Dodaj do ulubionych

parkowanie rownolegle

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 13:44
moze mi ktos przypomniec jak sie to robi? robilem to kilka dni temu ale ze stresu wszystko zapomnialem. zdaje na pandzie. pamietam ze cofa sie aż jeden slupek zniknie albo pojawi sie w malym okienku z tylu (tylko ktory slupek?), wtedy skreca sie maksymalnie z prawo do jakiegos momentu (tylko ktorego?) potem prostuje sie kola i partrzy w leym lusterku za kolo najedzie na linie wtedy ostry skret w prawo i prostowanie. wyjazd to juz pamietam

dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Lenka Re: parkowanie rownolegle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 13:56
      1. kiedy w prawej tylnej szybie pojawi ci się pachołek skręcasz na maxa w prawo
      2. kiedy mniej więcej w połowie tylnej szyby pojawi ci się pachołek stojący po
      skosie (prawy pachołek stojący przy końcowej linii koperty) wtedy prostujesz
      3. patrzysz w lewe lusterko i kiedy koło będzie na przerywanej linii skręcasz
      na maxa w lewo i trzymasz dopóki nie schowasz się cały w kopercie

i to by było na tyle mam nadzieję że coś zrozumiałeś/ zrozumiałaś z mojego
      opisu :)
      • Gość: Agata Re: parkowanie rownolegle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 14:18
        Witam ja mam troszkę inaczej i zawsze mi wychodzi.
        Ustawiam się przy lini przerywanej. Gdy 1 pachołek od zatoczki pojawi Ci się na
        początku małej szybki kręcę 1,5 obrotu w prawo. Gdy zobaczę pachołek po skosie
        (z tyłu)za zagłówkiem kierowcy odbijam 1 obrót w lewo. Potem patrzę na lewe
        lusterko i gdy tylne koło dochodzi do lini przerywanej (od zatoczki) odbijam
        resztę w lewo.
        Mam nadzieję, że zrozumiałeś (aś).
    • dzagaa20 Re: parkowanie rownolegle 21.10.05, 14:25
      ja robie identycznie jak Lenka i zawsze wcyhodzi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka