iiona 04.11.09, 11:51 czy ktoś wie jak wejść nie znając hasła? pytam poważnie, szukam specjalisty. nie obchodzą mnie opinie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ritsuko Re: poczta na wp 04.11.09, 11:52 To jest Pani Szanowna nielegalne, więc nikt Ci nie pomoże, bo to byłby współudział :) Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: poczta na wp 04.11.09, 12:12 ritsuko napisała: > To jest Pani Szanowna nielegalne, więc nikt Ci nie pomoże, bo to byłby współudział :) Nie byłby. najłatwiej wejść z powrotem po tym, jak ktoś się nie wylogował - jesli korzystasz z tego samego kompa. Wiele osób nie wylogowuje się tylko zamyka stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: poczta na wp 04.11.09, 12:24 Czyli nie podlegałoby to pod ułatwienie przestępstwa? W końcu to naruszenie dobra osobistego jakim jest prywatna korespondencja? A autorce radziłabym się zapoznać również z Art. 267 KK, bo mam wrażenie, że wiem do czego chce użyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: poczta na wp 04.11.09, 12:54 ritsuko napisała: > Czyli nie podlegałoby to pod ułatwienie przestępstwa? W końcu to naruszenie dob > ra osobistego jakim jest prywatna korespondencja? > A autorce radziłabym się zapoznać również z Art. 267 KK, bo mam wrażenie, że wi > em do czego chce użyć :) Pomoc w przygotowaniu przestapstwa (udzielenie informacji) jak równiez przygotowanie sa karalne tylko wtedy gdy ustawa tak stanowi. Wejscie do cudzej poczty jest przestępstwem, jednakże w praktyce pomiędzy bliskimi osobami ścigane jest tylko wtedy, gdy zostanie zgłoszone. Nawet jeśli zostanie zgłoszone, to jeszcze nic nie znaczy, mozna bronic się np. tym, że czyn został popełniony w ochronie wyższego celu jakim jest zycie i zdrowie (to w przypadku chęci zweryfikowania zdrady, jeśli zaszły jakiekolwiek inne przesłanki zdradę uprawdopodabniające). Żadna przyjemnośc zarazić się Hivem za pośrednictwem jakiejś łatwodajki. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: poczta na wp 04.11.09, 19:32 Dzięki za wyjaśnienie, z tej strony na to nie patrzyłam :) Odpowiedz Link Zgłoś