Dodaj do ulubionych

Mała Kurka - nowości

06.08.13, 13:22
https://www.publio.pl/files/company/28/fc/27/1402-Mala_KURKa_150_large.jpg

Dom Wydawniczy: Mała Kurka

Księgarnia internetowa
Obserwuj wątek
    • rykam Październikowa zapowiedź: Babcia Rabuś 06.08.13, 13:27
      https://ryms.pl/upload/201308061251520.93843400sd.jpg

Tekst: David Walliams
      Ilustracje: Tony Ross

Premiera: październik 2013

Najbardziej poszukiwana Babcia świata!

Znudzony wnuczek i niemrawa babcia. Ta para skazana jest na koszmar piątkowych wieczorów o smaku zupy kapuścianej. Nic ciekawego już się tutaj nie wydarzy. Czy aby na pewno?

Tak było, dopóki Ben nie znalazł w puszce po ciasteczkach drogocennych klejnotów. Wtedy nadszedł czas, by zapytać o babciną przeszłość. I zaczęła się przygoda...

"Babcia Rabuś" porusza ważny problem kontaktów międzypokoleniowych, uczy patrzenia na ludzi i odkrywania tego, co w nich najlepsze. Pokazuje, że nie należy odrzucać ludzi ze względu na wiek. Starsze osoby mają wiele do zaoferowania - całe swoje doświadczenie życiowe, dystans do rzeczywistości, radzenie sobie w różnych okolicznościach. A przede wszystkim Babcie i Dziadkowie potrafią jak nikt, robić szalone rzeczy dla swoich wnucząt, czego przykładem jest Babcia Rabuś.

Amazonowy podgląd

https://kidsbookclub.tescomagazine.com/media/images/Gangsta-Granny-Gallery-3-Web-e2cbe37d-a218-4f89-ae85-ace207f21d43-0-582x380.jpg
      • bruy-ere Re: Październikowa zapowiedź: Babcia Rabuś 06.08.13, 14:17
        Ciekawa zapowiedź!
        • malinowska11 Re: Październikowa zapowiedź: Babcia Rabuś 02.10.13, 17:42
          No, brzmi fajnie a ta zupa z kapusty intryguje, może dlatego,ze jestem słoikiem;)
          uwielbiam też śmieszną
          kreskę T. Rosa!

• rykam Babcia Rabuś 27.09.13, 09:45
        Babcia Rabuś

Przekład: Karolina Zaremba

Premiera: 14 października 2013

Format: 135 x 210 mm
        Oprawa: miękka ze skrzydełkami
        Liczba stron: 306

To przepiękna i mądra, choć utrzymana w żartobliwym stylu, opowieść o Babci i wnuczku. Skazani na siebie w piątkowe wieczory, spędzają je na grze w scrabble i degustowaniu zupy kapuścianej. Dla chłopca to udręka, Babcia jest dla niego jedynie nudną staruszką, która roztacza dookoła zapach kapusty. Sytuacja zupełnie się zmienia, gdy wnuczek odkrywa w puszce po ciasteczkach kamienie szlachetne. Rozpoczyna się niezwykła przygoda, która dla Babci okazuje się ostatnią.
        • rykam Babcia Rabuś - premiera 28 października 24.10.13, 14:15
          Babcia Rabuś

Premiera: 28 października 2013
          • yantichy Re: Babcia Rabuś - premiera 28 października 03.12.13, 23:52
            No i co, czytał ktoś?
            • steffa Re: Babcia Rabuś - premiera 28 października 04.12.13, 00:05
              Jeszcze nie zdążyłam, ale chwycił mój syn, lat 11 i go rozbawiło. Powiedział, że warto. ;)
              • yantichy Re: Babcia Rabuś - premiera 28 października 04.12.13, 09:07
                11 lat, powiadasz?
                Hmmm, w takim razie chyba trochę zmienię listę prezentów. Dla rodzinnego 11-latka kupiłam "Jasia Ciekawskiego" ale trochę się gryzę, że prezentobiorca może to uznać za zbyt dziecinne.
                Niby mogłabym dołożyć do tego "Upiornego Jasia i biblię snów" i statystycznie powinno wiekowo wyjść ok, ale babcia bardziej nęci. No i mogłabym zajrzeć do niej przy okazji.
            • mar.pil Re: Babcia Rabuś - premiera 28 października 04.12.13, 01:57
              Ja jestem w Babci zakochana. Śmieszna, takim dowcipem bardzo trafiającym do dzieciaków i mądra i wzruszająca. Się popłakałam normalnie!
              • bruy-ere Re: Babcia Rabuś - premiera 28 października 04.12.13, 07:20
                Książka bardzo spodobała się zarówno 5,5-latkowi, jak i czytającej mu cioci, pokładali się ze śmiechu, a ciocia chce kupić książkę wszystkim dzieciom w rodzinie. Mnie niestety lektura ominęła, ale syn coś wspominał, że będziemy czytać 2-gi raz. W Amazonie książka ma opinie wręcz entuzjastyczne.
      • bbkk Re: Październikowa zapowiedź: Babcia Rabuś 02.02.15, 11:08
        I ja i moje dzieci (lat 9 i 7) zaśmiewamy się bardzo :-) Czyta się lekko i szybko.
        • abepe Re: Październikowa zapowiedź: Babcia Rabuś 02.02.15, 11:32
          Garść opinii przeciwko Babci na blogu Zorro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka