Dodaj do ulubionych

POMOCY!!!kiedy tabletka?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 18:52
nie wiem kiedy mam wziąć tabletkę anty z drugiego opakowania.Teraz mam
7dniową przerwę-dziś jest 7 dzień, więc tabletkę wziąć dziś wieczorem czy
dnia 8 czyli jutro??? proszę, pomożcie :) to dla mnie ważne...
Obserwuj wątek
    • lena_zet Re: nie wiem za bardzo 03.03.05, 18:56
      ale to chyba jest tak, że 7 dni przerwy, czyli kolejną trzeba wziąć ósmego
      dnia.A nie możesz sobie zadzwonić do byle jakiej apteki?
    • Gość: Sonata dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 18:58
      • Gość: Sonata Re: dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 19:00
        Zresztą najłatwiej pamiętać dni tygodnia, jeżeli pierwszą pigułę z poprzedniego
        opakowania brałaś w czwartek no to na pewno dzisiaj
        • Gość: chochou 8 dnia!!!!!! IP: *.mos.gov.pl 04.03.05, 10:02
          Jest 7 dni przerwy, więc jeżeli 03.03 wypada siódmy dzień to chyba oczywiste,
          że następne opakowanie rozpoczyna się ósmego dnia, czyli w wypadku laury 04.03.
          Nie wprowadzaj jej w błąd! 7 dni przerwy znaczy pełne 7 dni!
    • Gość: laura Re: POMOCY!!!kiedy tabletka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 19:09
      to ja już nie wiem... :(
    • kklamerka Re: POMOCY!!!kiedy tabletka? 03.03.05, 19:29
      Jeżeli przestałaś brać w środę, to dzisiaj. 7 dni to 7 dni. Cały tydzień pomijasz - i bierzesz jakby następnego dnia (po środzie jest czwartek) ale tydzień póxniej.

Spokojnie, nauczysz się :)))
      • kklamerka Re: POMOCY!!!kiedy tabletka? 03.03.05, 19:31

Poczekaj, Sonata ma rację - 7 dni upływa tego samego dnia - czwartek - czwartek - musisz zawsze obliczyć 7 dni przerwy

• Gość: laura Re: POMOCY!!!kiedy tabletka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 20:28
          powiedzcie mi w takim razie jedno-czy cos sie stanie gdybym sie machnęła o
          jeden dzień tzn. wzięła ją o jeden dzień za późno (dodam że podczas brania tego
          opakowania nie będę się kochała, dopiero przy kolejnym..facet wyjechał :( )
        • beatka5 Re: POMOCY!!!kiedy tabletka? 03.03.05, 20:37
          siedem dni bez tabletki i w ósmym kolejne opakowanie. To chyba nie jest takie
          skomplikowane. pozdrawiam
    • Gość: .................. Re: POMOCY!!!kiedy tabletka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 21:03
      podam Tobie przykład :załóżmy, że ostatnią tabletkę wzięłaś w niedzielę : to
      liczymy poniedziałek 1, wtorek 2 ,środa 3 , czwartek 4, piątek 5, sobota 6 ,
      niedziela 7, tabletkę bierzemy ósmego dnia czyli w poniedziałek.... musisz też
      zauważyć, że pierwszą tabletkę każdego opakowania bierzemy tego samego dnia
      tygodnia... to znaczy, że jeżeli zaczęłaś brać tabletki w piątek to nbastępne
      opakowanie również rozpocznie się w piątek...powodzenia!!!
    • listek_a Re: POMOCY!!!kiedy tabletka? 04.03.05, 10:18
      zawsze bierze sie tego samego dnia nowe opakowanie. Jk poprzednie zaczynalas we
      wtorek, to nastepne tez. tak najłatwiej zapamietac. czyli 8 dnia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka