laemmchen79
08.05.18, 20:18
Już bliziutko. Macie pomysły na książkowe prezenty? Zresztą o tych nieksiążkowych też chętnie poczytam.
Wrzuciłam na swoją listę życzeń kilka nowości, m.in. Kuba Niedźwiedź, autor Renata Kijowska, wyd. Znak - nie mogę sobie przypomnieć, gdzie czytałam bardzo zachęcającą recenzję, w każdym razie książka - opowieść o życiu niedźwiedzia (lekko beletryzowana) dostała u mnie etykietkę: do wieczornego czytania dla obu.
Spodobał mi się też Podręcznik dla poszukiwaczy przygód i piratów, autor Andrea Schwendemann, wyd. Bajka - w sam raz dla starszego syna. Ewentualnie, o ile dojdzie na czas, którąś z pogadanek Karpińskiego o zwierzętach bądź Puszczy Białowieskiej.
Na młodszego syna czeka nowość z Lasów Państwowych - obrazkowo-audiobookowa opowieść Kasi Bajerowicz o ptakach.
Wyciągnę jeszcze ze schowka którąś z książek do czytania z gadającym długopisem TING - świetne źródło języka polskiego do samodzielnej zabawy - dla dzieci spoza Polski IMHO bardzo ciekawy, ale i ogromnie przydatny w nauce języka prezent.
Wciąż szukam pomysłu na niewielki okołoksiążkowy gadżet - coś w rodzaju kart z zagadkami, o których ostatnio ciągnęłyśmy dyskusję na forum z bruy-ere - będę wdzięczna za Wasze inspiracje.
Nieksiążkowych prezentów nie przewiduję, od tego są u nas dziadkowie. Zresztą tym razem wybieramy się do Polski i panowie już od dłuższego czasu studiują sobie plan warszawskiego zoo - młodszy pod kątem "Upał w zoo", a starszy w kierunku azylu dla ptaków i gawęd Kruszewicza - ciekawa jestem bardzo, jak nam wyjdzie konfrontacja z rzeczywistością:-)