30.05.05, 10:19
nie wiem jak wy ale ja mam male zastrzezenia do tego klucza z wosu.. :/
zadanie ostatnie zajeb*** wymagania co ma sie w nim znalezc.. nazwa
instytucji, data nawet :/ paranoja!
Obserwuj wątek
    • aga.1986 Re: wos :/ 30.05.05, 10:20
      Dla mnie bulwersujące jest to, że nie uznają Locke'a, który jako PIERWSZY
      posłużył się zasadą trójpodziału władz :///
      • Gość: karola Re: wos :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 10:35
        JA akurat napisalam ze to CBOS 2002, ale faktycznie klucz taki sobie do
        ostatniego zadania. W sumie oni tam podawali tylko przykladowe argumenty, "
        poprawne merytorycznie " tez zalicza. Mysle, ze z 80% moge miec - oczywiscie
        NIE licze wypracowania na maxa, ale kto wie. Pozdro ALL !
      • Gość: Oleś Re: wos :/ IP: *.blaster.pl 30.05.05, 13:56
        Stary, z tym Locke'm to przegiąłeś. Popatrz sobie do ksiązki z wosu. Locke
        wymyślił zasadę podziału władzy, a nie trójpodziału. Koncepcja Monteskiusza
        jest uważana za klasyczną: ustowodawcza, wykonawcza, sądownicza. A Locke pisał
        o władzy prawodawczej, wykonawczej (rząd i sądy) oraz federacyjnej, która
        prowadzi politykę zagraniczną. A więc to nie to samo co Monteskiusz, koleś.
    • ssylvia1 Re: wos :/ 30.05.05, 10:56
      Przeczytałam kryteria oceny zadania ostatniego, SZOK!! Pewnie za dobrze to
      ludziom poszło i po sprawdzeniu kilku prac uznali, ze muszą nam to utrudnić...
      A to, że nie ma jeszcze klucza do rozszerzonej jest czystym ******** !!
      Musieliśmy czekać dłuzej niż tydzień, bo się wszyscy z CKE na grilla wybrali w
      długi weekend i jeszcze do tej pory nie kontaktują wiec na rozszerzony dzisiaj
      nie liczmy...
      • Gość: maggda Re: wos :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 11:59
        Najśmieszniejsze ze niektóre odpowiedzi były inne niz wyborczej. Klucz taki
        sobie, uważam ze nie fair jest do wypracowania, bo narzucają określony typ
        myślenia, ja np bede mieć bardzo malutko punktów z tego. Acha i jeszcze z tym
        Monteskiuszem lipa bo rozumiem ze jak imienia nie ma to punktu też...bezsens.
        • n_nicky Re: wos :/ 30.05.05, 12:08
          W Wyborczej zrobili mnóstwo błędów i w geografii i w WOSie.Dlatego nie
          porównywałam swoich odpowiedzi z Wyborczą.
          Aha,ci co napisali,że Niemcy są najliczniejszą mniejszością w Polsce mają jednak
          rację:)
          A klucz do wypracowania faktycznie tragiczny-jak ktoś napisał z góry narzuca nam
          tok myślenia...
          • Gość: aga_86 Re: wos :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 12:19
            Zgadzam sie- klucz do wypracowania w obu częściach podstawowej i rozszerzonej
            tragiczny!!! Tan klucz jest nie fair, kto pisząc myślał,że będą punkty za
            podanie przykładu i sytuacji w stosunku do mniejszości narodowej oraz oddzielnie
            do ETNICZNEJ!Ja np. [odawałam w nirkórych jako przykład mniejszość narodową, a
            w niektórych mniejszość etniczną... ale chyba tylko w aspekcie historycznym
            podałam przykłady obu//masakra
            • Gość: kupa Re: wos :/ IP: 195.117.82.* 30.05.05, 14:22
              ja mam tak samo, czyli gdzies 10 punktow w plecy :(. dupa
    • Gość: aj Re: wos :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 12:53
      klucze do testów okay....ale klucze do wypracowań porażka! wbrew temu nawet, co
      było napisane w tematach....rzeczy wyysane z palca....przykład do tego i tego co
      ja jestem kur! komputer
      • Gość: Full relaks Re: wos :/ IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 30.05.05, 13:02
        A ja nawet go nie otworzę, nie ma słów na opisanie tego co robi CKE. Co ma być
        to będzie
    • Gość: karola Re: wos :/ IP: 82.177.98.* 30.05.05, 13:38
      klucz do wypracowania z wosu do drugiego tematu tragiczny:| nie myslalam o tym
      zeby do wszystkiego podawac mniejszosc narodowa i etnicza:|i przez to poleci
      pare punktow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka