ania-2016 09.03.16, 13:50 Witam Czy ktoś może mi powiedzieć czy może stosował czy stosuje olejek z konopi siewnych,znalazłam taki w aptece ponoć to nowość.Mam problemy ze snem.Możecie coś napisać dziękuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koziorozka Re: Olejek konopny 09.03.16, 15:10 Żadna nowość, specyfik znany od wielu lat. Olejki konopne różnią się zawartością CBD - mogą go zawierać od 1% do kilkudziesięciu procent stężenia. "Osoby przyjmujące dawki rzędu 160mg CBD mogły spać dłużej niż grupa kontrolna przyjmująca placebo. Uspokajające i nasenne działanie tego kannabinoidu odnotowano także u zdrowych ochotników, którym podawano dawki rzędu 600mg" Tu masz więcej spliff.pl/medycyna/item/1176-cbd-cud-natury Jednak inni twierdzą, że CBD wcale nie uspokaja, a wręcz przeciwnie - lekko nakręca. medycznamarihuana.pl/badania-medyczna-marihuana-a-zaburzenia-snu/ Odpowiedz Link
ania-2016 Re: Olejek konopny 10.03.16, 11:58 Bardzo Ci dziękuje za informacje ja się czuje naprawdę wypoczęta rano po kilku kroplach tego olejku to produkt z 3% CBD+CBDa .Cenne informacje dziękuje raz jeszcze Pozdrawiam Odpowiedz Link
hbinko Re: Olejek konopny 18.03.16, 11:05 Czy wiecie moźe skąd mogę otrzymać olejek konopny RSO? To ten jest leczniczy. Odpowiedz Link
epilepsja11 Re: Olejek konopny 19.07.16, 10:52 moja mama używa na inne schorzenie (epilepsja) olejku z CBD Cannabigold i baaaardzo sobie chwali efekty, a używa dopiero około półtora miesiąća. Odpowiedz Link
mraleksander Re: Olejek konopny 12.04.18, 11:11 Różne olejki stosowałem, ale prawdę mówiąc konopnego jeszcze nie stosowałem. Na co jest najlepszy? Odpowiedz Link
kociaczek456 Re: Olejek konopny 18.04.18, 13:06 Konopie na sen chyba nie bardzo pomogą. One raczej działają na skórę, egzemy, dermatozy itd. Odpowiedz Link
grzegorzwiecek Re: Olejek konopny 18.12.19, 21:21 Osobiście stosuję olejek na stres, sprawdza się dość dobrze, o wiele spokojniej podchodzę choćby do nerwowych sytuacji na drodze, poruszając się dużo po Krakowskich ulicach pracując jako przedstawiciel. Odpowiedz Link
sylwet Re: Olejek konopny 05.01.20, 23:06 Ja od jakiegoś czasu stosuję. Miałam problem z zatokami, źle spałam z powodu stresu. Biorę 2 do 3 kropli 2 razy dziennie na początku 5% teraz 15%. Problemy z zatoka mi zniknęły. Juz nie mam zatkanego nosa i nie rozsądną mi głowy jak się kładę a inne leki i metody nie pomagały nawet antybiotyki i sterydy. Lepiej też śpię, jak wezmę tabletkę ziołowe to śpię całą noc. Czasem zapomnę o kropelka ale ominięcie dawki lub 2 nie wpływa negatywnie na samopoczucie. Moja mama choruje na raka i to dla niej głównie zainteresowała się nim. Bierze go ponad 2 mies, narazić efekt jest bardzo dobry zobaczymy jak będzie dalej. Odpowiedz Link
nairobi Re: Olejek konopny 14.04.20, 12:15 Olejek konopny jest bardzo fajny na skore, podobno nadaje sie tez na włosy. Odpowiedz Link