chaber69 25.01.12, 07:57 1. G. Skolimowska - Tajemnice krainy snów zaczytani.pl/ksiazka/tajemnice_krainy_snow,druk 2. D. Tabin - 12 bajek zaczytani.pl/ksiazka/12_bajek,druk 3. N. Molenda - Anarion zaczytani.pl/ksiazka/anarion,druk 4. S. Karaś - Bajki surabajki zaczytani.pl/ksiazka/bajki_surabajki,druk 5. M. I. Fuss - Cheeky Elf i poszukiwania zaginionego elfiego skarbu zaczytani.pl/ksiazka/cheeky_elf_i_poszukiwania_zaginionego_elfiego,druk 6. M. I. Fuss - Cheeky Elf i tajemnicze zniknięcie świątecznego drzewka zaczytani.pl/ksiazka/cheeky_elf_i_tajemnicze_znikniecie,druk 7. W. Ulman - Dla Nastusi zaczytani.pl/ksiazka/dla_nastusi,druk 8. J. Augustyn - Dzieci króla Nikodema zaczytani.pl/ksiazka/dzieci_krola_nikodema,druk 9. P. Koniuk - Dziedzictwo Agwatronu zaczytani.pl/ksiazka/dziedzictwo_agwatronu,druk 10. M. Rekowska - Ruszkowska - Dzień w muzeum czyli opowieść Caiusa Probinusa o życiu w starożytnym Rzymie zaczytani.pl/ksiazka/dzien_w_muzeum_czyli_opowiesc_caiusa_probinusa,dru 11. J. Pallado - Dziwny czas zaczytani.pl/ksiazka/dziwny_czas,druk 12. K. Baliński, K. Nowowiejska - Historia Króliczka Ana Usaski zaczytani.pl/ksiazka/historia_kroliczka_ana_usaski,druk 13. W. i B. Ligas - Królowa jeziora i inne bajki zaczytani.pl/ksiazka/krolowa_jeziora_i_inne_bajki,druk 14. D. Bałuszyńska-Srebro - Księga Julii zaczytani.pl/ksiazka/ksiega_julii,druk 15. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chaber69 Re: NOVAE RES - nowości 25.01.12, 08:10 1. R. Ziętek - Mała księżniczka zaczytani.pl/ksiazka/mala_ksiezniczka,druk 2. E. Szczurek-Maksymiuk - Miriada zaczytani.pl/ksiazka/miriada,druk 3. M. Rozkrut - Mroczne wzgórze zaczytani.pl/ksiazka/mroczne_wzgorze,druk 4. K. Ciejka - Niesamowite opowiadania Pana Czereśnie zaczytani.pl/ksiazka/niesamowite_opowiadania_pana_czeresnie,druk 5. K. Minda - Niezwykła podróż żabki Marcysi zaczytani.pl/ksiazka/niezwykla_podroz_zabki_marcysi,druk 6. W. Mardas - Oblicze Księgi zaczytani.pl/ksiazka/oblicze_ksiegi,druk 7. K. Hammele, M. Kaczmarek - Pierwsi przyjaciele Kamelki zaczytani.pl/ksiazka/pierwsi_przyjaciele_kamelki,druk 8. R. Konrad - Pomarańczowa piłeczka zaczytani.pl/ksiazka/pomaranczowa_pileczka,druk 9. D. Fijałkowski - Przygoda w Fantazji zaczytani.pl/ksiazka/przygoda_w_fantazji,druk 10. K. Baliński, A. Królak - Straszko zaczytani.pl/ksiazka/straszko,druk 11. A. Figurska - Tajemnica chemika zaczytani.pl/ksiazka/tajemnica_chemika,druk Odpowiedz Link
chaber69 Re: NOVAE RES - nowości 25.01.12, 08:27 1. R. Bik - Tajemnice Białego Lasu zaczytani.pl/ksiazka/tajemnice_bialego_lasu,druk 2. R. Klamerus - Tami z Krainy Pięknych Koni zaczytani.pl/ksiazka/tami_z_krainy_pieknych_koni,druk 3. A. Wielgosz - To i owo o owocach zaczytani.pl/ksiazka/to_i_owo_o_owocach,druk 4. A. Piechocki - Ucieczka z akademii IQ zaczytani.pl/ksiazka/ucieczka_z_akademii_iq,druk 5. M. B. Lipowska - Ulica Lipowa. Tajemnice medalionu zaczytani.pl/ksiazka/ulica_lipowa_tajemnice_medalionu,druk 6. K. Żywot - Górecka - W krainie przygód i tajemnic zaczytani.pl/ksiazka/w_krainie_przygod_i_tajemnic,druk 7. E. Chrześcijan - Wierszyki z dziecięcego pokoiku zaczytani.pl/ksiazka/wierszyki_z_dzieciecego_pokoiku,druk 8. R. Wcisłek - Zakon i Czarny Kamień zaczytani.pl/ksiazka/zakon_i_czarny_kamien,druk 9. G. Hołubowicz-Kliza - Zwierzyniec zaczytani.pl/ksiazka/zwierzyniec,druk Odpowiedz Link
abepe Re: NOVAE RES - nowości 25.01.12, 08:47 Czy ktoś miał w rękach te książki? Ja tylko Dzień w muzeum i wyglądała zachęcająco. Jest kilka, które mogą być ciekawe. Odpowiedz Link
chaber69 Re: NOVAE RES - nowości 25.01.12, 09:13 Dokładnie o to samo chciałam zapytać. Szczególnie mnie ciekawi ten króliczek Ana Usaski i Straszko. Może na Targach będą. Odpowiedz Link
chaber69 Re: NOVAE RES - nowości 26.01.12, 11:46 Nie będą na Targach. No to nie dowiem się kto zacz ten króliczek. Odpowiedz Link
ash3 Re: NOVAE RES - nowości 16.02.12, 13:54 Na razie zapowiedź. I wygląda interesująco: kulturaonline.pl/ekonomia,z,glowa,i,dla,dzieci,tytul,artykul,12791.html Odpowiedz Link
chaber69 Re: NOVAE RES - nowości 05.03.12, 11:45 1. L. J. Starakiewicz - Las Ethon i duchy przeszłości zaczytani.pl/ksiazka/las_ethon_i_duchy_przeszlosci,druk 2. M. Szelągowski - Adaś marzyciel zaczytani.pl/ksiazka/adas_marzyciel,druk 3. M. Fajak-Słomińska - Król Naszego lasu zaczytani.pl/ksiazka/krol_naszego_lasu,druk Odpowiedz Link
chaber69 Re: NOVAE RES - nowości 13.06.12, 14:11 1. A. Cierechowicz - Zegarki pana Słowackiego zaczytani.pl/ksiazka/zegarki_pana_slowackiego,druk 2. G. Żurek - Świat według Onima zaczytani.pl/ksiazka/swiat_wedlug_onima,druk 3. P. Kulpa - Hala i Bas zaczytani.pl/ksiazka/hala_i_bas,druk 4. G. Hołubowicz - Kliza - Wędrówki przyrodnicze zaczytani.pl/ksiazka/wedrowki_przyrodnicze,druk Odpowiedz Link
violik Re: Rozmowy z użyciem głowy, czyli ekonomia dla dz 05.03.12, 13:36 Rozmowy z użyciem głowy, czyli ekonomia dla dzieci Książka ukaże się około 10 marca 2012. Już sobie ostrzę ząbki... Autor: Anna Garbolińska Wydawnictwo: Novae Res Wydawnictwo Innowacyjne Oprawa: twarda ISBN: 978-83-7722-366-6 Stron: 90 Wymiary: 145x205 Cena: ok 27 pln Pozwoliłam sobie dopisać się do wątku, bo bardzo mnie ta pozycja zaintrygowała. Odpowiedz Link
18buzka Re: Rozmowy z użyciem głowy, czyli ekonomia dla d 05.03.12, 21:58 tez jestem bardzo zainteresowana tą pozycjęą. może wykorzystam do zajęć ze studentami, bo niektórych pojęć długo nie mogą zrozumieć:) a na serio, bardzo brakowało takiej pozycji na rynku, ale nie łatwo ją napisać. ciekawość mnie zżera pzdr 18buzka Odpowiedz Link
endoro Re: Rozmowy z użyciem głowy, czyli ekonomia dla d 14.03.12, 13:53 www.facebook.com/#!/pages/Rozmowy-z-u%C5%BCyciem-g%C5%82owy-czyli-Ekonomia-dla-dzieci/180170895387774 Odpowiedz Link
violik Re: Rozmowy z użyciem głowy, czyli ekonomia dla d 14.03.12, 14:25 Z wczoraj: - Mamo, co to dług publiczny? .... I dlatego ważne jest, aby takie książki powstawały Odpowiedz Link
abepe Re: Rozmowy z użyciem głowy, czyli ekonomia dla d 14.03.12, 14:36 A czy będą tam terminy, które pojawiają się w "Bankructwie małego Dżeka"?;) Odpowiedz Link
ash3 wywiad z autorką 16.04.12, 00:48 www.netkultura.pl/14614/wywiad-netkultury-anna-garbolinska-co-bedzie-jak-bank-%E2%80%9Ezbanknie/ Odpowiedz Link
chaber69 Re: wywiad z autorką 14.09.12, 16:55 1. A. Hołod - Gwiazda z czekolady zaczytani.pl/ksiazka/gwiazda_z_czekolady,druk 2. R. Kuleta - Najzwyklejsze w świecie letnie przygody Gustawa Podróżnika zaczytani.pl/ksiazka/najzwyklejsze_w_swiecie_letnie_przygody,druk 3. K. Wilczyńska - Niezniszczalni. Dziewczyna za kierownicą zaczytani.pl/ksiazka/niezniszczalni_dziewczyna_za_kierownica,druk 4. K. Hammele, M. Kaczmarek - Serc promyki zaczytani.pl/ksiazka/serc_promyki,druk 5. A. Kiełbus - Anna Ventura. Przeznaczenie zaczytani.pl/ksiazka/anna_ventura_przeznaczenie,druk 6. P. Pieńkowski - Wydmianki zaczytani.pl/ksiazka/wydmianki,druk 7. D. Ciosek-Aiale — Zapisane w gwiazdach zaczytani.pl/ksiazka/zapisane_w_gwiazdach,druk 8. M.a Atabe — Kroniki skrzatów. Część I: Marbella zaczytani.pl/ksiazka/kroniki_skrzatow_czesc_i_marbella,druk Odpowiedz Link
chaber69 Re: wywiad z autorką 17.10.12, 16:42 1. M. Płonowska - Cuda - wianki zaczytani.pl/ksiazka/cudawianki,druk Odpowiedz Link
chaber69 cd. nowości 30.04.14, 12:51 1. Ewelina Kościelniak - Karol w krainie Orfanato zaczytani.pl/ksiazka/karol_w_krainie_orfanato,druk 2. Irena Szafrańska-Nowakowa - Dociekanki małej Janki zaczytani.pl/ksiazka/dociekanki_malej_janki,druk 3. Asia Olejarczyk - Mikrulki zaczytani.pl/ksiazka/mikrulki,druk 4. Teresa Kulik - Imperium Wielkiego Kota zaczytani.pl/ksiazka/imperium_wielkiego_kota,druk Odpowiedz Link
chaber69 Re: cd. nowości 30.04.14, 12:57 1. Iwona Sobolewska - Mój przyjaciel Karlinek zaczytani.pl/ksiazka/moj_przyjaciel_karlinek,druk 2. Maria Cecylia Rajchel - Psikusy Tigusa zaczytani.pl/ksiazka/psikusy_tigusa,druk 3. Beata Gradowska - Bajka o odnalezionym słoneczku zaczytani.pl/ksiazka/bajka_o_odnalezionym_sloneczku,druk 4. Anna Żagiel - Mój mały przyjaciel zaczytani.pl/ksiazka/moj_maly_przyjaciel,druk 5. Anna Zachorowska - Historyjka całkiem nowa o Niponkach z Niponkowa zaczytani.pl/ksiazka/historyjka_calkiem_nowa_o_niponkach_z,druk 6. Pascal Fords - Nestel zaczytani.pl/ksiazka/nestel,druk 7. Jacek Pacioch - Dziecięce mądrości czyli rymowanki z morałem zaczytani.pl/ksiazka/dzieciece_madrosci_czyli_rymowanki_z_moralem,druk Odpowiedz Link
beataj02 Re: cd. nowości 30.04.14, 14:10 Zaintrygował mnie ten "Nestel", zajrzałam i jakaś niepochlebna opinia zaczytani.pl/ksiazka/nestel,druk Aż mnie korci, żeby to sprawdzić, bo jeśli faktycznie w książce roi się od tego typu dialogów, to ja przepraszam, ale "o co cho?" Odpowiedz Link