nadusia1202 25.03.09, 18:05 KIEDY 1 BADANIE WZROKU? ILE MUSI MIEC UKONCZONYCH TYGODNI?MOJA CORA URODZILA SIE W 23TYG A TERAZ LECI JUZ JEJ 29. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agajedi Re: BADANIE WZROKU!!! 25.03.09, 18:12 to badanie powinno być po miesiącu, a potem co 2 tygodnie. Gderaj lekarzom nad uszami, upominaj się, żeby nie przegapili Odpowiedz Link
tartulina Re: BADANIE WZROKU!!! 25.03.09, 18:23 Moja młoda(22/23tc)pierwsze badanie miała 3 dni przed ukończeniem miesiąca,później co 2 tygodnie,a czasem co tydzień.U nas zatrzymało się na ROP2 bardzo dojrzałym.Wspominano o laserze,ale udało się bez.Tak jak pisze Aga lepiej prosić lekarzy o konsultację okulistyczną,chociaz w pierwszych badaniach oko u nas było skrajnie niedojrzałe.Pozdrawiam.Agnieszka Odpowiedz Link
fryzzia Re: BADANIE WZROKU!!! 25.03.09, 21:03 pierwsze po skonczonych 4 tygodniach. to pierwsze badanie i tak nic nie powie, oprocz tego ze oko niedojrzale . wazne sa nastepne. drugie jest zwykle po 2 tygodniach a trzecie po tygodniu lub dwoch w zaleznosci od wyniku tego drugiego badania. Odpowiedz Link
agajedi Re: BADANIE WZROKU!!! 25.03.09, 21:13 To nie jest tak, że to pierwsze badanie nie pokazuje nic. Ono właśnie daje obraz stanu siatkówki, jej unaczynienia i wielkości obszaru nieunaczynionego. Jest punktem wyjściowym dla okulisty, który po kolejnym badaniu może stwierdzić jak szybko rozwija się siatkówka i czy naczynia nie zaczynają rozrastać się nieprawidłowo. Dlatego dopilnuj tego badania. Każde kolejne powinno odbywać się z najwyżej dwutygodniowym odstępem Odpowiedz Link
nadusia1202 dziekuje,za odpowiedz!!! 25.03.09, 21:49 w takim razie jutro jak bede u małej to porozmawiam na ten temat z lekarzem prowadzacym.Ciekawa jestem co mi powie!?mam nadzieje,ze bedzie wsystko ok.pozdrawiam Odpowiedz Link
misiek1333 Re: BADANIE WZROKU!!! 29.01.18, 16:58 Hej czy ktoś z was miał do czynienia z zaćmą? Szukam specjalistycznej kliniki jedna osoba poleciła mi lepiejzobacz.cz/ wszystko wydaję się jak najbardziej w porządku i ceny też są dobre , słyszeliście? Odpowiedz Link