gosc1997 24.02.09, 22:23 Czy komuś zdarzyło się jeździć po niewymiarowym łuku na kursie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mdrive do 1997 24.02.09, 22:34 ...czegoś nie rozumiem. W wątku o Imoli piszesz: "Lepiej zapiszcie się do Enigmy na Grochowskiej. 100% gwarancji". A tu pytasz: "Czy komuś zdarzyło się jeździć po niewymiarowym łuku na kursie???' Czyżbyś robił/a kurs w tym ośrodku??? No bo jeśli robisz kurs w tym ośrodku i jeździsz po nie wymiarowym łuku to na jakiej podstawie zaręczasz o 100%-wej gwarancji???, gwarancji czego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1997 Re: do 1997 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 13:09 Ach,Ty najmądrzejszy mcdrivie-a nie wpadłeś na to ,że po tym łuku mogłem jeżdzić gdzie indziej,albo w ogóle...Błysk inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś
mdrive Re: do 1997 25.02.09, 21:01 ...nie 1997. Ja nie jestem najmądrzejszy mdrive, tylko Ty piszesz nieprecyzyjnie! ( może specjalnie ) i przemycasz reklamę ośrodka. A nie wpadłem na to, że mogłeś jeździć gdzieś indziej bo nie posiadam szklanej kuli. BŁYSK INTELIGENCJI! :) Więc podejrzewam, że zalewasz i reklamujesz . I tyle. A inteligencja nie ma z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mdrive Re: do 1997 25.02.09, 21:06 ...i dodam, że wiem, że "łuki" są często źle wytyczone. Zależy gdzie. I znów ja "najmądrzejszy" powiem Ci, że u nas w ośrodku łuk malowany był z rysunkiem zamieszczonym w ustawie i dokładnie go wytyczyliśmy. Tylko w odwrotności do Ciebie nie będę reklamował ośrodka bo tu na forum istnieję jako prywatny osobnik, zawsze!!! :):):) I NIE PONIŻAM SIĘ DO PRZEMYCANIA GŁUPIEJ TANDETNEJ REKLAMY. I nie ma to nic wspólnego z inteligencją ani jej przebłyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 1997 Re: do mcdrive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 11:24 A ja NIE REKLAMUJĘ TYLKO WYRAŻAM SIĘ POZYTYWNIE , skoro inni pytają i na przykład obrażają ośrodki i instruktorów.mam taką chęć i prawo jeśli uważam ,że robia dobra robotę...I zdziwiłbyś się ale nie mam w tym żadnego interesu...a prawko w kieszeni... Odpowiedz Link Zgłoś
mdrive do 1997 26.02.09, 21:08 ...a to co innego!!! :) Trzeba było od razu jasno napisać. Jeśli tak to sorki :):):):), popieram i pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scoorpio Re: Niewymiarowy łuk IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.09, 22:46 Wymiary łuku precyzuje ustawa.Kazdy łuk powinien miec odpowiednia dlugosc,szerokosc i kat pod jakim narysowany jest zakret.Niestety łuki-te w osrodkach egzaminowania jak i te w osrodkach szkolenia maluja ludzie:)i bardzo malo prawdopodobne aby wszystkie byly jednakowe.Nie piszesz w czym problem z tym Twoim lukiem.Ale jesli chodzi o to ze na placu w szkole robiles go bez problemu a na egzaminie nie wychodzi,to podejrzewam ze robisz go na malpe....zostales wytresowany do krecenia obrotow kiedy tyczka dochodzi tu czy tam,albo klamka tu czy tam....i teraz masz problem.Wystarczy ze tyczka bedzie przesunieta,pojedziesz troche szybciej lub troche wolniej,skrecisz troche szybciej lub troche wolniej i lipa:(nie wyjedziesz !!!!!!a najgorsze ze nie umiesz wtedy jezdzic do tylu i nigdy sobie z takim problemem nie poradzisz.Dlatego najlepiej jest w moim odczuciu gdy kursanci ucza sie jezdzic patrzac porzadnie w tylna szybe.Obraca sie,patrzy do tylu i PODSTAWA-P A T RZ Y G D Z I E J E D Z I E !wtedy luk wymiarowy czy nie ,nie stanowi problemu;) Odpowiedz Link Zgłoś
eks-elka Re: Niewymiarowy łuk 24.02.09, 23:29 gosc1997 napisała: > Czy komuś zdarzyło się jeździć po niewymiarowym łuku na kursie??? Dobre pytanie... Nie wiem...nie sprawdziłam- nie zmierzyłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: € Re: Niewymiarowy łuk IP: *.lot.pl 25.02.09, 07:10 W wieeeelu OSK "Łuki" są "niewymiarowe". Aby to sprawdzić, to należy wyposażyć się w MIARKĘ oraz schemat z wymiarami (Dz.U.nr.217) i dokonać pomiarów "geodezyjnych". ps. Jak już uzyskasz Prawo Jazdy, to też będziesz szukać Parkingu który ma "wymiarowe" miejsca parkingowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Niewymiarowy łuk 25.02.09, 12:16 W czasie kursu ćwiczyłam na kilku łukach, wiadomo było, że "ten jest dłuższy", "ten ciaśniejszy" itp. To właściwie pomaga sensowniej się nauczyć - lepiej kontrolować "gdzie się jedzie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1997 Re: Niewymiarowy łuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 13:13 prawko już mam....ale się wszyscy najeżyli... Odpowiedz Link Zgłoś