Gość: hm IP: *.centertel.pl 17.10.08, 16:21 witam, czy mozecie mi rozlorzyc na poszczegolne etapy parkowanie rownolegle. tzn na co zwracac uwage kiedy jaki skret? ps darujcie sobie pisanie ze mam o to zapytac instruktora Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beata Re: parkowanie rownolegle tylem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 17:24 Swój samochód ustawiasz równolegle do samochodu za którym chcesz parkować.1.Jeżeli twój samochód minimalnie przejedzi eza samochód za którym chcesz zaparkować to wtedy kręcisz do końca w prawo.2.Jeżeli samochód jest ustawiony pod kątem 45 stopni to wtedy odkręcasz 1,5 obrotu kierownicą w lewo.3.Obserwujesz z tyłu odległośc od krawżnika ,jeżeli jesteś pół metra od krawężnika to wtedy do kręcasz w lewo do końca(pomocniczo patrzysz czy jak przechodzi ci przód ).Troche napisałam Ci chaotycznie.Sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: parkowanie rownolegle tylem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 18:00 Stajesz rownolegle do samochodu za ktorym chcesz zaparkowac i gdy minimalnie go przejedziesz, krecisz do oporu w prawo i wjezdzasz do momentu, az w lewym lusteru zobaczysz caly tyl samochodu przed ktorym parkujesz. Teraz wyprost kol i wjezdzasz az prawy tylny 'kant' blotnika (nie wiem jak to inaczej nazwac;))Twojego auta bedzie w jednej linii z bokami samochodow miedzy ktorymi stajesz. Wtedy krecisz maksymalnie w lewo i wstawiasz sie miedzy nie, na koniec prostujesz kola. Najlepiej narysuj to sobie, zeby wiedziec o co chodzi z ta linia miedzy ich bokami i 'Twoim kantem';p Mam nadzieje, ze nic nie pokrecilam, bo odkad skonczylam jazdy jeszcze ani razu nie musialam tak parkowac, nawet na egzaminie. Ale sposob jest dobry. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mh Re: parkowanie rownolegle tylem IP: *.aster.pl 17.10.08, 19:32 zapytaj o to instruktora ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xadam30 Re: parkowanie rownolegle tylem 17.10.08, 20:15 Gość portalu: mh napisał(a): > zapytaj o to instruktora ;) i ćwicz :). Trening czyni mistrza, więc weź się za robotę. Odpowiedz Link Zgłoś