lupus76 13.06.07, 14:25 Odszedł przyzwoity człowiek... Jest mi smutno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lupus76 Re: A kto to? 13.06.07, 14:52 Mówisz poważnie? Ile masz lat? Słyszałaśkiedyś"Droga pani z tv" Lombardu? Albo "Zawsze tam, gdzie Ty" Lady Pank? Bo on napisał teksty do tych utworów. Nioe wiem, czy muzyki też nie. Poza tym był dr prawa i pomagał bezinteresownie ludziom, których nie było stać na prawnika. Taki poczciwy człowiek, zawsze pogodny, a przy tym dobry człowiek. I to najbardziej boli... Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: [*] Zmarł Jacek Skubikowski 13.06.07, 14:38 ojej a co mu się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: [*] Zmarł Jacek Skubikowski 13.06.07, 14:49 butterflymk napisała: > ojej a co mu się stało? Nowotwór:( wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8927927&rfbawp=1181738942.286 Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: [*] Zmarł Jacek Skubikowski 13.06.07, 14:50 Jakie to straszne... miał 53 lata dopiero Strasznie dużo ludzi umiera. Jakaś trauma. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: [*] Zmarł Jacek Skubikowski 13.06.07, 14:49 lupus76 napisał: > Odszedł przyzwoity człowiek... Jest mi smutno. Szkoda bardzo...:( Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 A pamiętacie... 13.06.07, 21:05 ... jego piosenkę dla dzieci? :) Ortograficzną. W refrenie leciały słowa: "żółta żaba żarła żur, piórnik obrósł mnóstwem piór...". Niestety reszty nie pamiętam :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: A pamiętacie... 13.06.07, 21:09 qw994 napisała: > ... jego piosenkę dla dzieci? :) Ortograficzną. > W refrenie leciały słowa: "żółta żaba żarła żur, piórnik obrósł mnóstwem > piór...". > Niestety reszty nie pamiętam :) Piosenka: „ Żółta żaba żarła żur...” Sł. i muz. Jacek Skubikowski Łatwiej mówić niż pisać, bo liter nie widać- nikt nie sprawdzi, czy w słowie nie schował się „byk” lecz wystarczy dyktando, a zaraz się wyda, kto bałagan ma w głowie, kto porządek i szyk, rządek i szyk. Więc pisz, pisz, pisz i myśl, myśl, Ołówek gryź, uszami strzyż, uszami strzyż. Żółta żaba żarła żur- Piórnik porósł mnóstwem piór, Rzęsa w rzece rzadka rzecz- Słówka w głowie?, błędy precz! Halo Hela!- w hucie huk- Żółw ma czwórkę krótkich nóg Żuraw żubra żwawo żgnął- Aż się dziób w ósemkę zgiął- Giął, giął, giął.... A jak się to pisze?- ja piszę jak słyszę, Ja nie wiem „o” z kreską, „z” z kropką, czy bez... Janek poznał wyjątki i dostał dwie piątki- A Ola ma gola i powód do łez- Powód do łez- Więc pisz, pisz, pisz i myśl, myśl, Ołówek gryź, uszami strzyż, uszami strzyż. Żółta żaba żarła żur- Piórnik porósł mnóstwem piór, Rzęsa w rzece rzadka rzecz- Słówka w głowie?, błędy precz! Halo Hela!- w hucie huk- Żółw ma czwórkę krótkich nóg Żuraw żubra żwawo żgnął- Aż się dziób w ósemkę zgiął- Giął, giął, giął.... Żółta żaba żarła żur, żaba żuła żółty żur i żyła... :) Odpowiedz Link Zgłoś
lalka-mi Kogos zabrakło.... 13.06.07, 21:09 "Śmierć każdego człowieka umniejsza mnie, albowiem zespolony jestem z ludzkością. Przeto nie pytaj, komu bije dzwon: bije on tobie." [*] Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: [*] Zmarł Jacek Skubikowski 13.06.07, 21:35 jakby było mi smutno jak odejdzie przyzwoity człowiek to wciaz bym sie smucił hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kozborn Re: [*] Zmarł Jacek Skubikowski 13.06.07, 23:15 No, szkoda... Nie znam za dużo jego twórczości, nie wiedziałem, że w tych hiciorach, o których była mowa - maczał palce. Pamiętam takie piosenki jak "Uczciwa bieda" i jeszcze (prócz żółtej żaby) inną piosenkę dla dzieci. Refren leciał jakoś tak: "pa pa papugo, banalnie długo, pa pa papugo, niedługo spotkamy się znów..." To prawie jak jakieś memento na dziś... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
trotula Re: [*] Zmarł Jacek Skubikowski 18.06.07, 14:06 Szkoda :( Z dzieciństwa pamiętam jeszcze piosenkę o trzech ptakach Były sobie trzy ptaki (pą, pą, pą, pą - akompaniament) Rudy chudy i nijaki I pragnęły nade wszystko wygrać konkurs tańca disco ma ktoś może gdzieś te piosenki? Odpowiedz Link Zgłoś