eva.milevskayaa 06.01.19, 13:42 Mam Tłusta cere i żadna kredka i cień do powiek mi się nie trzyma na powiekach kupiłam 2 bazy i żadna nie działa jak z tym radzić(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
znana.jako.ggigus Re: Tłusta cera 06.01.19, 15:23 ja nie mam aż tak tłustej cery, ale cienie trzymały mi się słabo. Wklepuję minimalną ilość podłładu w powieki (resztki z nakładania na twarz), a potem opuszki palców maczam w naczyniu z pudrem dla dzieci i to lekko nakładam. Baza - prśbowałam parę razy - ściąga skórę na parę godz., ale potem skóra wydziela więcej sebum, bo musi jakoś odreagować. Ja bym bazy nie stosowała. Sam puder dla dzieci też latem wystarcza. I na uda też jest świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczornica Re: Tłusta cera 06.01.19, 16:13 Również mam tłustą cerę, ale używam lepsze kosmetyki, przez co cienie trzymają mi się nawet cały dzień. Zazwyczaj używam cienie z Douglasa lub z Maybelline (seria the blush nudes). Zainwestuj w droższe cienie, może również będą Ci się trzymały. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Tłusta cera 06.01.19, 21:09 Hihi, kochana, cienie Diora też się nie trzymają. Cienie to cienie, cudów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
eva.milevskayaa Re: Tłusta cera 08.01.19, 13:16 Próbowałem różnych kosmetyków, w tym Maybelline( Najprawdopodobniej jest to po prostu moja funkcja skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubmajewski94 Re: Tłusta cera 09.01.19, 17:53 Witam, na tłustą cerę mogę polecić żel do mycia twarzy firmy souvre, jest meeega wydajny, a efekty są widzoczne już po pierwszym użyciu, żel radzi sobie również ze skórą suchą i wysuszoną, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
eva.milevskayaa Re: Tłusta cera 10.01.19, 13:37 Dzięki za rekomendację. Spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
katalonja Re: Tłusta cera 09.01.19, 23:22 Spróbuj najpierw przypudrować powieki, następnie nakładaj cienie (wystarczy ze średniej półki Margaret Astor albo Bourjois), ale nie końcówką z pędzelkiem, bo będą się sypać, tylko z gąbeczką, która lepiej ułoży cień na powiece. Efekt super do wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Tłusta cera 10.01.19, 12:34 ja wolę pędzelki. Cień sią nie sypie, rozmazuje się go lekko na powiece. Odpowiedz Link Zgłoś
eva.milevskayaa Re: Tłusta cera 10.01.19, 13:39 Użyłem tej metody, tylko inne kosmetyki. Spróbuję twojej opcji. Dziękuję)) Odpowiedz Link Zgłoś
net.sandra Re: Tłusta cera 13.01.19, 11:15 Ja mam mega tłuste powieki i baza pod cienie Kobo daje radę, każde cienie trzymają się cały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
evro44 Re: Tłusta cera 16.01.19, 14:28 Po mojemu to nie kwestia tłustej skóry, bo powieki to raczej cienka skóra bez gruczołów łojowych tylko "fason" tejże czyli oczy z opadającą powieką czy głęboko osadzone. Wtedy występuje efekt zbierania się cieni w załomach skóry. Można szukać rozwiązania j/w proponowano. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Tłusta cera 21.01.19, 10:54 Odtluscic powieki, nałożyć bazę Urban Decay, przypudrować, nałożyć cienie. Nawet najtańsze cienie nie drgną przez minimum 12 godzin. Sprawdzone niezliczoną ilość razy na mega tłustej powiece. Odpowiedz Link Zgłoś