Dodaj do ulubionych

POZNAŃ - dodatkowe jazdy - tanio, a dobrze, gdzie?

IP: *.icpnet.pl 27.12.06, 21:02
Hejka :)
Poszukuje dodatkowych jazd, skutecznych, jednak przydaloby sie, zeby nie
najdrozszych. Czeka mnie trzeci egzam :/ wiec powoli juz krucho z kasa sie
robi :/
Znalazlam takie cos: www.zdajprawko.prv.pl/ Zna ktoś?? Godzina 30 zyla...
Tak, tak - wiem cena nie najwazniejsza, ale... przy wiekszej ilości godzin
roznica spora jest...
Polećcie szkoły, albo najlepiej konkretnych instruktorow + ceny, jesli
znacie/pamietacie.
Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: michu driver Re: POZNAŃ - dodatkowe jazdy - tanio, a dobrze, g IP: 217.116.102.* 28.12.06, 23:36
      Ja moge Tobie polecić inną szkołę. Zadzwoń sobie na nr tel 0668608602 i popros o
      dodatkowe jazdy a na pewno bedziesz zadowolona. Ja wykupiłem 10 godzin i
      zapłaciłem 350 zł. Wiem że w Ich szefem też można ponegocjować cenę ;) Pozdrawiam.
      • Gość: beobachterin -pozn High IP: *.icpnet.pl 29.12.06, 22:57
        Dzieki za info. 10h na razie nie chce brac (chyba, ze nie zdam trzeciego egzama,
        to wtedy sie ostro biore, jeszcze raz chce sprobowac bez wiekszych inwestycji),
        a do negocjacji trzeba miec wlasnie jakas mocna karte przetargowa - typu ilosc
        godzin. Ale zastananowie sie nad High - bo sporo dobrych opini juz o nich
        czytalam na forach. Choc po trzecim nieudanym (odpukac) to nie wiem czy to dobry
        adres, bo domyslam sie, ze mi zaswiadczenia o 5 wyjezdzonych godz. nie wypisza
        od reki (po wplacie pieniedzy, a jeszcze rpzed jazdami), a wolalabym sobie
        szybko zaklepac wczesny termin egzama (jesli jeszcze w ogole taka kategoria
        istnieje), a w ostatnich powiedzmy dwoch tygodniach przed kolejna walka sie
        ostro doksztalcac.

Jak co czekam na dalsze propozycje :)
    • Gość: Adam Re: POZNAŃ - dodatkowe jazdy - tanio, a dobrze, g IP: *.195-253-10.ip61.dokom.de 29.12.06, 10:05
      polecam szkole Kerb sprawdzona i naprwawde godna polecenia, dodatkowa godzina
      30 zl tanio i spolidnie!!
      • Gość: beobachterin OSK "Kerb" hmm... IP: *.icpnet.pl 29.12.06, 22:50
        Dzieki, a mozesz podac jakies namiary, tel. albo najlepiej str. www (jesli
        maja)? Wrzucilam na googla nazwe i nic ciekawego nie wyskoczylo :/
        • Gość: adam Re: OSK "Kerb" hmm... IP: *.195-253-10.ip152.dokom.de 30.12.06, 10:27
          nie maja strony internetowej, ale moge moge podac numer telefonu 503-411-301
          mozesz sobie wykupic 1 godzine aby sprawdzic(polecam)a ja juz mam prawko :-))
          • Gość: beobachterin -pozn Re: OSK "Kerb" hmm... IP: *.icpnet.pl 30.12.06, 11:47
            Gratuluje prawka :) Tez kiedys bede miala ;)) Bo tak szybko sie nie poddam.
            Dzieki za telefon, spr. A tam jest jeden instruktor czy wiecej? Polecasz kogos
            konkretnie?
    • Gość: Yogi Re: POZNAŃ - dodatkowe jazdy - tanio, a dobrze, g IP: *.icpnet.pl 30.12.06, 15:12
      Polecam Professional p.Marka Wrobla, 35 zl/h, dzieki niemu zdalam prawko, bo
      Jagiellonka w ktorej konczylam kurs, tak naprawde nie nauczyla mnie nawet
      jezdzic
    • Gość: michu driver Re: POZNAŃ - dodatkowe jazdy - tanio, a dobrze, g IP: 217.116.102.* 30.12.06, 16:31
      właśnie szkołę high Tobie polecilem ale nie wiedziałem że tak po prostu można tu
      nazwy pisać. Zadzwoń i spytaj o zaświadczenie - wydaje mi się że się dogadasz.
      Tam sami młodzi ludzie pracują i normalnie się z nimi wszystko zalatwia.
      Udanego Sylwestra życzę.
      • Gość: Adam Kerb IP: *.195-253-10.ip211.dokom.de 30.12.06, 20:13
        jest 2 instruktor, ale znam tylko tego co podalem telefon ma na imie Bartek
        (dostepny o kazdej porze dnia i nocy)sprawdz i ocen sama....polecam
        • Gość: beobachterin -pozn Re: Kerb IP: *.icpnet.pl 30.12.06, 21:12
          Aha, dzieki. Najprawdopodobniej skorzystam :) Egzam dopiero w polowie lutego
          (ech... te terminy), wiec na razie i tak musze wziac na wstrzymanie :( Heh.. a
          by sie pojezdzilo. Ale jeszcze raz dzieki, zadzwonie tam, dowiem sie wszystkiego
          (skad sa, jak z dojazdem na jazdy itd., czy sie cena nie zmienila) i mysle, ze
          sprobuje.

Dzieki wszytskim za info :* Skorzystam prawdpodobnie z namiarów Adama (na OSK
          Kerb), jak co bede szukac dalej.
          Ale jak ktos ma ochote sie jeszcze w tym watku wpisac, to bardzo prosze. Takie
          informacje sa zawsze cenne :)
          • Gość: michu driver Re: Kerb IP: 217.116.102.* 31.12.06, 00:32
            hmm ... tak coś mi się troszkę wydaje, jak czytam tutejsze wpisiki, że te o OSK
            KERB to jakby jakiś spamik?? ... a w ogóle to chciałem sprawdzić gdzie mają
            biuro ale nigdzie nie znalazłem info ;( Boje się takich firm, bo wcześniej zanim
            trafiłem do firmy którą poleciłem, robiłem kurs w firmie, gdzie biuro podobno
            było w mieszkaniu (a tak naprawdę to w samochodzie instruktora), auto stare i
            inne niż na egzaminie i żałuję że wydałem tyle kasy. Teraz wierzę że najlepiej
            pójść do biura, zobaczyć jak to wszystko wygląda, poznać instruktorów i na
            jakimś cywilizowanym poziomie korzystać z kursu.
            • Gość: Adam Re: Kerb IP: *.195-253-11.ip63.dokom.de 31.12.06, 09:46
              ludzie nie badzcie tacy pesymistyczni to , ze szkola nie posiada strony
              internetowej to nie znaczy, ze z nia jest cos nie tak. Nikt do niczego nie
              zmusza a najlepszym sposobem jest sprawdzenie osobiscie, mi tez ktos ta szkole
              polecil i za to jestem bardzo wdzieczny.....a to , ze ja mam juz sa soba i chce
              pomoc innym to nie widze w tym nic zlego.....
            • Gość: adam Re: Kerb IP: *.195-253-11.ip63.dokom.de 31.12.06, 09:50
              a jeszcze jedno ja konczylem kurs w znanej szkole z slicznym biurem i co z tego
              jak instruktor waznych rzeczy mnie nie nauczyl i nie czulem sie wogole
              przygotowany do egzaminu...dopiero dodatkowe jazdy przyniosly efekty i to
              wielkie
            • Gość: beobachterin -pozn Re: Kerb IP: *.icpnet.pl 31.12.06, 12:25
              Ludzie spokojnie z ferowaniem wyroków - spam nie spam. OSK High tez juz bylo
              oskarzane na tym forum i to wlasnie o spam (wypowiedzi z podobnego IP itd. - z
              IP: 217.116.102.* wypowiadal sie np. tez szef szkoly - przypadek? Moze...)

Fakt, troche dziwne, ze na OSK Kerb nie ma zadnych namiarow w necie - nie mowie
              o wlasnej str. www, bo to nie jest wyznacznik, ale chocby wzmianki na str.
              Urzedu Miasta w pliku z OSK na terenie P-nia
              (bip.city.poznan.pl/bip/public/bip/sprawy.html?co=show&sp_id=1753&type=pdf).
              Ale pewnie to nowa szkola.

Jednak (troche odbiegajac od tematu) male szkoly tez maja swoje plusy, chocby
              cena, bo nie wydaja kupy kasy na marketing. A jak wiadomo najwazniejszy jest
              dobry instruktur, stad tez moje pytanie bardziej tyczylo sie polecenia
              konkretnego instruktura a nie szkoly.

Sama kurs robilam w malej szkole (2 instruktorów) i jestem naprawde zadowolona.
              Oblalam dwa razy na miescie, ale tylko z mojej winy. Dodatkowe jazdy maja jednak
              nie najtansze (40 zyla/h), wiec wymyslilam sobie, ze moze sprobuje gdzies
              indziej, przy okazji zobacze co o moich umiejetnosciach sadzi ktos neutralny. To
              w sumie jest dla mnie tez dosc wazny punkt, ale skoro mam juz kombinowac i
              wiadomo w jakims stopniu ryzykowac, to fajnie gdyby bylo taniej i niegorzej jak
              w mojej szkole(stad moj temat na forum). Przed umowieniem sie na jazde zamierzam
              oczywiscie zrobic maly telefoniczny wywiadczik, o ktorym pisze Michu driver -
              upewnic sie czy na pewno jezdza na Punto i takie tam.

Dzieki jeszcze raz wszytkim za wypowiedzi, wiem ze taki temat nosi ryzyko spamu.
              Kazda szkola moze pisac pochlebne posty o sobie, ale z pewnoscia pozwoli mi to
              (i moze innym, ktorzy tez szukaja), dokonac trafniejszego wyboru, niz gdybym
              wziela ksiazke telefoniczna, czy skupila sie na tekstach reklamowych na str. www.
              • Gość: michu driver Re: Kerb IP: 217.116.102.* 01.01.07, 22:01
                Jam mam takie IP: 217.116.102.* i korzystam z sieci bezprzewodowej Orange i z
                tego co widze np na tym forum i innych w gazeta.pl to wiele osób ma taki sam IP
                - pewnie nadawany dla Orange więc pewnie szef HigH też korzysta z czegoś takiego?
                Co do kursów to sam niestety miałem kiepskie doświadczenia ze szkołą, która nie
                miała ani biura ani nic - robiłem kurs, jak chciałem skorzystać z jakichś
                materiałów do nauki to zawsze się okazywało że akurat się skończyły itd ... więc
                musiałem wszystko sobie kupić - czyli dodatkowe koszty.
                Poszedłem na egzamin, wsiadłem do samochodu i sie okazało że też Punto ale
                jechało się jakoś inaczej... oj ciężko coś solidnego wynaleźć :(
                A co do dużych szkół to jak wszystko mają swoje wady i zalety. Na pewno ważne
                jest na jakiego instruktora się trafi bo każdy jakoś tam inaczej uczy. A chyba
                najlepiej to z polecenia kogoś znajomego wybrać szkołę.
                ... a kiedyś (słyszałem że po trzech latach) to ja zostanę instruktorem ;)))
                • Gość: beobachterin takie tam ogólne.... IP: *.icpnet.pl 02.01.07, 11:51
                  Gość portalu: michu driver napisał:

> Jam mam takie IP: 217.116.102.* i korzystam z sieci bezprzewodowej Orange i z
                  > tego co widze np na tym forum i innych w gazeta.pl to wiele osób ma taki sam IP
                  > - pewnie nadawany dla Orange więc pewnie szef HigH też korzysta z czegoś takiego?

Dlatego tez nie napisalam, ze Twoje posty to spam, ino zaznaczylam, ze latwo
                  takie oskarzenie wysunac, czy to po tresci postow, czy po adresie IP. Zawsze
                  moze sie cos takiego znalezc i obrocic przeciwko nam.

Jesli chodzi o szkoly (duze vs. małe) to nie mozna generalizowac. Ja mam dobre
                  doswiadczenia z nieduza szkola, kolega wyzej mial zle z duza, Ty znowu z mala...
                  Dlatego uwazam, ze jakosc szkolenia zalezy glownie od instruktora, nie od szyldu
                  pod jakim szkoli. A odnosnie tej malej szkolki, na ktora tak narzekasz - moze
                  podaj nazwe, namiary (+konkretne zastrzezenia) - ostrzezesz innych. Warto chyba
                  o takich rzeczach pisac.

A to, ze dobra szkole trudno znalezc to wiem, choc moja wybralam troche bez
                  zastanowienia (cena, polozenie szkoly, str. internetowa - teraz bym sie opiera
                  na opinaich znajomych), jednak mialam fuksa (bo drugi raz bym chetnie znowu tam
                  rozpoczela kurs) i to najwazniejsze, bo utopic kase za kurs i zwiazac sie z
                  syfna szkola to bylaby porazka. Jazdy dodatkowe to inna bajka, mniejsze koszta,
                  ryzyko, jakos juz jezdzic umiem, wiec duzo zrabac nie idzie, umiem ocenic.
                  Troche mnie kusi zmiana (bo jak pisalam cena + ocena kogos neutralnego), ale
                  moze zostane przy sprawdzonym? Heh... musze sie zastanowic, a mam czas, bo egzam
                  dopiero za 6 tygodni :( Kiedys mnie te terminy wykoncza...

> Poszedłem na egzamin, wsiadłem do samochodu i sie okazało że też Punto ale
                  > jechało się jakoś inaczej...

No, to chyba normalne. Jak sie przejezdzi 30 h na jednym samochodziku to zawsze
                  na egzamie bedzie jakos inaczej. Tez sie tego balam, ale nie mialam jakis
                  problemow z przestawieniem sie, moze dlatego, ze w poznanskim WORDzie maja nowe
                  samochody, nie to co w niektorych miastach (patrzac po wpisach na forum). OK,
                  roznice sa - przede wszystkim trzeba wyczuc sprzeglo, ale chocby i nawet taki
                  drobiazg jak ulozenie predokosciomierza i obrotomierza (u mnie na kursie byly
                  odwrotnie) i przez pierwsze minuty na miescie mnie to mylilo.

> ... a kiedyś (słyszałem że po trzech latach) to ja zostanę instruktorem ;)))

No chyba trzy. Powodzenia :p To moze ja tez sie nad tym zastanowie - jeszcze
                  pare egzamow na Wilczaku i jako stara wyjadaczka bede sie swietnie nadawac do
                  tej roli ;))
    • twarz.pokerzysty Re: POZNAŃ - dodatkowe jazdy - tanio, a dobrze, g 25.01.07, 17:26
      i jak? juz po egzaminie? gdzie wzielas jazdy?
      bo ja mam wlasnie ten sam problem teraz, ciezko cos dobrego znalezc ;( nie moge
      sie zdecydowac. jakiego instruktora polecacie (rozsadne ceny)?
      • Gość: beobachterin Re: POZNAŃ - dodatkowe jazdy - tanio, a dobrze, g IP: *.icpnet.pl 26.01.07, 11:43
        Jesli to do mnie (a raczej do mnie ;D), to egzama jeszcze nie miałam. Dopiero w
        połowie lutego. Na jazde sie niedawno umówiłam, kurcze wahalam sie nieźle czy w
        mojej starej szkole czy nie, ale kurcze, ja jednak lubie zmiany od czasu od
        czasu (chociaz niosa ze soba jakies rysyko). Przejedzialam caly kurs z jednym
        instruktorem, mysle, ze troche swiezego spojrzenia sie przyda. Na razie umowilam
        sie na 2 h w szkole Kerb, ale to dopiero za tydzien (heh... ciekawe jak bedzie
        sie jezdzić po 5 tyg. przerwy :/). Gościu wydawał się bardzo sympatyczny przez
        telefon, zobaczymy jak bedzie na jazdach :). Odnosnie ceny, to tylko do końca
        stycznia mają 30 zł, od lutego niestety podwyżka na 35 zł :( Czyli ceny (35 a 40
        zł) się powoli wyrównują. Czyli jak co wracam do mojej starej szkoly :)
        Moge Ci ja wlasnie na razie polecic - na jazdach bylo naprawde spoko, a ta czesc
        kursu to kurcze taki fajny przerywnik w zyciu byl, ze chetnie bym to powtorzyla.
        Tak od 10 h jazdy (jak juz zaczelo powoli wszystko wychodzic) to nie moglam sie
        wrecz doczekac nastepnej jazdy :) Wiec szkola to <a
        href="czterykolka.poznan.pl/" target="_blank">Cztery kółka</a> ,
        instruktor p. Darek (naprawdę bardzo cierpliwy człowiek, czasem az za bardzo ;p).
        Pozdr.
        • Gość: beobachterin errata :) IP: *.icpnet.pl 26.01.07, 11:46
          Buuu.. chialam ladnie zarzucic linkiem, ale cos zrabalam :/ Szkoda, ze nia ma tu
          podgladu albo mozliwosci edycji posta. W kazdym razie mialo byc: OSK Cztery
          kółka: www.czterykolka.poznan.pl/
    • Gość: tomek353 Re: POZNAŃ - dodatkowe jazdy - tanio, a dobrze, g IP: *.icpnet.pl 29.01.07, 12:04
      Uczyłem sie jeździc u tego pana, zdałem za pierwszym razem.Bylem solidnie
      przygotowany do egzaminu. Nie ma sensu przepłacać gdzie indziej.
    • Gość: beobachterin OSK Kerb-po jazdach, przed jazdami i przed egzamem IP: *.icpnet.pl 02.02.07, 13:26
      Czesc wszystkim :)
      Jestem winna male info zwrotne, ktore obiecalam w innym topicu
      (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=56424267 ).
      Adam, wielkie dzieki za namiary - kogos takiego wlasnie szukalam. Niedrogo, a
      profesjonalnie - czyli w pelni potwierdzam Twoje slowa z pierwszej wypowiedzi.

Szczegolnie, ze z mojej strony to byla niezla popelina na jazdach :(( Ech, niby
      banal, ale ponad 5 tyg. przerwy - to lekka przesada :/ Wszyscy mowia, ze sie
      zapomina, a ja myslalam, ze mnie to nie bedzie sie tyczyc.. heh... <naiwna>

Ale wracajac do meritum, to polecam Bartka. W sumie same plusy, az dziw ;D.
      Konkretnie, spokojnie (heh.. "troche" cierpliwosci to musial wykazac ;D), do
      tego bardzo rzetelnie. Pelna kulturka. Punktualnie, w 100% wykorzystany czas -
      zadnego obcinania koncowek jazd czy czegos takiego, co sie w wielu szkolach
      zdarza. No i miejsce poczatku i końca jazd do obgadania.

Heh.. w ogole chyba dobrze mi zrobi taka zmiana - swieze spojrzenie na pare
      spraw (np. sprawa "zatoczki", ktora mi zawsze srednio szla - teraz mam jakis
      bardziej logiczny sposob).

Dobra, dzieki jeszcze raz - z mojej strony to moge zamknac watek. Na nastepne
      jazdy jestem juz umowiona, moze w koncu zdam ;D. OK, koniec, bo po takiej
      reklamie (ale wszystko kurcze prawda!), dojdzie do jakiegos oblezenia, szturmu i
      bede miala problemy, zeby umowic sie na kolejne jazdy <zarcik>.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow i jeszcze raz dzieki za wpisiki.
    • Gość: adam do beobachterin IP: *.eranet.pl 11.02.07, 11:25
      ciesze sie , ze moglem pomoc, sam mialem problem aby odnalesc kogos takiego.
      jest to chloapk, ktory zna sie na rzeczy i naprawde zyje tym co
      robi....powodzenia ja juz mam swoje upragnione prawko
      • Gość: beobachterin Z D A Ł A M - zdałam zdałam zdałam zdałam zdałam IP: *.icpnet.pl 12.02.07, 22:27
        Dzieki, dzieki - ZDAŁAM! Dzis na ul. Wilczaka :)) Heh.. az nie moge dojsc do
        siebie.
        Ale, zeby pozostac w temacie instruktorow (na relacje moze sie pokusze w
        najblizszym czasie w innym watku), to polecam wszystkim poznaniakom wspomnianego
        instruktora p. Darka. W sumie to wszystko co umiem zawdzieczam jemu. Michał tez
        byl spox, rownie cierpliwy, zaangazowany - hehe.. co prawda trafil na 6-ciu
        godzinach, ktore u niego wzielam na porazkowe jazdy w moim wykonaniu (heh..
        chyba tyle potrzebwoalam, zeby sie rozjezdzic po 5 tyg. przerwy :/) ale bylo
        milo. Dzis wzielam 2h u pierwszego instruktora i bylo o niebo lepiej ze mna, to
        chyba mnie podbudowalo i prosze.. egzam zdany, a jednak sie da :).
        Heh.. ja w ogole chyba mam szczescie (i dobrych doradcow ;)) - dwoch super
        instruktorow. Na egzamiantorow tez trafialam (3 razy) naprawde w porzadku...
        Nie no, dobra, na dzis starczy ;)
        Dzieki Adam jeszcze raz. Moze sie spotkamy gdzies na drodze... Jak odbiore
        upragniony plasticzek :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka