Dodaj do ulubionych

Zakochałam się;-)

10.11.05, 19:26
Dziewczyny ten biały sweter jest cudny! Rany, chyba w nocy nie zasnę..wink
club.osinka.ru/viewtopic.php?
t=10377&postdays=0&postorder=asc&&start=105
czy któraś z Was posiada schemat w języku polskim do tego pięknego sweterka?
Byłabym bardzo wdzięczna za przesłanie na maila gazetowego, o ile wogóle ktoś
to posiada...
Nieszczęśliwie zakochana;-(((
Obserwuj wątek
    • mjermak Re: Zakochałam się;-) 11.11.05, 03:43
      hi, hi nie ty jedna. Nie wiem czy znasz rosyjski ale ja przesledzilam dyskusje
      Rosjanek na tym forum i one tez spac pzrez to nie moga i rozgryzaja. Jedna
      znalazla podobne wlasnie z kolem w temacie tutaj sa
      www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspxRubrID=30599&PhotoID=217224&ob=0
      Ja ostatnio zachorowalam na sweterek z kolem i zrobilam mojej malej-tzn robie i
      klne na czym swiat stoi. Moze duze latwiej ale male, na 4 drutach z mieciutkiej
      bawelnianej boucle wypadaly mi te druty i w ogole. Ale da sie tylko trzeb
      dobrze przeliczyc ile oczek dodawac. No i ja robilam tylko prawymi oczkami ale
      wrabianie wzorow nie powinno byc trudne. Mysle, ze najpier trzeba na 4 czy 5
      drutach a potem, jak juz duzo oczek bedzie to przerzucic sie na druty z zylka.
      Powiem jeszcze ze generalnie na okolo o tyle fajnie sie robi, ze caly czas na
      prawo ino trzeba sobie zaznaczyc poczatek najlepiej stitch markerem czyli
      znacznikiem, najlepeiej takim, jakie mi zrobila moja kolezanka z Nebraski vel
      sadecczyzny smile organicknitter.blogspot.com/2005/10/stitch-markers.html.,
      www.blujay.com/?page=profile&profile_username=DavisGirl
      Generalnie zasada robienia podobna jak przy szydelku w kolko.
      Zycze milych bezsennych nocy na rozgryzaniu wzorow. Aha w ktoryms z ostatnich
      Vogue knitting tez jest z kola ale bolerko, ja go mam ale opis jest pokopany no
      i ja nie mam skanera.
      • s1korupka Re: Zakochałam się;-) 11.11.05, 10:02
        A mnie się nie otwiera ta ros.strona...sad(
      • ivona18 Re: Zakochałam się;-) 11.11.05, 11:49
        Ty chociaż jesteś zaawansowana i znasz rosyjskiwink)) A ja właśnie zaczęłam
        robić pierwszy sweterek w życiu dla swojego trzymiesięcznego synka, więc
        robienie na 4 drutach, to jest dla mnie dyscyplina olimpijskawink))))
        Mam nadzieję, że wogóle skończę ten sweterek zanim dziecko mi urośnie do
        rozmiaru 80wink)))
        Pozdrawiam i życzę miłego drutowania
        Iwka
        • mjermak Re: Zakochałam się;-) 11.11.05, 22:37
          moze od razu zrob na wyrost-uprzedzxam dzieci przestajka rosnac w tempie
          astronomicznym po skonczeniu mniej wiecej poltora roku. wez to pod uwage. a
          robienie na 4 drutach wbrew pozorom nie ejst takie skomplikowane jak sie
          wydaje. Ja rozgryzlam opis po angielsku choc byl taki typowy w stylu "w
          [ierwszym rzedzie t o i tamto....w 18 rzedzie to i tamto-i licz czlowieku te
          rzedy zwlaszcza ze przy dziecku to sie nie da tak usiac i robic non stop. Ale
          pociesze cie, ze wberw pozorom przy dziecku jest wiecje zcasu na robienie tak
          do 6 miesiaca. Jak juz zacznie sie przemieszczac to tylko noce zostaja
          • ivona18 Re: Zakochałam się;-) 12.11.05, 20:30
            właśnie też doszłam do takiego wniosku z tymi rozmiaramiwink synek nosi w tej
            chwili rozmiar 68/74, więc może zdążę zrobić sweterek na 80wink))
            Pozdrawiam Iwka
    • attta Re: Zakochałam się;-) 12.11.05, 10:38
      Prosze wklejcie jeszcez raz link bo nic mi sie nie chce wyswietlic. Poa
      • mjermak Re: Zakochałam się;-) 12.11.05, 18:33
        club.osinka.ru/viewtopic.php?t=10377&postdays=0&postorder=asc&&start=105
        trzeba polaczyc te dwie linijki tekstu (ja robilam przez copy-paste
        • mjermak Re: Zakochałam się;-) 12.11.05, 18:36

moze teraz jak nie to copy i paste
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka