Dodaj do ulubionych

Albar Kraków - Pytania na temat szkoły

IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.11, 22:17
Witam serdecznie.
Za około 2 dni i 2 godzinki :) będę miał 17 lat i 9 miesięcy a więc odpowiedni wiek do rozpoczęcia kursu prawa jazdy. Przeglądałem wiele ośrodków i moją uwagę przykuła szkoła jazdy "Albar". Zwróciłem na nią uwagę gdyż była ona w rankingu szkół MORD-u oraz miała bardzo dobrą cenę. Trochę mam do niej daleko ale wsiądzie się po albo przed szkołą do tramwaju i będzie na miejscu :) (chodzi mi o oddział na karmelickiej). A więc do rzeczy. Mam do was kilka pytań na temat tej szkoły. Proszę o opinie kursantów tam odbywających kurs a najlepiej takich którzy mają porównanie z innymi szkołami.
Moim pierwszym pytaniem jest, ile muszę doliczyć sobie kosztów do tej promocyjnej ceny 899 zł? Jakimi samochodami będę mógł się tam poruszać chodzi mi o to czy to są diesle czy benzyniaki bo wydaję mi się że nie posiadają 6-biegowej skrzyni. Jaki stan jest tych aut bo na jednym forum ktoś napisał że kiepski. Czy będę mógł swobodnie się umawiać z instruktorem w różnych miejscach Krakowa i czy godziny jazdy będę mógł ustalać do swoich potrzeb?
Wiem że się trochę rozpisałem ale mam nadzieję że odpowiecie na zadane wyżej pytania.
Z góry dziękuje każdemu który dorzuci tu swoją opinie gdyż pewnie nie tylko mi przydadzą się te informacje :)
Obserwuj wątek
    • sarawi Albar Kraków - Pytania na temat szkoły 21.08.11, 08:51
      Samochody sa w gazie, czyli moim zdaniem najgorsze do nauki jazdy. No ale w sumie sie nie dziwie, za taka cene, jaka trzeba zaplacic za kurs, nie oplacaloby sie tankowac benzyny czy ropy do samochodu ...
      Nie licz na to, ze instruktor bedzie jezdzic po Ciebie w kazde miejsce, w jakie tylko sobie zazyczysz i odwozil tam, gdzie chcesz. Instruktor nauki jazdy to nie taksowka. Gdyby tak po kazdego jezdzil, to srednio by wyszedl na tym interesie i pewnie musialby sobie jeszcze do tego wszystkiego dorzucic sporo czasu na te dojazdy, za ktore nikt mu potem nie zaplaci. Z reguly, w wiekszosci osrodkow, kursanci odjezdzaja i wracaja z jednego, konkretnego miejsca, np. jakiegos parkingu w centrum czy spod biura, podejrzewam, ze i w Albarze jest podobnie, bo chyba nie sadzisz, ze za 899zl bedziesz miec auto podstawione pod szkole, a potem podwozke pod dom?
      • Gość: Markus Re: Albar Kraków - Pytania na temat szkoły IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 10:03
        Oczywiście że nie chce aby mnie przywiózł a potem odwiózł. Chodziło mi aby np zacząć jazdy z Podgórza bo tam mi dość pasuje a później ja bym sobie wrócił.
        Zmartwiłeś mnie tymi samochodami gdyż na gazie a na dieslu auto inaczej się prowadzi z opowieści znajomych. Co myślicie o szkole ASIOR jet trochę droższa ale wiele osób ją poleca i jest na 5 miejscu w rankingu MORD.
        • Gość: Gość Re: Albar Kraków - Pytania na temat szkoły IP: 77.236.26.* 21.08.11, 11:33
          Poszukaj sobie zatem szkół jazdy w Podgórzu, też jest parę dobrych, nie chce nikogo reklamować, także nie będę polecać. Zresztą tu nie chodzi o szkołę wysoko w rankingu, tylko o dobrego instruktora. W każdej szkole są i dobrzy i przeciętni, a nawet kiepscy instruktorzy. To, że zapiszesz się do dobrej szkoły nie zagwarantuje ci świetnego instruktora. Wiem coś o tym, bo na dobrego instruktora trafiłam ze drugim razem, według wszelkich rankingów ten pierwszy miał być najlepszy, okazało się jednak że straciłam tylko kasę, bo prawie niczego mnie nie nauczył, wciąż tylko mizdrzył się, gadał o swoich sprawach i w ogóle nie poprawiał moich błędów( a było ich sporo- jak się potem okazało). Najważniejszy jest instruktor, a nie szkoła w rankingu, wiele jest mocno przereklamowanych. Absolutnie nie twierdzę, że te wymienione takie są, ale uważaj bo można się naciąć.
          • Gość: Markus Re: Albar Kraków - Pytania na temat szkoły IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 15:16
            No to polećcie mi bardzo dobrego instruktora od podgórza w stronę Wieliczki w tych rejonach było by mi najlepiej robić prawko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka