Dodaj do ulubionych

Tłusta cera

06.01.19, 13:42
Mam Tłusta cere i żadna kredka i cień do powiek mi się nie trzyma na powiekach kupiłam 2 bazy i żadna nie działa jak z tym radzić((
Obserwuj wątek
    • znana.jako.ggigus Re: Tłusta cera 06.01.19, 15:23
      ja nie mam aż tak tłustej cery, ale cienie trzymały mi się słabo. Wklepuję minimalną ilość podłładu w powieki (resztki z nakładania na twarz), a potem opuszki palców maczam w naczyniu z pudrem dla dzieci i to lekko nakładam.
      Baza - prśbowałam parę razy - ściąga skórę na parę godz., ale potem skóra wydziela więcej sebum, bo musi jakoś odreagować. Ja bym bazy nie stosowała.
      Sam puder dla dzieci też latem wystarcza. I na uda też jest świetny.
      • eva.milevskayaa Re: Tłusta cera 08.01.19, 13:13
        dzięki za poradę
    • wieczornica Re: Tłusta cera 06.01.19, 16:13
      Również mam tłustą cerę, ale używam lepsze kosmetyki, przez co cienie trzymają mi się nawet cały dzień. Zazwyczaj używam cienie z Douglasa lub z Maybelline (seria the blush nudes). Zainwestuj w droższe cienie, może również będą Ci się trzymały.
      • znana.jako.ggigus Re: Tłusta cera 06.01.19, 21:09
        Hihi, kochana, cienie Diora też się nie trzymają. Cienie to cienie, cudów nie ma.
      • eva.milevskayaa Re: Tłusta cera 08.01.19, 13:16
        Próbowałem różnych kosmetyków, w tym Maybelline(
        Najprawdopodobniej jest to po prostu moja funkcja skóry.
    • jakubmajewski94 Re: Tłusta cera 09.01.19, 17:53
      Witam, na tłustą cerę mogę polecić żel do mycia twarzy firmy souvre, jest meeega wydajny, a efekty są widzoczne już po pierwszym użyciu, żel radzi sobie również ze skórą suchą i wysuszoną, polecam
      • eva.milevskayaa Re: Tłusta cera 10.01.19, 13:37
        Dzięki za rekomendację. Spróbuję.
    • katalonja Re: Tłusta cera 09.01.19, 23:22
      Spróbuj najpierw przypudrować powieki, następnie nakładaj cienie (wystarczy ze średniej półki Margaret Astor albo Bourjois), ale nie końcówką z pędzelkiem, bo będą się sypać, tylko z gąbeczką, która lepiej ułoży cień na powiece. Efekt super do wieczora.
      • znana.jako.ggigus Re: Tłusta cera 10.01.19, 12:34
        ja wolę pędzelki. Cień sią nie sypie, rozmazuje się go lekko na powiece.
      • eva.milevskayaa Re: Tłusta cera 10.01.19, 13:39
        Użyłem tej metody, tylko inne kosmetyki. Spróbuję twojej opcji. Dziękuję))
        • net.sandra Re: Tłusta cera 13.01.19, 11:15
          Ja mam mega tłuste powieki i baza pod cienie Kobo daje radę, każde cienie trzymają się cały dzień
          • eva.milevskayaa Re: Tłusta cera 15.01.19, 11:24
            Och, to jest super.
            • evro44 Re: Tłusta cera 16.01.19, 14:28
              Po mojemu to nie kwestia tłustej skóry, bo powieki to raczej cienka skóra bez gruczołów łojowych tylko "fason" tejże czyli oczy z opadającą powieką czy głęboko osadzone. Wtedy występuje efekt zbierania się cieni w załomach skóry. Można szukać rozwiązania j/w proponowano.
    • pani_tau Re: Tłusta cera 21.01.19, 10:54
      Odtluscic powieki, nałożyć bazę Urban Decay, przypudrować, nałożyć cienie. Nawet najtańsze cienie nie drgną przez minimum 12 godzin. Sprawdzone niezliczoną ilość razy na mega tłustej powiece.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka