Gość: k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 12:09 czy obenie wydawane są bezterminowe prawa jazdy czy tylko i wyłącznie terminowe, jeśli tak to jaki jest maksymalny okres ich ważności i od czego uzależnione jest ich przedłużenie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ,.,,, Re: terminowe czy bezterminowe?? IP: *.pl / *.77.classcom.pl 03.08.04, 13:24 oczywiscie ze sa bezerminowe i ja takie bede miala;) za to moj facet ma terminowe na 4 lata i po tych czterech latach musi sobie isc na badanie wzroku i placic za kolejny dokumencik.... (nie wiem czy dlugosc tego terminu zalezy od wady, on ma astygmatyzm) Odpowiedz Link Zgłoś
youstynus Re: terminowe czy bezterminowe?? 06.08.04, 09:14 Wczoraj po raz drugi dostalam na terminowe :(:( Mam wade wzroku, wiec co kilka lat musze wydac sporo kasy na nowe badania i nowy dokument. Nie mam pojecia, jak to zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: terminowe czy bezterminowe?? IP: *.pl / *.77.classcom.pl 06.08.04, 20:52 moj pan instruktor zalecil wizyte u BARDZO DOBREGO lekarza... mam nadzieje ze rozumiesz aluzje;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajacyk Re: terminowe czy bezterminowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 10:36 z tego co wiem to obecnie wszystkie są terminowe, maksimum na 10 lat, a warunkiem ich przedłużenia jest wykonanie badań lekarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w/w Re: terminowe czy bezterminowe?? IP: *.crowley.pl 07.08.04, 14:01 co za belkot. nie musisz robic zadnych badan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajacyk Re: terminowe czy bezterminowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 16:59 skoro bełkot, to podaj mi uzasadnienie dlaczego są tylko terminowe, skoro nie jest to uzależnione od badań...?? poi to tylko żeby mieć nowy papierek?? Odpowiedz Link Zgłoś
xant Re: terminowe czy bezterminowe?? 13.09.04, 17:23 Termin ważności prawa jazdy zależy od wyniku badania lekarskiego. Na zaświadczeniu wydawanym przez lekarza jest taki punkt: "data ponownego badania". Póki co są lekarze, którzy wydają zaświadczenia bezterminowe, ale podobno ma się to zmienić. Generalnie czasowe zaświadczenia dostaje się jeśli lekarz ma jakieś zastrzeżenia do Twojego stanu zdrowia (np. wzrok itp.) Choć są lekarze, którzy z zasady wydają tylko terminowe - w końcu każde badanie kierowcy jest płatne. Ale jak wszędzie - nie ma rzeczy, której nie da się załatwić - trzeba tylko trafić na odp. lekarza. Pozdr. Xant Odpowiedz Link Zgłoś