kontik_71 05.06.11, 17:08 Wlasnie sobie siedze z moja Polowica i zachcialo nam sie wody z syfonu.. i wiecie co, mozna je jeszcze kupic :) www.spodlady.com/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artjomka Re: Rewelacja :) 05.06.11, 18:43 O nie - szkoda ze wczesniej nie wrzuciles tego linka!! Skarbnica rekwizytow na party a'la PRL! My z Zona organizowalismy tego typu imprezy - jak na przyklad "Urodziny w barze mlecznym". Wszyscy zaproszeni ludzie - oczywiscie znajacy realia tamtych czasow - otrzymywali przy wejsciu "bony konsumpcyjne". Na scianach powywieszalismy odpowiednie informacje - typu...Nie pluc na podloge!....Ksiazka zazalen znajduje sie u kierownika, czy uprasza sie o niepicie wodki z butelki. Do tego skopiowane naklejki z wody mineralnej - bodajze "Perla Baltyku", przylepione na butelki obecne, no i muzyka z CD - przeboje PRL. Jadlospis z recznymi adnotacjami ...potrawa wyszla....w odniesieniu do wymyslnych nazw potraw. Rekwizytami dostepnymi spodlady.com moznaby napewno wzbogacic impraze. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Rewelacja :) 05.06.11, 20:13 To mi przypomina, że gdzieś około roku 1970 widziałam w pewnej prowincjonalnej knajpie menu pisane na maszynie przez kalkę na tzw. przebitkach. Było dość niewyraźne (pamiętacie te kalki i przebitki?), ale dało się odczytać, że jedne dania były "z ziemniakamy", a inne "z makaronem fabrycznym". Odpowiedz Link
funkenschlag Re: Rewelacja :) 06.06.11, 20:37 Ja niedawno widziałem syfony w sklepie z AGD w Anglii! Nawet naboje sprzedawali. Tutaj niektórzy używają ich do zdobienia deserów bitą śmietaną. O_O Odpowiedz Link
tymon99 Re: Rewelacja :) 07.06.11, 19:18 do bitej śmietany są naboje z zupełnie innym gazem, niż do wody sodowej. Odpowiedz Link