Dodaj do ulubionych

terminowe czy bezterminowe??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 12:09
czy obenie wydawane są bezterminowe prawa jazdy czy tylko i wyłącznie
terminowe, jeśli tak to jaki jest maksymalny okres ich ważności i od czego
uzależnione jest ich przedłużenie??
Obserwuj wątek
    • Gość: ,.,,, Re: terminowe czy bezterminowe?? IP: *.pl / *.77.classcom.pl 03.08.04, 13:24
      oczywiscie ze sa bezerminowe i ja takie bede miala;) za to moj facet ma
      terminowe na 4 lata i po tych czterech latach musi sobie isc na badanie wzroku
      i placic za kolejny dokumencik.... (nie wiem czy dlugosc tego terminu zalezy od
      wady, on ma astygmatyzm)
      • youstynus Re: terminowe czy bezterminowe?? 06.08.04, 09:14
        Wczoraj po raz drugi dostalam na terminowe :(:( Mam wade wzroku, wiec co kilka
        lat musze wydac sporo kasy na nowe badania i nowy dokument. Nie mam pojecia,
        jak to zrobic.
        • Gość: ;) Re: terminowe czy bezterminowe?? IP: *.pl / *.77.classcom.pl 06.08.04, 20:52
          moj pan instruktor zalecil wizyte u BARDZO DOBREGO lekarza... mam nadzieje ze
          rozumiesz aluzje;)
    • Gość: pajacyk Re: terminowe czy bezterminowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 10:36
      z tego co wiem to obecnie wszystkie są terminowe, maksimum na 10 lat, a
      warunkiem ich przedłużenia jest wykonanie badań lekarskich.
      • Gość: w/w Re: terminowe czy bezterminowe?? IP: *.crowley.pl 07.08.04, 14:01
        co za belkot.
        nie musisz robic zadnych badan.
        • Gość: pajacyk Re: terminowe czy bezterminowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 16:59
          skoro bełkot, to podaj mi uzasadnienie dlaczego są tylko terminowe, skoro nie
          jest to uzależnione od badań...?? poi to tylko żeby mieć nowy papierek??
          • xant Re: terminowe czy bezterminowe?? 13.09.04, 17:23
            Termin ważności prawa jazdy zależy od wyniku badania lekarskiego. Na
            zaświadczeniu wydawanym przez lekarza jest taki punkt: "data ponownego
            badania". Póki co są lekarze, którzy wydają zaświadczenia bezterminowe, ale
            podobno ma się to zmienić. Generalnie czasowe zaświadczenia dostaje się jeśli
            lekarz ma jakieś zastrzeżenia do Twojego stanu zdrowia (np. wzrok itp.) Choć są
            lekarze, którzy z zasady wydają tylko terminowe - w końcu każde badanie
            kierowcy jest płatne. Ale jak wszędzie - nie ma rzeczy, której nie da się
            załatwić - trzeba tylko trafić na odp. lekarza.

Pozdr.
            Xant
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka