28.10.04, 21:51
Hi mam ogromną prośbę. Moja koleżanka jest w ziązy i za jakiś czas będdzie tulic w ramionach swoje dzieciątko. chiałabym jej zrobic z tej okazji prezent, a mianowicie buciki i czapeczkę dla niemowlaka. Zwracam sie z prośbą o jakieś ciekawe wzory, za wszytskie bardzo dziękuje.
Obserwuj wątek
    • 19asia81 Re: wyprawka 28.10.04, 22:43
      Przepraszam za błędy, ale pisałam szybciutko. Proszę o pomoc w sprawie wyprawki ...
      • dommi Re: wyprawka 28.10.04, 23:38
        Czesc, wlasnie cos znalazlam dla Ciebie smile
        Na stronie: www.7ya.ru/photos/private.aspx?Rubrid=56582&p=2
        zdjecia nr 25, 25-1 i 25-2.
        Pozdrawiam,
        Dommi (Wwa)
        • 19asia81 Re: wyprawka 29.10.04, 14:01
          dziekuje ogromnie. Bardzo spodobała mi sie propzycja, ale mam jeden problem ... nie bardzo wiem co wszystko oznacza po angielsku. Nie wiem czy dam rade to zrobić czy da się może coś przetłumaczyć będę ogromnie wdzięczna. I bardzo dziękuje za pomoc.
          • maro_marecki Re: wyprawka 29.10.04, 14:57
            Nie obiecuję ale może mi się uda. Niestety nie wcześniej niż na wtorek.

Marek
            • maro_marecki Re: wyprawka 03.11.04, 10:20
              Po małym opóźnieniu wynikającym z awarii internetu opis wykonania powinien
              znajdować się na poczcie gazetowej. W przypadku kłopotów z dostarczeniem prosze
              o informacje.

Owocnego dziergania.

Marek
    • lady_huncwot Re: wyprawka 29.10.04, 15:03
      Polecam stronę Justyny Adamskiej:

www.mojeswetry.com/wzory.html
      Pzdr,
      Kasia
      PS - Nie mam dzieci, ale dzierganie niemowlęcych ciuszków jest super!
      (małe rozmiary, cukierkowe kolory i wdzięczni odbiorcy smile))
    • klubiale1 Re: wyprawka 29.10.04, 16:34
      Wysłałm Ci na adres gazetowy wzór na komplecik dla maluszka po polsku.
      Pozdrawiam
    • 19asia81 Re: wyprawka 29.10.04, 16:58
      dziękuje ogromnie każdemu, kto choćby pomyslał nad moją prośbą. Dziękuje za
      kązdą pomoc i prosze o jeszcze będę miała na póżniej dla siebie wink
    • agnieszkamat Re: wyprawka 29.10.04, 17:51
      klubiale1 czy mogłabym również prosić o wzór tego kompletu
      dzięki serdeczne Aga
      na agnieszkamat@gazeta.pl
    • agnieszkamat Re: wyprawka 29.10.04, 17:54
      na stronce www.7ya.ru/photos/private.aspx?RubrID28766
      są fajne ciuszki
      • 19asia81 Re: wyprawka 30.10.04, 10:35
        hi dziekuje za linka, ale wiesz mam problem. Nie wiem jak Tobie, ale mnie się w
        ogole nic nie pokazuje na tej stronce jeśli chodzi o wzorki. Nie wiem czy to
        tylko mnie ...
    • agnieszkamat Re: wyprawka 30.10.04, 11:17
      Ciekawe mi się otwiera (może coś źle napisałam)
      www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=28766&PhotoID=199249
      spróbuj teraz(skopiowałam adres powinno być dobrze)
      Aga
      • agnieszkamat Re: wyprawka 30.10.04, 11:25
        kliknij na napis sabrina....tam jest reszta wzorów i dwa bardzo fajne beciki
        (mnie interesował tylko opis bucików i tak zapisałam stronkę w ulubionych)
        pa Aga
    • 19asia81 Re: wyprawka 30.10.04, 21:59
      Wyprawka dalej aktualna, dziękuje za zwrócenie uwagi na moją prośbę ...
      • 19asia81 Re: wyprawka 30.10.04, 22:11
        tzn dziękuje za wszystko co już mam
        • s1korupka Re: wyprawka 30.10.04, 23:00
          Polecam Ci - z własnego doświadczenia becik. Uważam że kocyki i czapeczki
          można kupić bardzo ładne w sklepach, a taki becik u mnie zdał egzamin.Gdy inne
          mamy wciskały w przychodniach dzieci w kombinezony, ja nie miałam tego
          problemu, bo becik był miękki, elastyczny i naprawdę łądnie się prezentował.
          Kasia.
          • klubiale1 Re: wyprawka 31.10.04, 13:01
            Wiesz, że ja nawet nie pomyślałm o beciku. Robiłam sweterki i spodenki. Buciki
            lepiej mi wychodziły na szydełku. A czapeczki wydawały mi się drapiące, za mało
            delikatne i bałam się,że jakieś niteczki mogą wpaść w oczko malucha.
            Teraz zrobiłam dla roczniaka czapę i szal wełniany, ale czapkę podszyłam
            cieniutką bawełnianą czapeczką, więc nie gryzie.
            A taki beciek nie był zbyt przewiewny? Czy podszywałaś go czymś, albo robiłaś
            podwójnie? Z jakiej włóczki?
            Pozdr
            • s1korupka Re: wyprawka 04.11.04, 19:00
              Przepraszam,że dopiero teraz odpowiadam, ale jestem na wyjeździe i dostęp do
              komp. mam tylko "z doskoku". a propos becika:czy nie był przewiewny? Wiesz,
              noworodka i tak ubiera się w kilka warstw i potem okrywa kocykiem. A dla mnie
              jak już niżej pisałam problemem było wicśnięcie takiego maleństwa w sklepowy
              becik, zwłaszcza gdy płacze i się napina(np. u lekarza).a ten robiony na
              drutach jest elastyczny i napewno starczy na dłużej, niż ten ze sklepu, bo
              rośnie razem z dzieckiem. Ja córkę ubierałam w niego chyba przez 4
              miesiącesmile).Naprawdę polecam. W razie chęci mogę wysłac zdjęcie i opis, ale
              dopiero w przyszłym tygodniu.
          • 19asia81 Re: wyprawka 31.10.04, 19:30
            hmmm, a jak może przykładowo wyglądać taki becik, jeśli można zapytać.
    • 19asia81 Re: wyprawka 01.11.04, 22:11
      już nikt nie ma jakiś wzorków ubranek na maleńkie dzieciątka albo na trochę większe?
    • 19asia81 Re: wyprawka 04.11.04, 16:44
      Dziś bylam w sklepie i pani sprzedawczyni zaproponowała mi włóczkę anilanę na wyprawkę dla dziecka co wy na to? Wiem że dobry jest akryl, ale anilana ...
      • 19asia81 Re: wyprawka 07.11.04, 15:24
        19asia81 napisała:

> Dziś bylam w sklepie i pani sprzedawczyni zaproponowała mi włóczkę anilanę na w
        > yprawkę dla dziecka co wy na to? Wiem że dobry jest akryl, ale anilana ...

ponawiam swoje pytanie bo nie wiem co robić
        • s1korupka Re: wyprawka 07.11.04, 22:44
          Najlepiej po prostu spytaj w sklepie o włóczkę dla niemowląt, taką specjalną, z
          atestem. Ja takie kupowałam. Są bardzo miękkie i podobno nie uczulają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka