laleczkamajeczka 01.12.12, 16:31 Czy ta książka nadaje się dla 5 latka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abepe Re: Turlututu. A kuku, to JA dla 5 latka 01.12.12, 16:39 Proszę o link do książki. Odpowiedz Link
laleczkamajeczka Re: Turlututu. A kuku, to JA dla 5 latka 01.12.12, 16:43 merlin.pl/TURLUTUTU-A-KUKU-TO-JA_Herve-Tullet/browse/product/1,1166882.html?gclid=CKruuOrF-bMCFUpb3god30kA6Q Odpowiedz Link
abepe Re: Turlututu. A kuku, to JA dla 5 latka 01.12.12, 16:56 A! Pomyślałam o zupełnie innej książce. Tutrututu na razie zbyt wielu opinii się na forum nie doczekało. Wspomnienie o niej w wątku o nowościach Babaryby. Odpowiedz Link
zo_79 Re: Turlututu. A kuku, to JA dla 5 latka 01.12.12, 17:15 To książka na dwa, dwa i pół roku. Oczywiście pięciolatek też się nią dobrze pobawi, ale pewnie nie za długo, no chyba że z młodszym rodzeństwem. Tu fajny filmik, który znalazłem na jednym z blogów dzieciowych. Odpowiedz Link
lunatica To nie jest 01.12.12, 17:20 moja ulubiona książka HT, ale 6-latek bardzo ją lubi i często i chętnie do niej wraca. Odpowiedz Link
alistar1 Re: To nie jest 01.12.12, 18:31 Proszę nie pisać, że ulubiona sześciolatka, bo zacznę rozważać, a już i tak za dużo wydałam na książki! Odpowiedz Link
abepe Re: To nie jest 01.12.12, 18:39 Ja liczę na naszą bibliotekę. "Naciśnij mnie" mają i już dwa razy pięciolatek wypożyczał, wiec może i "Turlututu" kupią:) Odpowiedz Link
alistar1 Re: To nie jest 01.12.12, 18:41 O, to i ja liczę na bibliotekę. Zapytam przy okazji. Odpowiedz Link
laleczkamajeczka Re: To nie jest 01.12.12, 19:09 Mam jeszcze dwulatkę, której kupiłam naciśnij mnie a synkowi chciałam kupić tą drugą i nie wiem czy to ma sens albo muszę wybrać inną ale krótką bo syn nie przepada za długimi opowiadaniami. Odpowiedz Link
rykam Re: Turlututu. A kuku, to ja! 25.12.12, 19:56 Jakoś mnie rozczarowała. Po ilości stron myślałam, że to będzie dłuższa historia, ale książka składa się z 8 kilkukartkowych rozdzialików: 1) 3x naciskamy na przyciski 2) 2x potrząsamy książką 3) raz ma zaśpiewać osoba czytająca, raz dziecko 4) tu ciekawiej: pukanie w drzwi, włączanie światła, głośne wołanie 5) mówienie zaklęcia prosto i wspak, potarcie nosa czytającego + lekkie pociągnięcie jego ucha 6) j.w. + wymyślenie własnego 7) tu ciekawiej: zgadywanie w którym pudełku T. się ukrył 8) czterokrotne obracanie książki z wypowiadaniem zaklęcia i tak o ;) Graficznie dużo ciekawsze niż okładka - mnie też nie zachęcała. Na plus papier, bo Naciśnij mnie trafiło nam się pierwsze wydanie na cienkich kartkach. Jak dziecko polubi, to się jeszcze odezwę z korektą, jak nie - książkę podam dalej ;) Odpowiedz Link
aniam123 Re: Turlututu. A kuku, to JA dla 5 latka 25.12.12, 22:50 zo_79 napisała: To książka na dwa, dwa i pół roku. Oczywiście pięciolatek też się nią dobrze po bawi, ale pewnie nie za długo, no chyba że z młodszym rodzeństwem. Tu fajny filmik, który znalazłem na jednym z blogów dzieciowych. Bardzo dziękuję za filmik z "czytającą" Ewunią. Nieźle się ubawiłam i natychmiast zamówiłam ją dla mojego rozgadanego dwulatka :)))) Odpowiedz Link
steffa Re: Turlututu. A kuku, to JA dla 5 latka 28.12.12, 19:29 Bardzo mi się spodobał kot z filmu. ;-) Książki nie znam. Odpowiedz Link
aniam123 Re: Turlututu. A kuku, to JA dla 5 latka 13.01.13, 21:43 Ksiązka od tygodnia jest MEGA HITEM u niespełna 2.5-latka, a i 6 latek przybiega jak czytamy. Pewnie za chwilę będę mogła nagrać do domowego archiwum filmik jak ten podlinkowany wyżej, bo przeczytaliśmy ją juch chyba trylion razy ;-). "Naciśnij mnie" lubimy i wracamy, ale w Turlututu znacznie więcej się dzieje, przez co jest bardziej wciągająca. Dziękuję za polecenie i też gorąco zachęcam!!! Odpowiedz Link