Dodaj do ulubionych

Zielony listek ...

IP: *.tvgawex.pl 18.10.06, 19:22
Jest tu tylu młodych małodoswiadczonych kierowcow Mam pytanko czy ktos z Was
jezdzi z zielonym listkiem ? I co o tym myslicie czy to obciach sobie go
nakleic czy jednak pokazac innym ze jestesmy jeszcze tymi zóltodzobami He
czy lepiej nakleic na szybe UWAGA dziecko w samochodzie :-) A czy wogole
widujecie na ulicy -zielone listki bo mi sie jeszcze nie zdazyło Pozdrawiam..
Obserwuj wątek
    • Gość: kasjer WORD Re: Zielony listek ... IP: *.olesno.info.pl 18.10.06, 20:13
      z przodu lisc, z tylu lisc, a w srodku glab. Bylo na forum wiele razy o tym, wiec EOT.
      • Gość: marcelina801 Re: Zielony listek ... IP: *.tvgawex.pl 18.10.06, 20:22
        Glaby raczej prawa jazdy nie dostaja ...
      • Gość: Xena Re: Zielony listek ... IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.10.06, 21:57
        rozumiem, ze mowiac o tym glabie masz siebie na mysli - taki z ciebie kasjer
        jak z koziej dupy traba.
    • magda0777 Re: Zielony listek ... 21.10.06, 00:01
      Marcelino, jeżdżę z liściem, i nie żałuję. W początkowym okresie, gaśnięcie
      auta, czy dość dłuuuuuugie podjeżdżanie pod górE nie wywoływało złości inych
      kierowców. Zagapienie się na tylna wycieraczkę też nie. Teraz jeżdżę w miarę
      ok, ale nie zauważam negatywów liścia.
      Naklej liści i jeździj. Normalni zrozumieją.
      • Gość: marcelina801 Re: Zielony listek ... IP: *.tvgawex.pl 21.10.06, 14:05
        Madziu dziekuje...Pozdrawiam
        • Gość: X Re: Zielony listek ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 14:39
          Marcelino !

A gdzie tu "obciach" ?

Wielu różnych PALANTÓW jeszcze nie raz spotkasz na drodze !
          Jeżeli jeśteś dość "świeża" w realnej jeździe, to nawet dla Twojego
          Bezpieczeństwa jest lepiej "Listek" nakleić .

Oczywiście , że napotkasssssz wielu nietolerancyjnych PALANTÓW, którzy zamiast
          zrozumieć , to będą 'trąbić' , aby Ciebie pospieszyć np. przy ruszaniu na
          zielonym, ale tym sie po prostu nie przejmuj i tyle.
          Umiejętności przychodzą z czasem.
          Dopóki nie czujesz się na siłach na jeżdżenie jak coponiektórzy..... ,
          to prowadź Swój pojazd spokojnie i zgodnie z wszelkimi paragrafami, a NIKT nie
          jest wstanie zarzucić Ci cokolwiek (i dojedziesz dalej).

Taka Ciekawostka-
          - Przez jakiś czas jeździłem samochodem siostry która właśnie nalepiła Zielone
          Listki na szybę .
          Ja jeżdżę już wieeeele lat i w 99% zgodnie z "paragrafami" .....
          Pewnego razu stojąc na "czerwonym".....zmiana świateł na "czerwono-żółte" i w
          tym samym momencie słyszę , że jakiś PALANT za mną zaczyna trąbić abym
          natychmiast ruszył !!!

Z uwagi na to ,że to nie był pierwszy raz i słyszałem podobne komentarze od
          innych "starych" kierowców , to zamiast ruszyć z poiskiem opon, to szybciutko
          właczyłem światła awaryjne/zaciągnąłem hamulec ręczny i wyskoczyłem z
          samochodu, aby zapytac tegoż PALANTA
          • Gość: X cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 14:45
            (przez pośpiech nacisnąłłłłem ENTER :-) )

....aby zapytać tego PALANTA, czy przypadkiem nie potrzebuje pomocy ponieważ
            użył sygnału Dzwiękowego ?

Nie wiem dlaczego , ale PALANT z piskiem opon ruszył do tyłu i uciekł ?

Czyżbym trafił na jakiegoś Zbiega z ALCATRAS czy cóś w tym stylu ? :-)
            • kruwsko66 Re: cd. 21.10.06, 15:01
              do goscia x i dobze zrobiles z takimi palantami czeba krutko ja prawko mam
              od maja ale sie czuje dobze za kierownia ,ja jezdze po angli i kierowcy sa tu
              bardzo tolerancyjni jak widza polskie blachy.
              MUUUUUU!!!!!
              Zapraszam do mnie!
              • Gość: Sitek do kruwsko66 IP: *.chello.pl 21.10.06, 21:03
                Z Ciebie to nie "kruwsko", a jeden Wielki Byk Ortograficzny.
                • Gość: Ewa K. Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 21:56
                  Ja tez jezdze z listkiem. Nie czuje sie jeszcze na silach by go odkleic. Nie
                  zauwazylam negatywnych stron. Wrecz przeciwnie - nie trąbią na mnie (no moze
                  czasami jak popelnie jakis burny błąd). Generalnie z listkiem czuje sie lepiej,
                  bo wiem ze inni kierowcy biorą poprawkę na to, ze moge zrobić coś głupiego.
                  pozdrawiam!
                • Gość: limonka Re: do Sitek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 15:06
                  ...no i co,że robi błędy. Musisz to wypominać? Mieszka w anglii więc tam sie
                  posługuje tamtym językiem. Ciekawe jak Ty na forum z angielskim byś sobie
                  poradził?! A może kruwsko ma dysleksję? Czy należy się odrazu z tego naśmiewać?
    • Gość: Ewa Re: Zielony listek ... IP: *.pkt.pl 24.10.06, 13:10
      a może ktoś z Was wie gdzie można zakupić listek ?
      • Gość: MJ do Sitek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 15:05
        Jakbyś był inteligentny to byś pomyślał że niektórzy są dysortografikami a to
        choroba której nikt nie wyleczy!! Znam sporo takich ludzi i to już w podeszłym
        wieku którzy do dziś nie wiedzą jak co się pisze!! Ale ty od razu musisz gnoić
        ludzi!! Pierwsze patrz na siebie a później krytykuj bo ty pewnie w nie jednej
        rzeczy jesteś do d...!!!!
    • Gość: Marysia Re: Zielony listek ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 20:23
      Ja dostałam niedawno swoje maleństwo i od razu nakleiłam listka, którego razem
      z "Małym kodeksem drogowym" pana Z. Drexlera dostałąm od przyjaciela w
      prezencie z dedykacją :-D Moi bracia troszkę się usmiechnęli pod noskiem, ale
      cóż przeciez ja dopiwero wkraczam w świat kierowców i kierowniczek, a wiec
      listek jest dla mnie i dla innych uzytkowików dróg sygnałem, że nie jeżdże tak
      wybitnie jak wyrafinowani, wieloletni kierowcy.
      A kwestia listka, to indywidualna sprawa. Inteligentny kierowca uszanuje, a
      głupiec zachowa się jak na głupca przystało. Pozdrawiam
      • Gość: marcelina801 Re: Zielony listek ... IP: *.tvgawex.pl 24.10.06, 21:41
        :-)
        • magda0777 Re: Zielony listek ... 27.10.06, 00:15
          Marcelinko, naklej i śmigaj! Daj znać, jak Ci idzie.
          • e-mka Re: Zielony listek ... 29.10.06, 11:10
            Ojejku, jakos lepiej mi sie zrobilo, gdy poczytalam tutaj o zielonym listku...
            mam prawo jazdy od tygodnia, o 3 dni jezdze po Warszawie swoim pierwszym
            autkiem, oczywiscie bardzo sie stresuje i popelniam bledy,, jak kazdy mlody
            kierowca, i juz kilku kierowcow mnie obtrąbiło : (( gdybym nie obiecala sobie,
            ze zasiskam zeby i jezdze, to pewnie bym sie juz poddala i uznala, ze nie
            nadaje si na kierowce : ((( wczoraj wreszcie udalo mi sie kupic listek w
            sklepie motoryzacyjnym dzis wyjade juz z listkiem i zobacze, jak to bedzie...
            Kierowcy, bądzcie prosze wyrozumiali dla swiezoupieczonych kierowcow! To dla
            nas i tak potworny stres, nie pogłębiajcie go : ((
            W końcu będzie dobrze... Obiecałam sobie, że nigdy obtrąbię "zielonego listka"
            i zawsze będę im pomagać na drodze.
            Pozdrawiam wszystkie listki w Warszawie!
            • Gość: marcelina801 Re: Zielony listek ... IP: *.tvgawex.pl 29.10.06, 14:13
              emka Pozdro:-)
              • arla5 Re: Zielony listek ... 29.10.06, 17:11
                faktycznie,moze z tym zielonym listkiem bedzie lepiej,ja tez musze sobie go
                zakupic,moze bedzie na stacji...tylko ze jak rozmawiam z wieloma ludzmi,z moimi
                znajomymi i nie tylko to wielu z nich nie ma zielonego pojecia o zielonym
                listku i w ogole go nie kojarzy wiec mysle sobie ze wielu kierowcow nie bedzie
                wiedzialo ani zwracalo uwagi,ale moze chociaz my bedziemy sie czuc ciut lepiej
                pozdrawiam wszystkich swiezo upieczonych kierowcow!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka