Dodaj do ulubionych

gdzie warto założyć konto?

12.07.07, 18:56
kiedyś miałam konto w pewnym banku, ale zadowolona nie byłam i je zamknęłam.
Teraz znów muszę założyć konto i zastanawiam się gdzie warto, gdzie są
korzystne warunki, niskie opłaty. W jakich bankach Wy macie konta? Co mi
polecicie?
Obserwuj wątek
    • kobieta_na_pasach Re: gdzie warto założyć konto? 12.07.07, 18:56
      ja mam od lat w bzwbk.
      • panigazeta Re: gdzie warto założyć konto? 12.07.07, 18:57
        mialam w pko narzekallam mam w slaskim i tez narzekam
        • nzttk Re: gdzie warto założyć konto? 12.07.07, 18:58
          ja w mbank
    • kobieta_na_pasach zaszpanuj i nie zakladaj 12.07.07, 18:59
      jak premier:)
    • ansag Śląski. 12.07.07, 19:39
      0 zł za przelewy, mi odejmują 1 zł za prowadzenie konta i 1 zł za kartę, czyli 2
      zł za miesiąc wychodzi prowadzenie konta i przelewy błyskawicznie idą.

Mam też w MBanku, też bardzo mało opłat, mi odejmują co m-c 1,70 zł, ale każdy
      przelew na inne konto to 0,50 zł, także, jeśli ktoś nie robi za dużo przelewów
      b.opłacalne, ale minus za to, że mają bardzo mało fili (u mnie w mieście np. nie
      ma, a miasto ma ponad 50 tys. osób).

I ostatnie w Inteligo, ale to zdziercy, płacę w sumie 10,99 co miesiąc za
      prowadzenie rachunku (mam serwis SMS 4,99, ale jest mi bardzo przydatny, więc
      niekoniecznie z niego zrezygnuję) + przelewy 0,99 zł. Generalnie tragedia.

Polecam Śląski.
      • ansag Re: Śląski. 12.07.07, 19:40
        P.S. Co do Inteligo, to jak zrobię przelew np. o 19, to jest następnego dnia na
        17, a jeśli zrobię ze Śląskiego o 19, to następnego dnia jest na 10, max. 13
        (jeśli chodzi o przelewy do innych banków).
        • wredna.suka Re: Śląski. 12.07.07, 19:43
          A ja też mam w Inteligo i kurcze kiedys przelałam i mi stały przez 7 dni w
          miejscu, nie mogłam wypłacić. Dlaczego?
      • wredna.suka mBank 12.07.07, 19:42
        Tanio, szybko, wygodnie i ładna karta.
        Dużo bankomatów wokół.
        Za prowadzenie chyba nawet nie płacę, tylko za przelewy, karta za free.
        Wszystko przez internet, przeglądam sobie historie, robię przelewy.
      • braat1 Re: Śląski. 13.07.07, 08:40
        > Mam też w MBanku, też bardzo mało opłat, mi odejmują co m-c 1,70 zł, ale każdy
        > przelew na inne konto to 0,50 zł, także, jeśli ktoś nie robi za dużo przelewów
        > b.opłacalne, ale minus za to, że mają bardzo mało fili (u mnie w mieście np.
        ni
        > e
        > ma, a miasto ma ponad 50 tys. osób).

Ja tam nie wiem, moze cos sie zmienilo. Ale z tego co wiem to mBank nigdzie nie
        ma oddzialow, w zadnym miescie bo jestto bank stricte internetowy. Mam w nim
        konto i bardzo polecam: duzo bankomatow, zadnych oplat za prowadzenie konta,
        zadnych oplat za karte debetowa (chyba ze chcesz ja ubezpieczyc to placisz
        chyba 1,70 PLN za miesiac) przelewy za 0.50 groszy, chyba ze sobie przelew
        zdefinuijesz jako staly to jest za darmo. Bezplatny dostep do wielu funduszy
        inwestycyjnych. Bezplatne hasla SMS do potwierdzenia operacji na koncie. Mozna
        zamowic platne SMSinformujace o kazdej zmianie na koncie np. gdy przyjdzie ci
        przelew.

Tylko mBank ma jedna wade. Spotkalem sie z opinia ze zalatwienie w nim jakies
        reklamacji to droga przez mękę.
    • nerri Re: gdzie warto założyć konto? 12.07.07, 20:31
      Od prawie 8 lat mam w Eurobanku...nie jest złe...zakładałam je jako
      nastolatka,która czasem dorabiała,więc zależało mi na koncie z darmowym
      prowadzeniem.

Niedawno założyliśmy sobie wspólne konto w mBanku...tu przedewszystkim
      zadecydowała wygoda - możliwość robienia przelewów internetowych;))
    • anula.em ING Bank Slaski:) 12.07.07, 20:33
      jw.
    • martynika80 Re: gdzie warto założyć konto? 12.07.07, 20:35
      a co sądzicie o banku PKO BP SA? Warto? Zależy mi by prowadzenie konta nie
      kosztowało wiele. Wiem że plusem posiadania konta w PKO jest bardzo duża
      liczba oddziałów, a to też jest ważne gdy się często podróżuje. Są jakieś
      inne plusy?
      • martynika80 Re: gdzie warto założyć konto? 12.07.07, 20:56
        Dodam że mam 27 lat, a więc tańsze konta studenckie nie wchodzą w rachubę.
        • kolia24 ING bank slaski 13.07.07, 04:00
          Polecam, jesli nie jestes studentem za prowadzenie zaplacisz miesiecznie 6 zl +
          2 zl za karte- no chyba, ze zrobisz transakcje karta na kwote 300 zl mies- to
          wtedy oplaty nie bedzie. Podejrzewam, ze na poczatek dadza Ci na przyklad przez
          pol roku konto za polowe - czesto tak robia. No i polecam Ing bank online
          zakladja od razu- dla mnie rewelacja, pozdrawiam. Jestem w tym banku bardzo
          dlugo i nie narzekam.
          • inspirationlane Re: ING bank slaski 13.07.07, 08:17
            od lat mam w bzwbk,
            zakładałam jeszcze jako studentka, więc miałam na korzystnych warunkach, do 30
            roku życia konto za darmo (prowadzenie, dostęp przez Internet)- ciekawe, co
            będzie po 30 - tce :], bardzo szybkie przelewy internetowe, przelew kosztuje 50
            groszy (i ewentualnie 30 groszy wysłanie kodu na komórkę - ale w miesiącu jest
            za darmo 5 tych kodów, więc 5 przelewów w miesiącu ma się za 50
            groszy,wybierasz sobie formę otrzymywania wyciągów bankowych - możesz
            otrzymywać tylko elektronicznie lub co jakiśczas papierowe (ja mam codwa
            miesiące papierowy),
            mankamentem jest to, że mają stosunkowo mało bankomatów (jeżeli zależy Ci na
            wypłacaniu be zprowizji z innych bankomatów)
            • wredna.suka Re: ING bank slaski 13.07.07, 09:35
              A ja mam uraz do bzwbk, kiedys też miałam konto jako nastolatka, czasem wpływó
              nie było, a za konto płacić musiałam, jak poszłam je zamykać to mi kazali
              zapłacić 30zł a karte za ktorą zapłaciłam 15zl mi zabrali, jakim prawem, skoro
              ją kupiłam i była moja... pfff.
              • somea Re: ING bank slaski 13.07.07, 10:15
                wredna.suka napisała:

> A ja mam uraz do bzwbk, kiedys też miałam konto jako nastolatka, czasem wpływó
                > nie było, a za konto płacić musiałam, jak poszłam je zamykać to mi kazali
                > zapłacić 30zł a karte za ktorą zapłaciłam 15zl mi zabrali, jakim prawem, skoro
                > ją kupiłam i była moja... pfff.
                >
                >
                >
                >
                Karta jest własnością banku, na rewersie jest adnotacja ;)
      • six_a Re: gdzie warto założyć konto? 13.07.07, 10:08
        ale po co Ci właściwie oddziały, przelewy idą internetem, a dostęp do kasy na
        koncie masz przez kartę? To już lepiej dowiedzieć się, które banki mają wypłaty
        z wszystkich bankomatów bez prowizji.
        internetowe są jednak nie do pobicia: polecam mbank
        mam konto zwykłe w bph i zdziercy ściągają ode mnie 30 miesięcznie + roczna
        opłata za saldo debetowe ok. 150 PLN.
        • braat1 Re: gdzie warto założyć konto? 13.07.07, 10:17
          Oddzialy sie przydaja, do wplat kasy na konto. JEsli dostaniesz gotowke to
          latiwej jest ja wplacic w oddziale banku, niz placic prowizje na poczcie.
          Poza tym przydaja sie do duzych wyplat. Kiedys potrzebowalem wyplacic 20 000
          PLN, troche mi to zajelo czasu i komplikacji.
        • emplo Re: gdzie warto założyć konto? 13.07.07, 11:20
          > mam konto zwykłe w bph i zdziercy ściągają ode mnie 30 miesięcznie + roczna
          > opłata za saldo debetowe ok. 150 PLN.

Zwykle konto w BPH nie kosztuje 30 PLN miesiecznie. Ja mam konto w BPH i sobie
          chwale. Znaczy teraz wybralbym pewnie Inteligo, ale w BPH mnie jeszcze nie
          wkurzyli ani nie zawiodlem sie na nich.
          Oplata jest niemala w porownaniu z mBankiem czy Inteligo (w tym momencie place
          chyba 7 PLN za wszystko), ale za to ich bankowosc internetowa zasluguje na
          uznanie. Poziom zabezpieczen rowniez.
    • trypel Re: gdzie warto założyć konto? 13.07.07, 10:43
      Kolega mówił że warto założyc konto na www.garsoniera.pl
      On tam ma od dawna i już mu sie bardzo opłaciło parę razy :D
    • zwroclawianka Re: gdzie warto założyć konto? 13.07.07, 10:49
      Pan prezydent nie ma a Ty co, niby lepsza?! i jeszcze niby prawo jazdy chcesz
      zrobić? uch, te baby teraz rozpuszczone, do kuchni i dzieci robić!
      • zwroclawianka Re: gdzie warto założyć konto? 13.07.07, 10:50
        *rodzić!
    • butterflymk Re: gdzie warto założyć konto? 13.07.07, 10:50
      Możesz np przelewać kaskę na moje konto :D
      Bardzo dobra inwestycja :p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka