Dodaj do ulubionych

Absurdy przy zdobywaniu prawka

06.11.13, 09:10
Właśnie rządzący grzebią w ustawie o ruchu drogowym czyli reformują. Zastanawiam się czy nie dał by się zmienić jednego absurdu. Dotyka on posiadaczy prawa jazdy. Otóż mam prawko B już dość długo i dużo jeżdżę. Chciałem sobie kupić stary motor z lat pięćdziesiątych. Ale brak mi kategorii A. Normalnie to powinienem wykupić sobie jazdy na takim pojeździe i pójść do WORDu - okazać, że ilość jazd wykupiona i zapisać się na egzaminy - praktyczny i teorię. Otóż nie. Muszę wykupić cały kurs!!! Pytam się po co ( poza tym, że napycham kieszenie właścicielowi szkoły jazdy)??? Mam uprawnienia do poruszania się po drodze czyli szkolenie przeszedłem. Aby potwierdzić, że znam przepisy idę na egzamin teoretyczny. jazdy wykupiłem i chcę zdać egzamin ze znajomości jazdy motorem. Nie da się, więc dałem sobie spokój. Mam nadzieję, że przeczyta to jakiś asystent posła czy senatora i ten (raczej nie ale warto spróbować) coś zrobi kiedyś.
Obserwuj wątek
    • bimota Re: Absurdy przy zdobywaniu prawka 06.11.13, 13:55
      GLUPIS, CZLOWIEKU... W TYM SYSTEMIE NIGDY SIE NIE ZROBI...
      • Gość: gość Re: Absurdy przy zdobywaniu prawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.13, 09:36
        wypowiedzi BIMOTY jak zwykle na wysokim poziomie merytorycznym
    • Gość: instruktor Re: Absurdy przy zdobywaniu prawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.13, 09:35
      Na kursy prawa jazdy przychodzi troche takich "kozaków" jak ty. Ciągle marudzą a po co te jazdy, a moze taniej, a nie dałoby sie tylko 5 godzin itp itd. Mina bezcenna gdy przychodzi moment pierwszej konfrontacji z jazdą motocyklem i okazuje się, że nic nie umieją.
      • bimota Re: Absurdy przy zdobywaniu prawka 07.11.13, 12:00
        I TAKICH GENIUSZY MAMY ZA INSTRUKTOROW...

NIC NIE ZROZUMIAL I KLEPIE OD RZECZY...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka