. Moim skromnym zdaniem można więc testować. Odpowiedz Link
ciesia Re: Truskawki 28.05.08, 13:09 Kacper tez juz od jakiegos czasu wcina truskawki,ma rok i 3 m- ce.Moja mama mowila mi,ze ja ujak zjadlam zawsze 1 truskawki z ogrodka to bylam wysypana ale juz po nastepnych nie,a teraz je uwielbiam Odpowiedz Link
andaba Re: Truskawki 28.05.08, 16:18 Z własnej działki oczywiście. Faktycznie jak ją wysypie, to więcej nie dasz, ale może będzie dobrze. Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Truskawki 28.05.08, 18:14 zjadła jedną (chyba jej nie smakowała- ja skorzystałam). Jak na razie nic jej nie wyszło. Odpowiedz Link
11anetta Re: Truskawki 28.05.08, 20:51 moj maly ma 10mcy kor.7 wcina truskawki az mu sie uszy trzesa nic go ni wysypalo ale nawet gdyby to bym odczekala chwile i znowu potem dawala wiem ze nawet jak wysypie to przechodzi /pozdr. Odpowiedz Link
ewbert Re: Truskawki 28.05.08, 21:07 moje roczne dziewczyny tez oststnio dostały po jednej truskawce (kupinej na rynku) zjadły- a raczej rozbabrały ja w łapkach ))) nic ich nie wysypało, i bede teraz powoli dawała coraz więcej ) Odpowiedz Link