hugolinka 04.02.09, 11:03 Witam! Jak dajecie sobie rade z chorobami tej zimy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hugolinka Re: zdrowotnie... 04.02.09, 11:14 Bo ja juz drugi raz zaniemogłam a o L4 mogę zapomnieć:/ I tak sie zastanawiam jakie są domowe sposoby na "wyleczenie" Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: zdrowotnie... 04.02.09, 11:15 syrop z cebuli, amol na lyzce cukru, mleko i czosnek i miod, wygrzewanie sie i grzane piwko :D Odpowiedz Link Zgłoś
hugolinka Re: zdrowotnie... 04.02.09, 11:17 To ostatnie baaardzo mi się spodobało:D trzeba wykorzystać wieczorkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
teklana Re: zdrowotnie... 04.02.09, 11:19 skoro już w ten deseń to polecam jeszcze herbatę z rumem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: zdrowotnie... 04.02.09, 11:23 ja nie chorowalam. jedynie moze troszeczke gardlo. ja zwykle kupuje syrop, tabletki na gardlo(septolete, neoangin itp), a przede wszystkim saszetki do picia coldrex (hot rem) - zadnych innych lekow o podobnym skladzie nie mozna juz brac wraz z coldrexem! syrop i tabletki wiadomo jak brac,. a hot rem, pijam na noc, lezac w lozku, i czasem w ciagu dnia chodzenie do lekarza mija sie z celem : przepisze podobny drozszy lek, rutinoskorbin i wapno ;/ w zyciu nie wypilabym syropow z cebuli, czy mleka z czosnkiem i maslem ... bleeee i zdrowieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
teklana Re: zdrowotnie... 04.02.09, 11:25 No to przyznaj się chociaż do tego grzanego piwa,czy herbaty z pradem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hugolinka Re: zdrowotnie... 04.02.09, 11:25 O ile znam sie na lekarzach miejscowych moich (a mało się znam:)) przepiszą antybiotyk i tyle.... Więc staram sie sama ratować, tyle że jak pomyślę że mnie czeka jeszcze 8 godzin w pracy zamiast ciepłegop łóżka i faceta przynoszącego herbatkę z cytrynką to mi tak jakoś... Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka mialo byc 04.02.09, 11:26 > ja nie chorowalam. jedynie moze troszeczke gardlo. nie chorowalam w tym sezonie zimowym, jedynie gardlo troche nie domagalo, czasem kaszlalam :) zdziwilam sie wrecz jak zobaczylam tlumy w tv(fakty -wiadomosci) u lekarza, i sie zaczelam pytac : jak to mozliwe ze ja jestem zdrowa? Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: mialo byc 04.02.09, 11:29 Ja tez bylam zdziwiona. do niedzieli az przyszedl maz caly zasmarkany i z goraczka. wygonilam zarazacza do salonu i teraz tam sobie praktuje i zaraza sam siebie :D a ja profilaktycznie opijam sie roznymi ochronnymi "smakolykami" przed choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: zdrowotnie... 04.02.09, 11:38 Dramatycznie się pochorowałam na nartach i do teraz nie mogę się wyleczyć:/ Odpowiedz Link Zgłoś