kasandra36 01.09.09, 21:11 Mam prawko w kieszeni i ciagle jeszcze kłopoty z parkowaniem. Co robić? Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mona Re: problem z parkowaniem IP: 85.222.87.* 01.09.09, 21:14 ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Parkowanie nigdy nie było moją mocną stroną i miewam kłopoty, ale zwykle parkuję aż do skutku (tzn. tak długo, aż jestem zadowolona z efektu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis-mis Re: problem z parkowaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 21:21 nie będę oryginalna - ćwiczyć. masz tę komfortową sytuację, że możesz ćwiczyć do bólu i parkować tak długo aż się uda. a jak się za nic nie udaje, to zaparkować gdzie indziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasandra36 Re: problem z parkowaniem 01.09.09, 21:32 DZięki dziewczyny,problem w tym że za bardzo denerwuję się gdy parkowanie mi nie wychodzi i wtedy jest kompletna klapa Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 do kasandry36 01.09.09, 22:02 No to powiedz mi jak zdalaś to prawko?Moim zdaniem jesli masz problem z parkowaniem to wykup sobie pare jazd w jakiejś szkole i powiedz ze chcesz nauczyć się parkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
toyota08 Re: do kasandry36 01.09.09, 22:14 Takie wykupienie paru godzin to chyba niewiele da. Jak się jeżdzi jakimś dużo większym autem niż na kursie to trzeba go wyczuć i ćwiczenia na toyocie nic nie pomogą. Trzeba poćwiczyć na swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: problem z parkowaniem 01.09.09, 22:19 ale mozna sie tak umowic z instrutorem ze parkowania nauczy na samochodzie ucznia,kilka razy o czymś takim słyszałam,ale to tylko opcja dla tych co maja już prawko Odpowiedz Link Zgłoś
kasandra36 Re: do toyoty 01.09.09, 22:22 dzieki za rady. Czytałam twoje wcześniejsze wypowiedzi, wypisz wymaluj takie same sytuacje jak moje i obawy też, Chciałabym bardzo przełamać ten stres ,który ciągle mi towarzyszy, może wówczas nabiorę większej pewności siebie. Wiem też ze muszę wiecej jeżdzić i ćwiczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: do toyoty 01.09.09, 22:26 jak długo masz juz prawko?Moja kumpela dopiero na dobre poczula parkowanie po jakimś roku codziennego jezdzenia.Niemartw sie ja choć jeszcze jestem na jadzach doszkalających(nie bede mowic po ilu kursach i godzinach)dopiero teraz skumałam o co chodzi z tym całym parkowaniem,choc nie zawsze mi to wychodzi.Czasem zdarzają sie tacy kierowcy co maja prawko prawie cale swoje życie i nadal popelniają błedy,czegos nie potrafią,czegos sie boja. Odpowiedz Link Zgłoś
toyota08 Re: do toyoty 01.09.09, 22:43 Jeżeli o mnie chodzi to prawko mam od prawie 8 miesięcy (jak ten czas leci). Ale niestety nie mogę powiedzieć, że jestem już świetnym kierowcą. Nadal sporo się stresuję chociaż napewno teraz jest już lepiej, niż w pierwszych miesiącach. A co do parkowania to tez nie bardzo mi wychodzi może dlatego, że po kilku przygodach z parkowaniem zaczęłam unikać pewnych sytuacji np.jak jest bardzo mało miejsca do zaparkowania to rezygnuję i nie próbuję nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: do toyoty IP: *.waw.cdp.pl 02.09.09, 09:38 ja mam prawko od 2,5 m-ca, ale parkowanie czasem sprawia mi problemy. O ile proste parkowanie po skosie czy prostopadłe przodem na prawą stronę mi wychodzi, równoległe tyłem zwykle też, o tyle zaparkowanie w swoim własnym garażu podziemnym na lewą stronę lub parkowanie równoległe tyłem na lewą stronę to już horror;)) Ale w garażu mi się nie spieszy i mogę sobie parkować do woli, jak się nie uda za 1 razem, to koryguję tak długo, aż zaparkuję prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja wam napisze Re: problem z parkowaniem IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.09, 10:21 nie wiem co wy z tym parkowaniem, toc to najprostrze, jak umiesz krecic kierownica umiesz i parkowac, ja sie nawet nie uczylam, po prostu zaczelam parkowac, tyle. za to koperty nie umiem do dzis, i bede unikac miejsc gdzie tak sie parkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mth Re: problem z parkowaniem IP: 87.204.23.* 02.09.09, 14:41 jak dla mnie to nie powinieneś unikać takich miejsc tylko szkolić swoje umiejętności próbując takie manewry wykonywać, idziesz na łatwiznę a to źle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja napisze tak Re: problem z parkowaniem IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.09, 14:52 teraz wogole nie jezdze bo nie mam czym, ciezko kupic uzywane auto ktore by w 100% odpowiadalo ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja napisze tak Re: problem z parkowaniem IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.09, 14:54 prawda jest taka ze tej kopery nie ma jak szkolic, chyba ze z ewentualnoscia obicia czyjegos lub swojego auta. na placu miedzy dwoma pustymi slupkami nie ma takiego efektu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirek O parkowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 11:08 O parkowaniu Odpowiedz Link Zgłoś