Gość: szczypior-gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 13:38 tak smigam autem bez apteczki i zastanawiam sie czy to przepisowo... powinienem takowa wozic ze soba i co w niej ma sie znajdowac? z gory dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agn. Re: apteczka w samochodzie:) IP: *.broker.com.pl 26.11.06, 14:38 Z tego co sie orientuje to w Polsce chyba nie trzeba jej posiadac.Natomiast ja wczoraj do nowego autka zakupilam sobie nowa apteczke. Nie jest to az tak duzy wydatek,a lepiej tak na wszelkie wypadek miec ja pod reka. Odpowiedz Link Zgłoś
eliza48 Re: apteczka w samochodzie:) 26.11.06, 14:51 Nie ma u nas takiego obowiązku (a szkoda) ale myślę że POWINNO się ją mieć. Nigdy nie wiadomo kiedy może nam się przydac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: apteczka w samochodzie:) IP: *.chello.pl 26.11.06, 17:02 Jeśli chodzi Ci tylko o to, żeby mieć apteczkę, bo tak mówią przepisy to gratuluję... Wozi się ją przede wszystkim dla WŁASNEGO BEZPIECZEŃTWA pod siedzeniem pasażera z przodu. Ta apteczka jest dla Ciebie - w razie wypadku, gdy coś Ci się stanie, to będziesz opatrywany z Twojej a nie czyjejś apteczki. W co ją wyposażyć? Najkrócej pisząc w takie artykuły, jakimi chciałbyś być opatrywany. Nie polecam apteczek z hipermarketów - ich wyposażenie jest żałosne. Co najwyżej można sobie z takiej apteczki opatrzyć np.zadraśnięty palec.Poza tym są one wypchane watą, której pod żadnym względem nie używa się na rany!- no chybaże ktoś jest masochistą... Pozdrawiam, Laura Odpowiedz Link Zgłoś