Dodaj do ulubionych

Odlewnicza

IP: 82.160.121.* 05.02.08, 12:11
Zdawał ktoś już na yarisce na Odlewniczej? Losują samochody?
Obserwuj wątek
    • Gość: a. Re: Odlewnicza IP: *.aster.pl 05.02.08, 13:17
      Póki co na Odlewniczej sa tylko corsy!
      • Gość: babka Re: Odlewnicza IP: 82.160.121.* 05.02.08, 13:23
        Ufff, nie znam toyoty, a zdaję jutro, czyli mam jakieś szanse;)
        • sowaa5 Re: Odlewnicza 05.02.08, 14:08
          powodzenia jutro:) dobrze ze u nas tylko Corsy:)
          • Gość: babka Re: Odlewnicza IP: 82.160.121.* 05.02.08, 14:14
            Sowa powiedz mi czy jak sprawdzam światła na włączonym silniku to muszę
            zaciągnąć ręczny hamulec? Wydaje mi się że tak. Cofania to włączam wsteczny i
            proszę, żeby egzaminator sprawdził, tak samo z hamulcem roboczym. Tak?
            • Gość: ana Re: Odlewnicza IP: *.aster.pl 05.02.08, 15:34
              :-)
              na bank bedzie zaciagniety jak dostaniesz auto w swoje łapki i tak
              ma byc.
              Na marginesie wszystkie swiatła oprocz stopu mozna sprawdzic na
              samym zapłonie.
              Jak chcesz cofania na zapłonie to oczywiscie ciagle masz reczny i
              wrzucasz wsteczny i juz sie swieca.
              A do stopu trzeba go odpalic i albo prosisz egz. zeby szanowna stope
              na hamulcu potrzymał albo niech leci do tyłu i zobaczy:)
              Mnie kazał odpalic silnik i właczyc wszystkie swiatła jaka sa
              mozliwe jednoczesnie czyli mijania, drogowe, przeciwmgłowe, awaryjne
              ( kierunkowskaz sobie darowałam)
              a potem na zewnatrz nazywanie zaroweczek ktore do czego i nie tylko
              tych swiecacych ale wszystkich, lacznie ze swiatełkami
              podswietlajacymi tablice rejestracyjna z tyłu.

• Gość: ana Re: Odlewnicza IP: *.aster.pl 05.02.08, 15:45
                a dodam, ze tez zdawałam na "oblewniczej":)
                rozni sa egaminatorzy ale jak popatrzylam na placu to zdecydowana
                wiekszosc, zeby nie powiedziec wszyscy tak mieli jak ja.
                Wszystko co mozliwe powlaczac a potem odpytywanie na zewnatrz.
                • Gość: babka Re: Odlewnicza IP: 82.160.121.* 05.02.08, 15:50
                  No to już się cieszę, ech:((
                  • Gość: babka Re: Odlewnicza IP: 82.160.121.* 05.02.08, 15:52
                    światła w corsie z tyłu to u góry kierunkowskaz a niżej postojowe, hamowania to
                    ta sama żarówka? a najniżej cofania, jedna żaróweczka? Głupieje przed egzaminem:)
                  • Gość: ana Re: Odlewnicza IP: *.aster.pl 05.02.08, 16:06
                    bedzie dobrze:) przynajmniej na placu, reszta jak sie trafi;)
                    poukladaj sobie w głowie zaroweczki z przodku która od czego i to
                    samo z tyłu:)
                    Pewnie wiesz ale.. maciupka z przodu pozycyjne, obok drogowe blizej
                    zewnetrzej mijania i na rogach kierunkowskazy i awaryjne to te same.
                    Z tyłu od góry kierunki i awaryjne w jednym, nizej pozycyjne i
                    stopu, jeszcze nizej cofania( to te na biało) pod zderzakiem
                    przeciwmgłowe, powtorzenie stopu na gorze na tylnej szybie i
                    pamietaj o tych cholernych podswietlajacych tablice rejestracyjna z
                    tyłu. Ech i jakby czepialski to dodac mozna odblaski:)
                    Jak ja popatrzyłam co wyrabiaja na łuku to mi sie słabo zrobiło,
                    jesoooo sobie mysle;) tyle tych tyczek dookoła ze ludzie poprostu
                    brali namiary na nie swoje.
                    A na poczatek elegancko egzaminatorzy odstawiali srodkowy pachołek,
                    zeby delikwent zaparkował w poczatkowej kopercie do łuku wiec sobie
                    mysle bedzie fajnie ale ten moj nieprzymierzajac burak kazał mi w
                    odroznieniu wjechac z bokowca pomiedzy pachołkami i cofac do
                    koperty:)
                    Plac na luzie ale poległam na miescie, wrrrrrrrrrrrrr
                    najciezsze przewinienie to wymuszenie pierwszenstwa( juz nie pisze o
                    swiatłach pieszych etc bo wiadomo) i tego sie wystrzegaj.
                    • Gość: babka Re: Odlewnicza IP: 82.160.121.* 05.02.08, 16:21
                      Z przodu wiem, a z tyłu pozycyjne i stopu to ta sama żarówka? A może tam są dwie?
                      • Gość: babka Re: Odlewnicza IP: 82.160.121.* 05.02.08, 16:22
                        Na rysunku stopu i pozycyjne są w jednym kloszu, stąd pytanie.
                        • Gość: x jak poszło?? n/t IP: *.autocom.pl 06.02.08, 19:43
                          • Gość: babka Re: jak poszło?? n/t IP: 82.160.121.* 06.02.08, 20:25
                            2:0 dla Wordu, oblałam w 20 minucie, jechałam za blisko zaparkowanych na
                            jednokierunkowej ulicy samochodów. Zdawałam o 18.00, ciemno było, osiedlowe
                            uliczki kiepsko oświetlone, a do tego lało i d...a blada. W ogóle mam wrażenie,
                            że zdanie tego egzaminu graniczy z cudem i to dużym:((
                            • Gość: ana Re: jak poszło?? n/t IP: *.aster.pl 07.02.08, 11:27
                              :-((((
                              masakra!
                              ja mam drugie podejscie na poczatku marca i czarno to widze,
                              statystycznie na "oblewniczej" zdaje sie jak widze srednio za 3-5;)
                              a czas oczekiwania 2 miesiace na kolejny, choc mi cudem pani w
                              okienku znalazła na poczatek marca ale po interwencji u koordynatora.
                              Słyszałam, ze od połowy lutego maja byc tam juz tylko yarisy, tak na
                              marginesie. Ja jestem mało wyrosnieta wiec moze i lepiej bo
                              widocznosc lepsza:)
                              Krew mnie zalała po uwalonym egzaminie i powodzie uwalenia ale jak
                              mi dołek mija do dochodze do wniosku, ze czegos mnie to tez nauczyło.
                              Przydałaby sie grupa wsparcia dla oblewajacych:)
                              Głowa do gory, next time musi sie udac.
                              Pozdrawiam
                      • piterrros Dot. Yarisa 16.02.08, 20:17
                        Ja cały kurs zrobiłem na Corsie. We wtorek 19.02.08 zdaję praktyczny
                        na Odlewniczej. Mam pyt. czy w Yarisie się tak samo jak w Corsie
                        otwiera maskę - czy wajcha od maski jest pod kierownicą tak jak w
                        Corsie "C". A czy ktoś posiada opisane wnętrze Yarisa bo ja nawet w
                        Yarisie nie siedziałem i nie wiem jak tam z włącznikami - światła,
                        ogrzewanie szyby itp. Gdzie drogowe, przeciwmgielne.
        • Gość: Marta Re: Odlewnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 19:41
          Hej
          Nie obawiaj się toyoty jest bardzo fajnym samochodem na egzamin mały
          fajnie się nim parkuje, cofa itp. USZY DO GÓRY NAPEWNO ZDASZ!!!!!!!!
          • Gość: Kamila Re: Odlewnicza IP: 212.182.107.* 15.02.08, 19:53
            żeby tylko móc go zobaczyć w środku przed egzaninem i przejechać się
            choć trochę... A tak? Obce auto od razu ne egzamin??? Nie wyobrażam
            sobie.
            • Gość: ktosia Re: Odlewnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 17:44
              na Odlewniczej egzaminy na Yarisach będą od poniedziałku
              • linia.frontu Aktualizacja:) 16.02.08, 18:46
                Gość portalu: ktosia napisał(a):

> na Odlewniczej egzaminy na Yarisach będą od poniedziałku

Dzwoniłam w piątek właśnie z tym zapytaniem, były Corsy, ale od tego
                poniedziałku mają być też Yarisy; tego, czyli 18 lutego. I będzie
                losowanie, i tak ma być jakiś dłuższy czas.
                • piterrros Egzamin na Yarisie 16.02.08, 20:18
                  Ja cały kurs zrobiłem na Corsie. We wtorek 19.02.08 zdaję praktyczny
                  na Odlewniczej. Mam pyt. czy w Yarisie się tak samo jak w Corsie
                  otwiera maskę - czy wajcha od maski jest pod kierownicą tak jak w
                  Corsie "C". A czy ktoś posiada opisane wnętrze Yarisa bo ja nawet w
                  Yarisie nie siedziałem i nie wiem jak tam z włącznikami - światła,
                  ogrzewanie szyby itp. Gdzie drogowe, przeciwmgielne.
                  • Gość: babka Re: Egzamin na Yarisie IP: 82.160.121.* 16.02.08, 21:06
                    Idź do salonu, poproś o pomoc to Ci pokażą, teoretyczna wiedza nic nie da.
                    • piterrros Re: Egzamin na Yarisie 17.02.08, 15:16
                      Mam pyt. dot Yarisa a właściwie przednich jego świateł. Czy Toyotka
                      ma z przodu 2 czy trzy żarówki oprócz oczywiście kierunkowskazów. Bo
                      jak zaglądałem na parkingu do jednej z zaparkowanych to mała i duża
                      żarówka na dole jest ale obok kierunków tech chyba coś jest ale nie
                      jestem pewien. Jeżeli tak to prosze o pomoc zdaję 19.02.08 a latałem
                      Corsą. Z tego co wiem to żarówka ta duża na dole to światła mijania
                      ta mała obok to pozycyjne. A gdzie drogowe czy to razem z mijania
                      czy właśnie ta trzecia obok kierunków. Prosze o pomoc.
                      • Gość: Konrad Re: Egzamin na Yarisie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 17:10
                        Drogowe i mijania to jedna żarówka.
                        • Gość: PRD Re: Egzamin na Yarisie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 18:58
                          A po co wam znajomość gdzie i jaka siedzi żarówka?
                          Przecież zgodnie z tabelą 4 załącznika nr 5 czyli instrukcji
                          przeprowadzania egzaminów państwowych na prawo jazdy waszym
                          obowiązkiem jest sprawdzić DZIAŁANIE świateł zewnętrznych pojazdu.
                          A to oznacza iż kolejno należy je włączyć i sprawdzić czy świecą.
                          Dla kryteriów oceny z egzaminu nie ma znaczenia czy posiadacie
                          wiedzę na temat mocy żarówek lub czy są one jedno lub dwuwłóknowe.
                          Jak ktoś nie odróżnia świateł mijania od drogowych to wiedza, iż
                          działają one dzięki dwuwłóknowej żarówce H4 nic nie pomoże, jak
                          również to, że jeden żarnik ma moc 55W a drugi 60W.
                          Więcej zimnej krwi i ....... powodzenia.
                          • zulcia73 Re: Egzamin na Yarisie 17.02.08, 21:29
                            no cóż instrukcja instrukcja a mi kazał właczyc wszystkie, wysiąść i
                            pokazać która jest która więc lepiej sie nauczyć :)
                          • Gość: Konrad Re: Egzamin na Yarisie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 23:30
                            Nie sprawdzałem w instrukcji, czy masz rację. Na zdrowy rozsądek - masz. Łatwiej jednak wykuć się żarówek niż kłócić się z egzaminatorem, pisać odwołania itp. Dla przyjemności tego w większości przypadków nie robimy ;).
                            • Gość: ana Re: Egzamin na Yarisie IP: *.aster.pl 17.02.08, 23:36
                              heh pewnie, ze pokazywanie zaroweczek to bezsens bo jak widac w
                              kazdym aucie moze byc inaczej ale dla swietego spokoju kazdy idzie
                              obkuty;)
                              Mi skubaniec egz. kazał zaroweczki pokazywac, paranoja!
                              Prawda jest taka, ze oni tam rzadza i szarpanie sie z nimi niewiele
                              da, bo w efekcie siekna pare lewoskretów na skrzyzowaniu a przez 40
                              minut jazdy mozna sie na jakiejs minie wysadzic;)
                              Teraz jak jade z moim mezem to mu błedy licze;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka