tumigutek5 Re: pilnie odkupię PULMIKORT 22.05.09, 19:35 Olu mogę Ci wysłac bo mam jeszcze trochę , a jak będę potrzebowac to sobie receptę załatwię. Pisz na asika0@vp.pl adres - jutro idę na pocztę czy gdziekolwiek. Odpowiedz Link
malgosia.3 Re: pilnie odkupię PULMIKORT 22.05.09, 19:49 Oleńko też mam, jesli chodzi Ci o 0.5 mg Pulmicort do nebulizatora ( inhalacji )? ten w takich małych fioleczkach pakowane po 5 sztuk w folię? to pisz sto.k@interia.pl lub dzwoń 505 - 810 - 628 jutro bym wtsłała. Buziaczki Małgosia Odpowiedz Link
ola_mi Re: Tamiutku, Gosiu 22.05.09, 19:57 dziekuje Wam za oferowana pomoc, nie pogardze nia. Piszcie co w zamian moge wam zaoferowac, bo dzisiaj sie przekonalizmy ze pu;micort jest bardzo drogi a znizki nie chca nam dac Odpowiedz Link
karro80 Re: Tamiutku, Gosiu 22.05.09, 20:02 Olu, ale się należy o połowę tańszy. To jest choroba przewlekła. Odpowiedz Link
tumigutek5 Re: Tamiutku, Gosiu 22.05.09, 20:04 Już Ci napisałam w mailu, niech siostra zmieni lekarza bo ten.... o sorki to duże forum. Odpowiedz Link
malgosia.3 Re: Tamiutku, Gosiu 22.05.09, 20:08 Olciu już Ci odpisałam na meila. Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link
gg4040 Chętnie pomogę 22.05.09, 20:58 Pani Olu, mam prawie całe opakowanie( plumnikort, 20 pojemników po 2 ml). Czy taka dawka jest ok? jeśli moge pomóc dziewczynkom to chęnie prześlę za darmo. Jestescie wspaniałą rodzinką, sama jestem mamą trzech dziewczynek i czuję z Wami wyjątkową więź psychiczną, śledzę Wasz wątek od początku, a dzisiaj po informacji o Natusi, odrazu cieplutko na sercu mi się zrobiło. Mocno ściskam. Odpowiedz Link
ola_mi Re: dawka 0,125 22.05.09, 21:32 Taka dawkę ma zalecaną Natalka. Tylko tyle zdazylam sie dowiedziec od siostry rozmawiajac przez telefon. Jak powiedziala nie wie w co ma rece wlozyc ale po glosie slyszalam ze jest szczesliwa. W aptece pulmicortu nie mieli i ma do odbioru w poniedzialek dopiero. Lekarz - pediatra poszedl w zaparte i powiedzial ze znizkana ten lek im sie nie nalezy, skoro w szpitalu wystawiono im recepte bez znizki. A tam chyba przeoczono to, bo nie sadze zeby zrobili to celowo. Tamigutku, Malgosiu czy macie wlasnie dawke 0,125? czy wieksza, mniejsza. Nie znam sie na tym w ogole i nie wiem czy jak macie mniejsza dawke to nalezy podac wiecej leku do inhalacji? Odpowiedz Link
tumigutek5 Re: dawka 0,125 22.05.09, 21:41 mam dawkę 0,125 i ja podaję tę jedną ampułkę na dwa razy , rano i wieczorem wraz z 18 kroplami soli fizjolog. A nie mogła by siostra zadzwonic do szpitala i wyjaśnic tą sprawę, przecież Natalka będzie dosyc długo wdychac. Mój ponad 4m-ce wdychał, a teraz wdycha profilaktycznie gdy ma jakąś infekcje co by się nie rozprzestrzeniła na oskrzela i płuca. Odpowiedz Link
ola_mi Re: dawka 0,125 22.05.09, 21:45 Asiu, jasne ze by mogla, ale stracenie ponad dwoch godzin na jazde do Opola i z powrotem zostawiajac teraz dzieciaczki to dla niej wieksza strata niz te 150zl, to chyba z bezsilnosci wynika, bo sama poponowalam jej to. Do tego dochodzi rozgoryczeie. Na przyszlosc bedzie madrzejsza. Odpowiedz Link
nati1011 Re: pilnie odkupię PULMIKORT 22.05.09, 22:02 stary numer lekarzy. Ja też dostałam 1. receptę bez zniżki. Ale powiedziałam lekarzowi, ze to lek przepisywany TYLKO w przypadkach chorob przewlekłych, wiec nalezy mi sie jak psu buda. Zagroziłąm, że złożę skargę do NFZ i po 2 awanturach przepisano mi receptę jako "P". Odpowiedz Link
100ania Re: pilnie odkupię PULMIKORT 23.05.09, 13:55 Ola, każdy lekarz powinien na recepcie wypisać literkę P w miejscu "chory przewlekle" i wtedy lek o wiele tańszy. Moi chłopcy dostaja Pulmikort sporadycznie (przy infekcjach) i płaciliśmy za niego jakieś grosze. Odpowiedz Link
perlai Re: pilnie odkupię PULMIKORT 23.05.09, 15:02 w zeszłym roku w sieci aptek euro można było kupić pulmicort na receptę "P" za 1 grosz. mam spory zapas pulmicortu, ale okazało się, że w kwietniu minął jego termin przydatności, więc chyba ci się nie przyda. mam do oddania zatem tylko jedną saszetkę (5 ampułek) 0,25 mg/ml. co do przeliczania: 1/2 ampułki 0,25 mg/ml równa się 1 ampułce 0,125 mg/ml. jeśli jesteś zainteresowana, to napisz mi, gdzie wysłać na e- mail: gkotus13@op.pl Odpowiedz Link
tumigutek5 Re: pilnie odkupię PULMIKORT 25.05.09, 21:40 Oleńko, paczuszka poszła pocztą piorytetową więc daj tylko znak że doszła, bo ja tej naszej poczcie jakoś nie ufam Odpowiedz Link
ola_mi Re: pilnie odkupię PULMIKORT 25.05.09, 21:50 jak tylko mama mnie poinformuje, ze doszło to dam znac Odpowiedz Link
100ania Ola 26.05.09, 08:28 tak jak ci wcześniej pisałam niech lekarz, nawet pediatra z rejonowej przychodni, wypisze Natalce receptę na Pulmikort z literką "P" w miejscu "chory przewlekle". Ja właśnie wczoraj wykupiłam taka receptę i zapłaciłam za Pulmikort 3,20zł a pełnopłatny kosztuje 88,94!!! Odpowiedz Link
tumigutek5 Re: Ola 26.05.09, 18:04 Aniu niestety Ola pisała,że lekarz właśnie nie chce wpisac literki P to Natalka nie ma astmy komentowac chyba nie trzeba Odpowiedz Link
100ania Re: Ola 26.05.09, 23:12 tumigutek5 napisała: > Aniu niestety Ola pisała,że lekarz właśnie nie chce wpisac literki P > to Natalka nie ma astmy komentowac chyba nie trzeba do choroby ciężkie, przecież dziecko jest chore (co z tego, że nie na astmę) i potrzebuje na stałe (przynajmniej chwilowo) tych inhalacji. Moi chłopcy dostaja inhalacje sporadycznie przy infekcjach, a pediatra wpisuje "P" i po sprawie. Siostra nie ma jakiegoś pediatry znajomego, np. który leczył starszą córcię? Niech idzie, pogada, powie jaka jest sytuacja i może cos da się zrobić, bo to jest już szczyt idiotyzmu. Odpowiedz Link
ola_mi Re: Ola 27.05.09, 10:56 Dziewczyny mam nadzieje, ze to byla sytuacja wyjatkowa, bo to byl piatek po poludniu i jedyny dostepny lakarz na naszej "wiosce" ktory mogl sprawic ze ten lek bedzie kosztowal grosze. No ale nie mial dobrych checi. Nastepnym razem na pewno siostra pojdzie wczesniej do pediatry dziewczynek i poprosi jego o ta recepte, bo inhalacje czekaja Natalke dlugi dlugi czas. Odpowiedz Link
tumigutek5 Re: Ola 28.05.09, 17:51 Nastepnym razem na pewno siostra pojdzie wczesniej do > pediatry dziewczynek i poprosi jego o ta recepte, bo inhalacje > czekaja Natalke dlugi dlugi czas. No mam taką nadzieję, że TEN lekarz to nie jedyny w tej waszej "wiosce" . Duża buźka i dużo zdrówka dla dziewczynek ! Odpowiedz Link
ola_mi Re: pilnie odkupię PULMIKORT 28.05.09, 16:20 Dziewczyny dziekuje za pulmicort. Obie przesyłki dotarly do siostry. Jest Wam bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link
malgosia.3 Re: pilnie odkupię PULMIKORT 28.05.09, 16:29 Dużo zdrówka dla maluszka. Buziaczki. Odpowiedz Link