30.10.11, 12:51
He he he :)

Nic więcej nie powiem.
Obserwuj wątek
    • abepe Re: He he 30.10.11, 16:35
      Ciekawe jak długo my będziemy sobie tak hehać, zanim ktoś zauważy. Kasia mogłaby coś skrobnąć, gdyby nie była jeszcze przez kilka dni odcięta od sieci:)
    • katrio.na Re: He he 30.10.11, 16:42
      A o jakim watku hahacie?
      • abepe Re: He he 30.10.11, 16:45
        O całości.
        • abepe Re: He he 30.10.11, 16:47
          W sumie rzeczywiście może być ciężko zauważyć.
    • katrio.na Re: He he 30.10.11, 16:51
      OK ;) Nadal nic nie kumam ale sie usuwam ;)
      • abepe Re: He he 30.10.11, 16:56
        Nie usuwaj się!!! Rozejrzyj się!!! Niespodzianka!!!
        • poppy76 Re: He he 30.10.11, 18:11
          Moderacja? bo juz nie pamietam, czy wczesniej byla wymieniona tylko abepe..;)
          • abepe Re: He he 30.10.11, 18:29
            poppy76 napisała:

> Moderacja? bo juz nie pamietam, czy wczesniej byla wymieniona tylko abepe..;)

Moderacja niezmienna:) Ciepło, no, może letnio:)
            • bruy-ere Re: He he 30.10.11, 18:56
              Nie jestem pewna, czy wcześniej był tekst: (...) każdego, komu trzęsą się dłonie, gdy słyszy słowo "KSIĄŻKA" Ale może to moje omamy.
              • abepe Re: He he 30.10.11, 19:07
                bruy-ere napisała:

> Nie jestem pewna, czy wcześniej był tekst: (...) każdego, komu trzęsą się dł
                > onie, gdy słyszy słowo "KSIĄŻKA"
                Ale może to moje omamy.

Tu zdecydowany zwrot w stronę "chłodniej!"

Kto jeszcze się bawi w forumowe "ciepło-zimno"? Zapraszamy!
                • najlepszyprzed Re: He he 30.10.11, 19:18
                  To może ja, czy przypadkiem nieco bardziej rozbudowane nie są opcje przy wyszukiwarce, ( szukaj w treści/temacie/autor) do tego sortowanie?
                  • abepe Re: He he 30.10.11, 19:27
                    Mróz!
    • katrio.na Re: He he 30.10.11, 19:39
      No to mowcie od razu, ze to zagadka a nie prywata ;)
      Toc ci zagwozdka. Niestety oprocz Palikota Pana Kota nic nie znalazlam, ale to ani nie w stopce ani nie dotyczy Kasi ;)
      Ale rozbudzilyscie ciekawosc :))))
      Ja niestety nie mam zielonego pojecia o co chodzi, ot skutki rzadkiego pobytu na forum.
    • kazia4 Re: He he 30.10.11, 19:41
      Forum się otworzyło?!?;)
      • abepe Re: He he 30.10.11, 19:43
        kazia4 napisała:

> Forum się otworzyło?!?;)
        >
        >
        Bingo!!!
        • abepe Re: He he 30.10.11, 19:55
          Zdecydowałyśmy z Zoną o otwarciu już jakiś czas temu a I2H2 dała mi wolną rękę - zmieniłam wczoraj status forum. Będę miała w związku z tym do Was prośbę. Chciałabym ustalić jasne zasady - dla "normalnych" forumowiczek/-ów i dla osób z branży. Wiem, że część osób uważa, że jestem zwolenniczką zbyt dużego formalizowania. Moim zdaniem jednak zasady regulują działanie forum. Nie ukrywam także, że są ułatwieniem dla moderatorów.
          • anna_mrozi Re: He he 30.10.11, 20:24
            A kogo zaliczasz/zaliczamy od osób "z branży"? ;)
        • anna_mrozi Re: He he 30.10.11, 20:23
          I ja zaczęłam czytać między wierszami, ale na to nie wpadłam :)
          Super, mam nadzieję, że będzie to zmiana w kierunku "pogadamy o (przeczytanych!) książkach" :)
        • zuzannao Re: He he 30.10.11, 20:26
          Brawo!
          • abepe Re: He he 30.10.11, 20:33
            Czas odświeżyć wątek. Czy ktoś ma jeszcze jakieś propozycje i uwagi?
            • anna_mrozi Re: He he 30.10.11, 20:51
              Właśnie, wątek "samochwalczy" wyjdzie na wierzch?
              • abepe Re: He he 30.10.11, 21:01
                anna_mrozi napisała:

> Właśnie, wątek "samochwalczy" wyjdzie na wierzch?
                >

Przecież jest od dawna, przeczytaj opis nad wątkami!
                • anna_mrozi Re: He he 30.10.11, 21:19
                  No tak, że jest to wiem (choć zawsze warto sobie przypomnieć ;) ale chodziło mi o dyskusję co to znaczy "twórca" i jaka jest różnica pomiędzy chwaleniem się a "opowiadaniem z pasją" ;)
                  • abepe Re: He he 30.10.11, 21:21
                    Nie, proszę, nie dziś! Już dzisiaj nie mam czasu, muszę pisać relację z BSI!:)
                  • abepe Re: He he 30.10.11, 21:32
                    anna_mrozi napisała:

> No tak, że jest to wiem (choć zawsze warto sobie przypomnieć ;) ale chodziło mi
                    > o dyskusję co to znaczy "twórca" i jaka jest różnica pomiędzy chwaleniem się
                    > a "opowiadaniem z pasją" ;)

No dobrze, odpiszę szybko. Według mnie - wątek "chwalę się" jest przeznaczony głównie dla osób spoza forum, które chcą nas poinformować o tym, że np. wyszła ich książka, albo, że można się z nimi spotkać tego i tego dnia. Osoby spoza forum to według mnie takie, które pojawiają się tutaj po to właśnie, żeby taką informację przekazać i nie włączają się w inne forumowe rozmowy. Takie pojawianie się także jest miłe, bo oznacza, że społeczność forumowa jest dla "chwalącej się" osoby ważnym adresatem. Wyszłyśmy jednak z Zona_mi z założenia, że forum nie jest tablicą ogłoszeń, ale miejscem wymiany myśli, więc samo pisanie o swoich dokonaniach nie jest równoznaczne z byciem forumowiczką/-em.
                    Osoby, które są z branży (tzn. zawodowo związane są z książką dla dzieci), ale są czynne na forum nie tylko wtedy, gdy chcą się pochwalić, biorą udział w dyskusjach - nie muszą korzystać z wątku "Chwalę się" (chociaż czasem korzystają:) Moim zdaniem mogą pisać w innych wątkach (np. Dzieje się na mieście, nowości wydawnicze), albo tworzyć nowe. Chyba, że ktoś ma inne zdanie????

• anna_mrozi Re: He he 30.10.11, 21:57
                      No dobra, pisz, pisz relację, bo jestem ciekawa wątków afrykańskich :)
                    • woda.lekko.gazowana Re: He he 31.10.11, 12:59
                      temat dla mnie ważny, więc się włączę:

wydaje mi się, ze ludzie związani z miejscami/wydawnictwami powinni móc informować gawiedź np tu:

1. o nowościach - w wątku dedykowanym wydawnictwu
                      2. o promocjach - w wątku o okazjach
                      3. o wydarzeniach - w "dzieje się na miejsce"?

a "chwalę się" jak ktos ma czym się pochwalić swoim, a nie wydawniczym :)

nie widzę też powodu, dla którego na pytanie o książkę dla sześciolatka o smokach nie mógłby odpowiedzieć ktoś, kto taka książkę napisał/wydał - że poleca. Przecież, gdyby nie uważał, że warto - nie napisałby/nie wydał.

hm?
                      • abepe Re: He he 31.10.11, 13:24
                        woda.lekko.gazowana napisała:

> temat dla mnie ważny, więc się włączę:
                        >
                        > wydaje mi się, ze ludzie związani z miejscami/wydawnictwami powinni móc informo
                        > wać gawiedź np tu:
                        >
                        > 1. o nowościach - w wątku dedykowanym wydawnictwu
                        > 2. o promocjach - w wątku o okazjach
                        > 3. o wydarzeniach - w "dzieje się na miejsce"?

Generalnie jestem za tym, żeby wydawca skontaktował się z osobą, która jest opiekunem wydawnictwa i przekazywał jej informacje o tych wszystkich sprawach. Wydaje mi się, że to jest zgodne z regulaminem forum gazeta.pl. Sprawdzamy właśnie, na ile gazeta zgadza się na informacje od wydawnictw, czyli potencjalnych reklamodawców (wiecie, gazeta zarabia na reklamach, informowanie na forum może być przez NICH za taką reklamę uznane). Ja zbieram informacje z newsletterów, FB i innych źródeł, ale na przykład dostaję maile informacje od Tako, czy Eneduerabe. Nie biorę od nich za to nic, więc jest to działanie społeczne, moim zdaniem fair. Dopóki pisać będą forumowicze - akcja jest według mnie zgodna z zasadami forum, jeżeli masowo zaczną pisać wydawcy - niekoniecznie.
                        Ustaliliśmy ostatnio, że wątki z nowościami nie będą tylko dotyczyły informacji o tym, co wyszło, więc moim zdaniem można tam wrzucać także promocje i spotkania. Zachęcam. Ale można też do wątków, które wymieniłaś.
                        >
                        > a "chwalę się" jak ktos ma czym się pochwalić swoim, a nie wydawniczym :)

Chwale się - głownie dla autorów, ale wydawca także może się pochwalić, gdy jest dumny z jakiegoś dokonania szczególnie.

>
                        > nie widzę też powodu, dla którego na pytanie o książkę dla sześciolatka o smoka
                        > ch nie mógłby odpowiedzieć ktoś, kto taka książkę napisał/wydał - że poleca. Pr
                        > zecież, gdyby nie uważał, że warto - nie napisałby/nie wydał.

Uważam, że autor/wydawca może w takiej sytuacji poinformować o tym, że taką książkę napisał/wydał. O tym, czy jest warta polecenia powinni zdecydować odbiorcy. W końcu nie wszystko co wychodzi jest warte czytania a jednak jakoś znajduje wydawców:)

> hm?

Ja ostatnio nic tylko "hm, hm, hm";)
        • sylwina76 Re: He he 30.10.11, 22:00
          Bardzo się cieszę!!! Dotychczas tylko Was podczytywałam (prawie 2 lata) teraz będę mogła się odezwać (czasem). Dzięki temu forum zarówno moje dzieci jak i ja sporo zyskaliśmy....
          pozdrawiam
          • abepe Re: He he 30.10.11, 22:15
            Mam nadzieję, że osoby, które niedawno się zgłosiły i czekają na przyjęcie na forum zauważą zmianę. Wraz ze zmiana statusu zniknęły ich nicki.
            • uccello Ha ha, chi chi, hejże, hola! 30.10.11, 23:40
              Bardzo się cieszę, że bramka została otwarta!
              • abepe Re: Ha ha, chi chi, hejże, hola! 31.10.11, 00:02
                uccello napisała:

> Bardzo się cieszę, że bramka została otwarta!

Żeby się tylko co niektórzy na wolność nie wyrwali!!!
    • mama_pyzuni Re: He he 31.10.11, 07:45
      Ja również bardzo się cieszę i z przyjemnością czasem coś napiszę na forum!
      Sama kocham książki "od zawsze", nie potrafię bez nich życ i staram się zarazic tą miłością trójkę swoich dzieci w wieku od 9, 6 i 3 lata :-)
      Pozdrawiam serdecznie!!
      • kropkaa17 Re: He he 31.10.11, 08:21
        Bardzo się cieszę że forum zostało otwarte.
        Mam 10 miesięcznego synka który mam nadzieję polubi książki i podczytuję to forum od kilku miesięcy szukając inspiracji. Teraz chętnie będę też tu pisać
    • katrio.na Re: He he 31.10.11, 08:42
      W zyciu bym nie zgadla ;)

Ciesze sie, ze sie otworzylo ale ... bedziecie miec wiecej nieprzyjemnej pracy. Trzymajcie sie cieplutko.
      • abepe Re: He he 31.10.11, 11:04
        katrio.na napisał:

> W zyciu bym nie zgadla ;)
        >
        > Ciesze sie, ze sie otworzylo ale ... bedziecie miec wiecej nieprzyjemnej pracy.
        > Trzymajcie sie cieplutko.

Dziękujęmy:)) I liczymy na Waszą czujność i pomoc. Prosimy o zgłaszanie mailem jeżeli pojawią się jakieś ekscesy, których my, moderatorki, nie zauważymy. Ale w końcu to "tylko" forum o książkach dla dzieci, nie przewidujemy nagłego "zagęszczenia" atmosfery:)
        • abepe Re: He he 31.10.11, 11:05
          I witam wszystkie nowe dobre dusze:)
          • zona_mi Re: He he 31.10.11, 11:34
            Też witam :)

https://www.zwani.com/graphics/hello/images/379947.gif
        • steffa Re: He he 31.10.11, 11:47
          Och, wyobrazić sobie mogę niejedną zadymę... ;)
          • abepe Re: He he 31.10.11, 12:05
            steffa napisała:

> Och, wyobrazić sobie mogę niejedną zadymę... ;)

No dobra, nie ukrywam, że czuwam przy wątku o Dużej książce o aborcji. Takie tematy potrafią narobić rabanu.
            • uccello do nowo przybyłych 31.10.11, 13:10
              obrazek na dzień dobry:
              tonidemuro.blogspot.com/search?updated-max=2011-07-29T23%3A49%3A00%2B02%3A00&max-results=10
              • angruszka cudo cudaśne :-) 31.10.11, 13:32
                i ja nie zgadłabym o czym w początowych postach wątku, a pilnie śledzę to forum ;-)
                kilkakrotnie nosiłam się z zamiarem zapukania do forumowo-książkowych drzwi, a tu niespodzianka :-)

troszkę prywaty, jestem absolutną fanką tego forum(i kilku blogów :-), mam wszystkie podane symptomy uzależnienia he he
                półki zapełniają nam się(córeczki 4 i 2 lata) świetnymi, dobrymi książkami, specjalnie kupiłam gramofon na których odsłuchujemy stare bajki-grajki kupione za grosze, no i pomyśleć, że jeszcze niedawno bo, po urodzeniu pierwszego dziecka dałam się nabrać na klub disneya...;-) i aż się zdziwiłam, że za niemałą sumkę odsprzedałam je w aukcji internetowej ;-)
                doceniamy genialne ilustracje, świetne teksty, a i przy okazji dziewczyny polubiły sobotnie poranki z Kotami :-) akurat dzisiejszym ranem przyszedł list od Panów Kotów, jak znalazł prezent dziecku na urodzinki :-)
                oczywiście w miarę możliwości będę korzystać z okazji otwarcia forum, pozdrawiam serdecznie
                A.
                • tymianek21 Re: cudo cudaśne :-) 31.10.11, 20:58
                  Kiedyś kiedy forum było zamknięte a ja czekałam kilka miesięcy na wpuszczenie zastanawiałam się co mogło spowodować jego zamknięcie. I znalazłam wątek w którym faktycznie była wypowiedź usunięta. Nie był to wątek na temat aborcji, religi itd. tylko jakiejś książki. Wiem więc że można posprzeczać się nawet o Martynkę lub ilustracje które są zbyt ciemne a dzieci nie lubią szarości itd. Ciekawe kiedy trafi tu @wioskowy glupek lub @gazeta mi płaci żeby trochę namącić Pzdr
                  • abepe Re: cudo cudaśne :-) 31.10.11, 22:01
                    Jest więcej wątków czy postów usuniętych, ale najczęściej tak, że nie widać wcale, że były:) Bo można usunąć, albo ocenzurować, po tych drugich zostaje ślad (...)
                    • tymianek21 Re: cudo cudaśne :-) 31.10.11, 22:15
                      Najbardziej mnie wtedy zdziwiło że to nie były wypowiedzi w wątkach polityczno- obyczajowych itp. tylko w wątkach które zaczynały się od zwykłego pytania o jakąś książkę. Pzdr.
                      • abepe Re: cudo cudaśne :-) 31.10.11, 22:29
                        tymianek21 napisała:

> Najbardziej mnie wtedy zdziwiło że to nie były wypowiedzi w wątkach polityczno-
                        > obyczajowych itp. tylko w wątkach które zaczynały się od zwykłego pytania o ja
                        > kąś książkę. Pzdr.

Nie pamiętam, to I2H2 cięła. Ale na pewno miała powody, podejrzewam, że mogło chodzić o spam nie o kontrowersyjne poglądy. Zona i ja też wycinamy głównie wątki i posty z kryptoreklamą.
                        • steffa Re: 31.10.11, 23:12
                          Jeśli autor w wątku ''polecam dla 3-latka'' poleci swoją książkę, to dobrze byłoby gdyby nie robił tego pod nikiem ''kwiatuszek 67'', tylko prawdziwym imieniem i nazwiskiem. ;)
                          • bazia8 może trafi tu słynna Zia 01.11.11, 12:39
                            i zapyta czym zapełnić biblioteczkę;)
                            • zona_mi Re: może trafi tu słynna Zia 01.11.11, 17:40
                              Mam nadzieję, że forumowe trolle na tyle wyżyją się na ematce, czy innych f., że tutaj już nie będą rozrabiać.
                              A jeśli zechcą, to będziemy wycinać - na drugie imię mam Nożycoręka ;)
                              • abepe Re: może trafi tu słynna Zia 01.11.11, 21:38
                                Myślę, że znane osobistości z wirtualnego świata nie będą niepokoiły grupy ludzi o dziwnych zamiłowaniach (kto by poważnie traktował miłośników książeczek dla dzieci?;)
                                • magdalenka79k Re: może trafi tu słynna Zia 03.11.11, 18:02
                                  Witam się i ja bo od dawna podczytuje, dzięki czemu cierpię na manie kupowania książek dla dzieci, wyszukiwania tytułów i zapisywania na długą listę do kupienie, przed bankructwem chroni mnie tylko to, że nie mieszkam w Polsce i mam ograniczony dostęp do zakupów w polskich księgarniach :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka