Dodaj do ulubionych

OKULARY!!!

09.06.05, 13:19
W jednym z wątków przeczytałam, że ktoś został oblany na egzaminie za brak
okularów. Ja noszę soczewki ale w zaświadczeniu lekarskim mam wpisany kod 01
czyli okulary. Czy nie będę miała problemów mając soczewki a nie okulary?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • yunnan Re: OKULARY!!! 09.06.05, 14:14
      Nie powino być problemów bo przecież chodzi o to by ktoś nie przyszedł na
      egzamin bez np. okularów jeśli ma słaby wzrok...egzaminator nie może dopuścić
      do egzaminu w takim wypadku głównie ze wzgledu na bezpieczeństwo zdajacego ale
      i z powodów proceduralnych...a jeśli mówimy o kodzie 01 to oznacza on "wymaganą
      korektę i/lub ochronę wzroku" i odnosi sie on do okularów, soczewek, róznych
      rodzajów szkieł czy np. opaski na oko...soczewki to 01.02 a okulary lub szkła
      kontaktowe to 01.06.
      Są takie kody ograniczeń (np. 05) które wymagają uszczegółowienia tzw. subkodów
      i wtedy w dokumentach widnieje zapis np. 05.01, 05.02, 05.03...
      powodzenia
      • beti1977 Re: OKULARY!!! 09.06.05, 14:18
        Dzięki za odpowiedź, troszke się uspokoiłam.
        O ile się nie mylę to u mnie było napisane 01/01, ale na 100% nie jestem
        pewna... Pytałam panią, która przyjmowała dokumenty czy nie będzie problemu ale
        mnie zbyła więc się przestraszyłam. Nie chciałabym z takiego powodu oblać
        egzaminu.
        • yunnan Re: OKULARY!!! 09.06.05, 14:27
          no więc jak jest 01/01 to troszke lekarz sie za bardzo postarał...ale jak mówię
          nie powinno być problemu...powodzenia!
          • beti1977 Re: OKULARY!!! 09.06.05, 14:38
            Dzięki!!!
            Pozdrawiam
    • lucyferek84 Re: OKULARY!!! 09.06.05, 16:25
      beti1977 napisała:

> W jednym z wątków przeczytałam, że ktoś został oblany na egzaminie za brak
      > okularów. Ja noszę soczewki ale w zaświadczeniu lekarskim mam wpisany kod 01
      > czyli okulary. Czy nie będę miała problemów mając soczewki a nie okulary?
      > Pozdrawiam
      Nie chcę Cię straszyć, ale znam przypadek gdzie egzaminator nie dopuścił osoby
      z "kontaktami" do egzaminu, ale masz prawo mieć soczewki, więc w razie kłopotów
      udaj się do dyrektora /wordu/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka