chamommilla 17.09.10, 18:54 Mam pytanie: czy komus udalo sie wyleczyc z depresji ta metoda? I jesli tak, to jaka pozycje stosowal? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika-13 Re: BSM a depresja 27.09.10, 22:13 Na depresję najlepsze są krople Bacha, bardzo szybko przynoszą ulgę, także w różych problemach emocjonalnych. Trzeba tylko dobrać zestaw max. 7 ziół według indywidualnych potrzeb. Odpowiedz Link
dany22 Re: BSM a depresja 28.09.10, 16:38 Witam. Leki stosowane w leczeniu depresji są teraz bardzo skuteczne. Niestety działają tylko połowicznie i mają mnóstwo działań ubocznych. Dlatego zanim zacznie się przyjmować medykamenty proponuję udać się do psychologa, który za pośrednictwem psychoterapii indywidualnej lub grupowej postara się trafić w sedno problemu i go rozwiązać. Najlepiej poszukać grup wsparcia terapeutycznego, gdzie będziemy mogli w gronie kilku osób podzielić się swoimi przeżyciami i poszukać tzw złotego środka. Depresja powstaje na skutek niedoboru w organizmie hormonu aktywności o nazwie serotonina. Gdy brakuje tej substancji czujemy się cały czas senni, nic nie chce nam się robić i zmuszamy się do wychodzenia z domu. Warto jednak z niego wychodzić chociaż na krótki spacer, albowiem światło słoneczne, którego i tak teraz za mało, stymuluje produkcję serotoniny i sprawia, że czujemy się o wiele lepiej. Poza tym każdy spacer będzie okazją do spotkania na swej drodze nowych, życzliwych nam ludzi i zawarcia nowych znajomości. A BSM to według mnie tylko autosugestia. Pozdrawiam dany Odpowiedz Link
joannas09 Re: BSM a depresja 01.01.11, 20:39 Co prawda depresji tą metodą nie leczyłam, ale wiele innych schorzeń u siebie i dzieci. Ta metoda nie ma nic wspólnego z autosugestią. Na depresję z tego co pamiętam powinna zadziałać pozycja nr.1. Odpowiedz Link
jemi1 Re: BSM a depresja 20.12.13, 18:59 To prawda,że należy wychodzić z domu na spacery...Ja stosuję BSM i wiele chorób wyleczyłam miedzy innymi depresję,bóle kręgosłupa bóle głowy,męczliwość-senność już umiem chodzić lewą stronę miałam sparaliżowaną już mam czucie w lewej dłoni,choroby,które mamy od dawna leczą się powoli i trzeba wytrwałości pozdrawiam... Odpowiedz Link
biojasio Re: BSM a depresja 02.01.11, 19:43 Z depresją się wiążą rózne zanieczyszczenia energetyczne. Metoda BSM jest bierną formą przekazu energii. Zanieczyszczenia takie może usunąć terapeuta energetyczny za pomocą technik oczyszczających, regulujących ośrodki energetyczne, technik chirurgii fantomowej. Należy także wzmocnić ciało energetyczne. Nalezy pamietać iż samo energetyzowanie tu nie wystarczy, a bardzo istotne jest przede wszystkim w pierwszym zabiegu wnikliwe oczyszczenie umysłu, ciała eterycznego i ciał subtelnych (aury) oraz regulacja ośrodkow energetycznych, a dopiero poźniej wzmacnianie. Pamiętać też należy iż terapeuta musi pracować energią o odpowiednim potencjale, wibracji i jakości, a więc musi to być osoba odpowiednio wyszkolana o odpowiednic cechach,a jednocześnie sama nie mająca ze sobą problemów - terapeuta taki powinen emanować spokojem i podczas pierwszego kontaktu powinniśmy to odczuć - jeśli poczujemy niepokój należy zrezygnować z takiego terapeuty. Myślę, że BSM zanieczyszczeń nie usuniesz. Samemu sobie można pomagać ćwiczeniami oczyszczającymi np. z jogi tybetańskiej (Tsa Lung, 9 oddechów oczyszczających), ćwiczeniami relaksacyjnymi i wizualizacyjmymi. Pomaga też aktywność fizyczna oraz spacery - najlepiej w lesie. Wietrz pomieszczenie w którym przebywasz i użyj ognia do jego oczyszczania np zapal świecę , unikaj ludzi z problemami i generujących negatywne emocje - być może są oni przyczyną Twoich problemów. Odpowiednie żywienie ma też bez wątpienia wpływ na nasze samopoczucie. Właściwy styl życia jest bardzo ważny - trzeba pracować nad sobą aby wzmocnić się i osiągnąć równowagę oraz umieć chronić przed różnymi negatywnymi energiami (ludzie, środowisko, istoty ze świata poza materialnego). Powodzenia Odpowiedz Link
stypulkowska48 Re: BSM a depresja 29.12.14, 13:20 Wyciągnęłam wiele osób z depresji, dołków i ciągłych stresów. Jak? Stosuję wiele technik - NLP, Dwupunkt, Metafory ruchu, Silvę, bioterapię i wiele innych. Terapia, którą prowadzę ma na celu przeprogramowanie myślenia klienta, ukierunkowania na cel, zmianę nawyków. Kilka lub kilkanaście spotkań (zależy to od struktury problemów) sprawia, że osoby przechodzą wspaniałą metamorfozę, dostają "skrzydeł" do życia i zaczynają realizować swoje marzenia. Gdzie możesz mnie znaleźć? Centrum Rozwoju Umysłu i Osobowości. www.osobistysukces.pl Odpowiedz Link
md.123 Re: BSM a depresja 04.01.15, 10:05 Niestety, nawet najlepsze metody radzenia sobie z depresją nie pomogą gdy po wyjściu z gabinetu leczony napotka kolejne "progi i bariery" tworzone przez światłych współplemieńców a ustępujące dopiero z chwilą zgonu lub ulegnięcia wpływom rzeczonych psychomanipulantów, najczęściej również psychiatrycznym i stąd znającym "rzecz" o podstaw.Trzeba by powalczyć z systemem ale komu na tym zależy, na zewnątrz i tak nic nie widać. Odpowiedz Link