Dodaj do ulubionych

www.deon.pl i rekolekcje

24.07.10, 08:11
W upalne lato smile bardzo gorącosmile polecam stronę podaną w temacie.
Niesamowite są rekolekcje głoszone przez o.Augustyna "O modlitwie i przyjaźni
z Bogiem." Np. rozważanie nr 7 "Dialog Boga z człowiekiem".

Czy ktoś był na rekolekcjach głoszonych przez tego jezuitę? Jak było?
Pozdrowienia.
A.
Obserwuj wątek
    • pysio8 Re: www.deon.pl i rekolekcje 24.07.10, 08:14
      www.deon.pl/
      • andrzej585858 Re: www.deon.pl i rekolekcje 25.07.10, 12:29
        pysio8 napisała:

> www.deon.pl/

Także polecam ten portal. Bardzo ciekawe artykuły i wiele informacji. Co
        najważniejsze, podawanych w sposób niezwykle wyważony i bezstronny. Twórcy tego
        portalu nie unikają także tematów trudnych i co dla mnie najwazniejsze - nie
        tworzą obrazu Kościoła jako "oblężonej twierdzy".
        Bardzo cenna inicjatywa.
        • andrzej585858 Re: www.deon.pl 25.07.10, 14:42
          Przeglądając dzisiaj portal deon znalazłem taką informację:

www.deon.pl/wiadomosci/swiat/art,3613,kobiety-w-nikabie-lub-burce-odslonia-twarz.html
          A także inne informacje związane z omawianym w cytowanym artykule problemem.
          Francja wprowadziła zakaz noszenia burek Wielka Brytania nie wprowadziła takiego
          zakazu.
          Jakie macie zdanie związane z tego typu działaniami władz państwowych?
          Nie mam przekonania do odgórnego wprowadzania tego typu zakazów, zwłaszcza gdy
          jest to poparte twierdzeniem że noszenie tego rodzaju stroju narusza godność
          kobiety. Co w takim razie z kobietami które chcą nosić burki i wcale nie
          uważają że ich godność cierpi z tego powodu?
          Podoba mi się wypowiedź brytyjskiego ministra d/s imigracji Greena:

"Osobiście stoję na stanowisku, że mówienie ludziom, co mogą nosić, a czego
          nie, kiedy idą sobie ulicą, nie wydaje się brytyjskim zwyczajem - dodał. -
          Jesteśmy społeczeństwem tolerancyjnym, w którym szanujemy siebie nawzajem."

Tolerancja coraz częściej, paradoksalnie, przejawia się właśnie w braku tolerancji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka