hardrockmasss 29.07.09, 15:30 czy mial ktos do czynienia z chiropraktykiem? czy to skuteczna metoda? kogo mozecier polecic do wypadniecia dysku i zmiany ulozenie kosci krzyzowej po upadku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
f.r.a.n.c Re: chiropraktyka-czy jest skuteczna 29.07.09, 18:18 W przypadku wypadnięcia krążka, przepukliny jądra miażdżystego..etc, tylko manualne metody jak chiropraktyka mogą pomóc. Osobiście mogę polecić pana Jerzego Włostowskiego, działa już 20lat ale najwazniejsze, że ma prawdziwy dar. bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=5454 Odpowiedz Link
hardrockmasss Re: chiropraktyka-czy jest skuteczna 30.07.09, 06:38 Franc a znasz sie i zajmujesz bioenergoterapia? Odpowiedz Link
f.r.a.n.c Re: chiropraktyka-czy jest skuteczna 30.07.09, 15:17 Owszem mam zarejestrowaną działalność i gabinet. Rozważam nawet od pewnego czasu zrobienie 2-3 dni w miesiącu darmowych zabiegów dla naszych forumowiczów. Na razie jest to tylko koncepcja. Nie wyobrażam sobie, żebym mógł zareklamować swoje usługi na foum i jeszcze na tym zarabiać. Zasady są jasne dla wszystkich, więc póki co siebie nie polecam. Piszesz że jesteś z Trójmiasta więc pozwolę sobie napomknąć pewną historię. Żył do 2002roku w Gdyni wielki człowiek, filozof i przede wszystkim najwspanialszy uzdrowiciel, Pan mgr Stefan Abramowski. W moim odczuciu, wielki mistrz i bynajmniej nie legitymował się żadnymi dyplomami. Kto go poznał lub zamienił z nim choć jedno zdanie, będzie wiedział dlaczego darzę go do dziś największym szacunkiem. Zawsze najważniejszy był chory człowiek, nigdy nie spławił pacjenta po kilku sekundach, minutach jak robi to większość, licząc tylko na astronomiczną zapłatę. Zabieg 10-20 minutowy, cena 30zł. Nie udawał magika, nie przywoływał energii, nie oczesywał aury, nie palił kadzideł, jednym słowem nie pracował w showbiznesie, więc nie robił show. Dziennikarze chcący zrobić reportaż zawsze słyszeli od Niego, że jego zabiegi są nudne i nie ma tam nic do oglądania. Nakładał ręce, przekazywał energię i był przede wszystkim skuteczny. Napisał książkę "Dotknięcie, droga do biomasażu" według mnie najlepszą i najmądrzejszą pozycję o energoterapii. Opisanie Jego postaci wymagałoby założenia osobnego wątku. Ponoć w Gdyni nadal przyjmuje chorych Adam Abramowski, syn Stefana. Nie wiem niestety nic na temat skuteczności jego terapii. Czy Pan Adam jest równie charyzmatyczną osobą? Można się tym zainteresować. Po pierwszej lub najdalej drugiej wizycie będzie można ocenić czy działa tam tylko legenda pana Stefana Abramowskiego czy dobry uzdrowiciel i godny następca. Podpowiem jeszcze, że podczas zabiegu w 90 procentach muszą wystąpić u pacjenta fizyczne odczucia. Ciepło płynące z rąk, mrowienie w kończynach..itp. Ale nade wszystko, poprawa zdrowia po zabiegach. Tyczy się to wszystkich uzdrowicieli. Po tym najlepiej zweryfikować tych prawdziwych. Większości jednak wydaje się, że skoro wahadełko zatoczyło okrąg to musieli posiąść dar i mogą leczyć ludzi, lub skoro kładą karty i pracują z "aniołami" to również mogą uzdrawiać. Takie przypadki można by mnożyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link
leneczkaz Re: chiropraktyka-czy jest skuteczna 31.07.09, 08:52 chiropraktyka uratowała życie mojego synka jak był jeszcze w brzuszku! miałamtakie bóle barku, szyi i kręgosłupa, że chciali rozwiązywać ciąże w 32 tyg. Dzięki Pani. Joli Szyszło donosiłam maluszka do czasu kiedy sam postanowił wyjść :) Odpowiedz Link
biojasio Re: chiropraktyka-czy jest skuteczna 26.01.10, 22:21 Pani Jola Szyszło stosuje Chiropraktykę McTimoeny-Corley'a, która jest wyjatkowo delikatną i bezpieczną odmianą chiropraktyki działającą odruchowo poprzez powięź, która tym oraz pracą na całym aparacie ruchu (włącznie z czaszką) odróznia się od klasycznej chiropraktyki amerykańskiej z ktorej się wywodzi. Jednak trzeba zachować ostrozność przy terapiach manualnych twardych i kręgarstwie, bo tam należałoby mieć wcześniej zawsze co najmniej RTG i rozgrzać dobrze ciało przed manipulacjami np. masażem lub za pomocą baniek. Odpowiedz Link
jadwiga_k2 Re: chiropraktyka-czy jest skuteczna 26.01.10, 14:57 hardrockmasss napisała: > czy mial ktos do czynienia z chiropraktykiem? czy to skuteczna > metoda? kogo mozecier polecic do wypadniecia dysku i zmiany > ulozenie kosci krzyzowej po upadku. Tak. kilka lat temu korzystałam z zabiegów chiropraktyka Pana Witolda Chyłka do którego trafiłam po półroczych cierpieniach. wcześniej korzystałam z różnych zabiegów fizykalnych, zażywałam jednocześnie duże ilości leków przeciw bólowych, które mi nie pomogły a lekarz prowadzący wystawił skierowanie na operację kręgosłupa. Wtedy zaczęłam szukać pomocy u chiropraktyków. Trafiłam dobrze obyło się bez operacji i dzisiaj funkcjonuję prawidłowo i bez bólu. Dlatego dzięki swoim doświadczeniom polecam tę metodę powrotu do zdrowia. jeżeli jesteś zainteresowany wejdź na stronę www.kreg.pl Odpowiedz Link