18.11.11, 22:02
Mam pytanie:
Według tego, co stoi na stronach kilku szkół jazdy (a chyba się nie zmówili), to mając prawko B nie trzeba zdawać teorii na B+E. Zakłądając, że B+E bez wcześniejszego posiadania B przez jakiś czas dostać nie można, to by oznaczało, że teorii na B+E w ogóle się nie zdaje.
No to co się zdaje na praktyce?
I na jakim zestawie?
(Chodzi o Warszawę)
Obserwuj wątek
    • Gość: bezrobotnyINSTRUKT Re: B+E IP: *.tvk.torun.pl 19.11.11, 01:01
      W rozporzadzeniu dot.egzaminowania kandydatów na kierowców NIEMA oplaty za cześć teoretyczną na kategorie BE,CE ,DE....czyli w calej PL jest tylko"praktyka"do zdania na BE,CE,DE
    • elfkabezhaltera Teoria na E 19.11.11, 05:41
      Egzaminu z teorii nie ma na kategorie "E".
      Co do zestawu jakim się jeździ na egzaminie - spróbuj może stronę WORD Warszawa?
      Tam też powinien byc opis egzaminu.
      • chaladia Re: Teoria na E 21.11.11, 20:58
        OK. Tom już wiem. Dzięki za pomoc.
        Mam jeszcze takie pytanie:
        Obecnie mam prawo jazdy ważne bezterminowo (zdawałem w 1973 roku).
        A te "nowe" mają być terminowe, na 15 lat.
        Czy, jeżeli sobie rozszerzę kategorię o A lub E, to moje nowe prawo jazdy będzie już ważne terminowo?
        • elfkabezhaltera Re: Teoria na E 22.11.11, 09:17
          chaladia napisał:

> OK. Tom już wiem. Dzięki za pomoc.
          > Mam jeszcze takie pytanie:
          > Obecnie mam prawo jazdy ważne bezterminowo (zdawałem w 1973 roku).
          > A te "nowe" mają być terminowe, na 15 lat.
          > Czy, jeżeli sobie rozszerzę kategorię o A lub E, to moje nowe prawo jazdy będzi
          > e już ważne terminowo?

Przypuszczam - choć w ustawie tego nie widzę - że będziesz miał B bezterminowo, a B+E i A terminowo.

• Gość: bezrobotnyINSTRUKT Re: Teoria na E IP: *.tvk.torun.pl 24.11.11, 15:06
            wszystkie bedziesz mial terminowe,jedyna mozliwość to do końca zycia niewymieniać prawa jazdy,ale wystarczy ze sie przeprowadzisz,zgubisz,zniszczysz lub zrobia"obowiazkowa"wymiane i juz masz terminowe:) Bedzie dostosowane do unjnych przepisów,a te znam bdb--jedyne co nasza kochana Polska tuskowa ma inne to opłaty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka