Dodaj do ulubionych

Płynę przez staw sama

30.12.10, 11:07
Płynę przez stawa sama

Usłyszałem wczoraj tę piosenkę - aż wstyd się przyznać - pierwszy raz w życiu. I urzekła mnie linia melodyczna, choć przyznać trzeba, że wokalistka robi wszystko, by ją zarżnąć. Ale do tekstu mam pewne zastrzeżenia. Nie uważacie, że uczy on małe dziewczynki, że facetom trzeba wybaczać "jeszcze ten jeden raz", bo inaczej będzie się pływać po stawie samotnie i łkać. A facet nie musi nawet przepraszać. Ani w ogóle nic. Wystarczy, że przyniesie tort.
Obserwuj wątek
    • happy_time Re: Płynę przez staw sama 30.12.10, 11:25
      > Ani w ogóle nic. Wystarczy, że przyniesie tort.

Tort jest już mocno nieaktualny, teraz trzeba się bardziej postarać :)
    • menk.a Re: Płynę przez staw sama 30.12.10, 11:26
      A chłopców, że się wykpią na ładne oczy.:>
      • lernakow Re: Płynę przez staw sama 30.12.10, 11:31
        menk.a napisała:

> wykpią na ładne oczy.:>
        >
        Patrząc na Kulfona zaryzykuję twierdzenie, że i bez nich się wykpią.
        • menk.a Re: Płynę przez staw sama 30.12.10, 11:34
          Też nie wiem, co Monika w nim widziała.:D
    • brown_jozi Re: Płynę przez staw sama 30.12.10, 11:35
      Utuczy cię tortem a potem płacze, żeś przygruba...;)

Dobre to, też nie słyszałam wcześniej :)

lernakow napisał:

> Płynę pr
      > zez stawa sama

>
      > Usłyszałem wczoraj tę piosenkę - aż wstyd się przyznać - pierwszy raz w życiu.
      > I urzekła mnie linia melodyczna, choć przyznać trzeba, że wokalistka robi wszys
      > tko, by ją zarżnąć. Ale do tekstu mam pewne zastrzeżenia. Nie uważacie, że uczy
      > on małe dziewczynki, że facetom trzeba wybaczać "jeszcze ten jeden raz", bo in
      > aczej będzie się pływać po stawie samotnie i łkać. A facet nie musi nawet przep
      > raszać. Ani w ogóle nic. Wystarczy, że przyniesie tort.
      >
    • albina.siwa Re: wokalistka zarzyna linię melodyczną 30.12.10, 13:57
      Tym dużo lepiej poszło ;)
    • annajustyna Re: Płynę przez staw sama 30.12.10, 14:02
      Jaka wokalistka? Przeciez to facet (zreszta ten sam, co daje glos Kulfonowi).
      • lernakow Re: Płynę przez staw sama 30.12.10, 14:06
        Funkcjonalnie piszę, nie personalnie.
    • zeberdee24 Re: Płynę przez staw sama 30.12.10, 14:09
      I to jest właściwa linia, takie piosenki należy promować.
    • berta-live Re: Płynę przez staw sama 30.12.10, 14:16
      > Ale do tekstu mam pewne zastrzeżenia. Nie uważacie, że uczy
      > on małe dziewczynki, że facetom trzeba wybaczać "jeszcze ten jeden raz", bo in
      > aczej będzie się pływać po stawie samotnie i łkać.

Sądząc po tym jak dzieci i młodzież wypadają w testach rozumienia słowa pisanego, to spokojnie można by pacynkom w usta wkładać nawet dosłowne tłumaczenie teksów Rammsteina. Zastrzeżenia mam tylko do wyglądu tych pacynek które co wrażliwszym mogą się śnić po nocach.

Poza tym ja zawsze odbierałam tą parę nie jako równoprawnych partnerów, tylko raczej jak rozsądną opiekunkę i jej niesfornego podopiecznego. I w tym kontekście takie teksty nie dziwią.
      • lernakow Re: Płynę przez staw sama 30.12.10, 14:21
        berta-live napisała:

> jak rozsądną opiekunkę i jej niesfornego podopiecznego.
        >
        Też mi się tak zdawało (choć w sumie za wiele się ich nie naoglądałem), ale akurat ta piosenka jest ewidentnie związkowa.
        • berta-live Re: Płynę przez staw sama 30.12.10, 15:04
          Ja tego też za dużo nie oglądałam. Byłam zdecydowanie za stara na tego typu programy w momencie jak wszedł na ekrany. Tylko kojarzę, że coś takiego było i było mocno wymądrzające się i umoralniające. A z piosenek to tylko ta jak się żabsko martwiło co z kulfona wyrośnie, która już wyraźnie wskazywała na relacje opiekun podopieczny.
      • menk.a Re: Płynę przez staw sama 30.12.10, 14:36
        berta-live napisała:
        >
        > Poza tym ja zawsze odbierałam tą parę nie jako równoprawnych partnerów, tylko r
        > aczej jak rozsądną opiekunkę i jej niesfornego podopiecznego. I w tym kontekści
        > e takie teksty nie dziwią.

Matkojedyna! Widzę teraz siebie z przedszkola. Miałam takiego podopiecznego Piotrusia, któremu buty wiązałam i kanapki podawałam, i za rękę w parze chodziłam! No wypisz wymaluj byłam opiekunką takiego Kulfona.
        • berta-live Re: Płynę przez staw sama 30.12.10, 15:01
          Z tym, że mnie się Monika zawsze kojarzyła z osobą dorosłą a nie z rówieśnicą Kulfona, która była od niego dojrzalsza.
    • wyjdeztego Re: Płynę przez staw sama 30.12.10, 16:28
      super piosenka, taka prawdziwa, o zyciu :) tez nie znalam tego wczesniej...
      niestety, faceci sa jak ten kulfon... no i ja tez plyne przez staw sama, pie..le torty, sama niose swoj tornister:) trudno sie mowi, ale lepiej tak niz z kulfonem! :)
    • zuzia1982 Re: Płynę przez staw sama 30.12.10, 20:43
      średnia ta piosenka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka