Dodaj do ulubionych

Księgarnie internetowe "spalone"...

23.11.04, 12:07
... w Waszych oczach. Ktoś tu wcześniej wspomniał o "Interesiku", a na pewno
jest takich więcej: nierzetelnych, opieszałych, ze źle zorganizowaną albo
nieczytelną stroną czy po prostu bałaganiarskich.
Bardzo proszę również o uzasadnienie, czym zawiniła wymieniona przez Was
ksiegarnia ( albo antykwariat ).
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agnieszka_azj Re: Księgarnie internetowe "spalone"... 23.11.04, 13:37
      Raz podjęłam próbę zamówienia czegoś bezpośrednio w wydawnictwie
      "Media Rodzina" (skąinąd znakomitym) - poprzez ich stronę.
      Próba miała miejsce ponad rok temu i nic... :-((( Zero odzewu, książki kupiłam
      wreszcie gdzie indziej.
      • maak3 Re: Księgarnie internetowe "spalone"... 23.11.04, 14:14
        www.wysyłkowa.pl
        po pierwsze czekałam na realizację 3 tyg (!!!)
        po drugie przysłali mi książki nie te, które zamówiłam, choć żeby nie ując im
        inwencji twórczej i zmysłu marketingowego - o podobnej tematyce
        po reklamcji w ciągu tygodnia zwrócono mi pieniądze
        nigdy więcej!!!
      • kolorko Re: Księgarnie internetowe "spalone"... 23.11.04, 20:27
        A własnie miałam zamówić u nich Pana Kuleczkę wraz z kalendarzem...
        • ewap_mama_alexa Re: Księgarnie internetowe "spalone"... 23.11.04, 21:06
          Na poczatku roku probowalam zamowic ksiazki z www.nowela.net - deklaruja
          realizacje zamowienia maksymalnie w przeciagu 7-14 dni, w takim samym terminie
          informacje jesli ksiazki okaze sie niedostepna. Po 23 dniach oczekiwania
          wyslalam maila z pytaniem co sie dzieje. Okazalo sie ze oczywiscie ksiazek nie
          ma (Seria Glob z wyd. Skokowski...), podobno wyslano do mnie email z
          zawiadomieniem. Ja go nie dostalam. Byc moze to ich pojedyncza wpadka, ale od
          tamtej pory nawet nie zagladam na ich strone.
          • anetadr Re: Księgarnie internetowe "spalone"... 24.11.04, 21:59
            Zamówiłyśmy z Politeą w tym roku "Pana Kuleczkę" w Media Rodzina. Zamówienie
            zostało szybko zrealizowane.

Aneta
    • kachwi1 Re: Księgarnie internetowe "spalone"... 25.11.04, 11:45
      jeśli chodzi o kalendarz z panem kuleczką, to polecam merlina. jest teraz na
      niego zniżka. w merlinie zamawiam bardzo często, ceny są trochę niższe niż w
      sklepach. zdarzają im się błędy - na przykład ostatnio dostałam nie tę książkę,
      którą zamówiłam, po moim mejlu od razu dostałam pocztą prawidłową książkę,
      natomiast tę, którą dostałam przez pomyłkę, melin poinformował mnie, żebym
      sobie zostawiła w prezencie w ramach przeprosin. generalnie zareagowali bardzo
      szybko i przemiło. wiem, to miał być temat o księgarniach spalonych - więc tu
      znowu media rodzina. jakiś czas temu zamówiłam książkę, nie dość, że czekałam
      ponad miesiąc, to jeszcze musiałam zapłacić więcej!!!!!!!!!!
      • cubaro Re: Księgarnie internetowe "spalone"... 21.12.04, 14:55
        chce wszystkim polecić wydawnictwo MEDIARODZINA. Zamawiałam w zeszłą środę
        ostatnią część Pana Kuleczki wraz kalendarzem i o dziwo, czego się w ogóle nie
        spodziewałam otrzymałam już w poniedziałek. Warto jeszcze wiedzieć, że przy
        zamówieniu przekraczającym 50 zł wydawnictwo pokrywa koszty wysyłki - dla mnie
        bomba! Jestem b. szczęśliwa bo w moim Słupsku, tej pozycji nie ma i nie będzie,
        pytałam w Empiku i zamawiałam u nich i... nic, a tutaj proszę weszłam na strone
        Pana Kuleczki i szybko się spełniło. Bardzo gorąco polecam, naprawdę warto.
        Dorota
    • ppjw Re: Wysylkowa.pl 26.11.04, 16:56
      dla mnie żenada.
      Zamówiłam tam kilka książek, dostałam wszystkie zamawiane, ale jakież było moje
      zdziwienie, gdy w jednej z nich odkryłam exlibris z odręcznym podpisem
      właściciela. Wysłałam prośbę o wyjaśnienie sytuacji via e-mail, bo książka nie
      dość, że nie wyglądała jak w ofercie ( wydana o wiele wcześniej) to jeszcze
      była czyjąś własnością...Po dwu tygodniach zadzwoniłam z pytaniem, dlaczego nie
      było żadnej reakcji. Pani się tłumaczyła, że nie mogli się dodzwonić...Nie
      przyszło im do głowy, żeby po prostu odpowiedzieć również via e-mail. Pani mnie
      przeprosiła, było jej przykro, sytuacja niedopuszczalna itd..Potem jeszcze
      kilka tygodni ustaleń - ja chciałam w zamian inną książkę ( tamtą odesłałam na
      swój koszt) za dopłatą, potem Pani obiecała, że przyślą właściwą, w końcu mieli
      zwrócić pieniądze. Odpuściłam i koniec końców nie mam ani pieniędzy, ani
      książki...
      Brrr, nigdy więcej...
    • rysa9 Re: Księgarnie internetowe "spalone"... 26.11.04, 22:55
      Kiedyś chyba z rok temu zamówiłam książki w Wydawnictwie Fokus
      www.fokus.gda.pl/
      Do dzisiaj nie otrzymałam ani książek ani odpowiedzi na maile.
    • tres_ka Re: Księgarnie internetowe "spalone"... 27.11.04, 12:30
      W zeszłym roku na początku grudnia zamawiałam w Klubie Dla Ciebie dość dużo książek - miały to być prezenty na gwiazdkę. Do samych świąt czekałam na przesyłkę i nic. Musiałam kupić inne prezenty.
    • barbabietola Re: Księgarnie internetowe "spalone"... 04.01.05, 23:45
      jesli chodzi o te spalone, to zdecydowanie KLUB DLA CIEBIE !!! Co za
      beznadziejna i nieprofesjonalna instytucja (o ile to tak mozna nazwac).
      Gwarantują przesłanie zamówionych książek w ciągu tygodnia - to tak oficjalnie,
      a nie oficjalnie , gdzies tam w regulaminie - w ciągu 3 tygodni. A naprawde
      jest to radosna twórczość. Otóż zamówiłamu nich parę książek. Tego samego dnia
      otrzymałam potwierdzenia przyjęcia mojego zamówienia. Książki przyszły w
      terminie ok. tygodnia - ale nie wszystkie!!! Wysłałam do nich maila z
      zapytaniem o co chodzi, czy to jakas pomylka oraz czy zamierzaja mi dosłac i
      kiedy brakującą książke, ale nikt nie raczył mi odpowiedziec. Wysłałam im
      ponownego maila po tygodniu oczekiwania, tym razem napisałam tam co myślę o
      takim traktowaniu. odpisano mi że na dany moment skonczyly sie te ksiazki (?).
      Wiec napisalam im zeby sie oklreslili czy mam czekać na przesyłkę, czy tez
      szukac gdzie indziej tej ksiazki...ale tu juz zabraklo im chęci na
      odpowiedz....brak słów. Widocznie maja niezły bajzel. Już więcej tam nic nie
      zamówie.
      • asiamatysiak moreno.pl 05.01.05, 16:08
        zamówiłam ksiązki potrzebne mi na studiach, dodatkowo książkę dot. maluchów. na
        samo potwierdzenie zamówienia czekałam ponad tydzień - dostałam je po moim
        mailu. szkoda gadać...
        • kryska2 Re: moreno.pl 24.01.05, 17:48
          MARENO.PL są beznadziejni! zerowa komunikacja, odpowiadają łaskawie na co
          kilkunasty mail. nieaktualna oferta w katalogu. faktura pro forma (wystawiana
          przy podobno spakowanej dla mnie przesyłce) nie zgadzała się z oryginałem i
          stanem faktycznym w paczce - zapłaciłam za książkę, której nie otrzymałam!
          dopiero po kilku mailach zdecydowali, że łaskawie oddadzą mi pieniądze... na
          które czekałam ponad miesiąc! dlatego pewnie nie podają numeru telefonu, żeby
          nie dzwonili ludzie z pretensjami. jak napisała wyżej Asia: szkoda gadać...
          • mama-smyka Re: moreno.pl 09.06.05, 22:47
            Niestety, ja również mam niemiłe doświadczenia z tą firmą (podobno jest to
            tańsza filia merlin.pl). :(
            Zamówiłam dość dużo książek, ponieważ część z nich miała być na prezenty
            choinkowe - paczka doszła przed samymi Świętami, więc już byłam zdenerwowana,
            że nie zdąży, pozycje się zgadzały, ale KAŻDA książka była uszkodzona!!!
            Podejrzewam, że to wina ich pakowania - w karton falisty - i że przy
            transporcie po prostu nie wytrzymuje to opakowanie np. rzucania przez
            spedytorów.
            Tak czy inaczej każda książka była uderzona, miała wgniecenie lub inne odarcie.
            Więcej niczego tam nie zamówię.
        • a_noa Re: moreno.pl 14.06.05, 16:30
          A ja jestem bardzo zadowolona z Mareno, dlaczego napisalam w watku o
          ksiegarniach 'polecanych' ;) (byc moze sie porawili :)
    • agnost Re: VIVID - trzymac się z dala!!! 09.02.05, 22:13
      Zdecydowanie odradzam, już kilka razy nosiłam się z myślą o zamieszczeniu
      ostrzeżenia. Wyjątkowy brak profesjonalizmu, bałagan + dodatkowo arogancja i
      brak taktu ze strony personelu. A szkoda, bo ceny często kusząco niższe niż u
      konkurencji. Ja się skusiłam dwa razy i oto, co mnie spotkało:
      1. nieterminowe dostawy (przypomnianio sobie o jednym zamówieniu po dwóch
      miesiącach!)
      2. nagminny brak odpowiedzi pomimo wielokrotnych monitów (mailowo i
      telefonicznie)
      3. pomyłki w zamówieniach (znienacka pojawiły się jakieś niezamawiane pozycje,
      a znikały te zamawiane)
      4.brak porządku i przejrzystości w elektronicznej historii zakupów
      5. różne ceny w mailach z potwierdzeniem tych samych zamówionych pozycji
      6. arogancja ze strony pani specjalistki od obsługi klienta, która odpowiadając
      łaskawie na czwarty z kolei monit całą energię włożyła w udowadnianie mi, że
      nie mam racji.
      Co ciekawe, po awanturze, jaką urządziłam rozsierdzona takim traktowaniem nowy
      szef od vividowego marketingu osobiście przywiózł mi zaległe zamówienie.
      Niestety, z niewiadomych przyczyn było zdekompletowane (pogratulować bałaganu).
      W geście przeprosinowym zostałam obdarowana książką z 1999 roku (zapewne
      zalegającą magazyn) pt "Fotografia aktu" (!). Dodam, że w księgarni zamawiałam
      głównie książki dla dzieci, a więc tu z kolei pogratulować braku taktu i
      wyczucia. Na odchodne pan zachęcił mnie do korzystania z usług swojej prywatnej
      firmy reklamowej (!!!). A na resztę zamówienia nigdy się nie doczekałam, choć
      pan obiecywał osobiste dopilnowanie. Jednym słowem WSTYD i jak mówi młodzież
      ŻENADA!!!!
      • jokam Re: VIVID - trzymac się z dala!!! 30.03.05, 21:26
        hejka
        mnie też Vivid wyciąl numer, wyslali mi zamiast zamawiane pozycje podwójnie!

interweniowalam zaraz po otrzymaniu maila z ceną, ale okazalo sie ze już
        wyslali książki, pi powiedziala,ze mam wyslac im ksiązki dodatkowe na swój
        koszt, a oni odliczą mi to przy kolejnych zakupach...

ksiązki sprzedalam znajomym, a po Waszym przeżyciach jakoś mam mieszane
        odczucia co do prawdziwości tamtych deklaracji...

ps ps skusilam sie ceną, oraz tym ze mieli w ofercie "krówki i mrówki" już
        chyba nigdzie niedostępne, a szkoda...
    • lis_ka www.czerwonyslon.pl 18.06.05, 23:06
      zamówiłam u nich książki.
      Później chciałąm je polecić na Forum i wkleiłam do nich link.
      Jakież było moje zdziwienie, kiedy napisała do mnie osoba, która kliknęła na
      ten link i pojawiły jej się WSZYSTKIE moje dane, które musiałam wpisać przy
      składaniu zamówienia.

Napisałam do Czerwonego Słonia, opisując całą sytuację, a oni mi odpisali, że
      to jest NIEMOŻLIWE i że takie sytuacje zdarzają się tylko wtedy, kiedy ktoś
      zajrzy do mojego zamówienia z mojego komputera w ciągu 5 minut od zamówienia.

Zero przeprosin, wyjaśnień i jak się okazuje zero ochrony naszych danych. Na
      szczęście nie podałam tam numeru karty kredytowej - to by mnie dopiero zdziwiło.

Nie polecam. Wydają ciekawe książki, ale kupowac u nich już nigdy nie będę i
      przestrzegam wszystkich.
    • politea25 Re: Księgarnie internetowe "spalone"... 10.10.05, 15:02
      Księgarnia internetowa wydawnictwa "Nowa Era" - zamówiłam dwie pozycje 15
      września br. i do dzisiaj czekam. Po dwukrotnych telefonach Pani na ichnim
      hotlinie stwierdziła, że w ogóle zamówienie do nich nie dotarło - a ja
      potwierdzenie mailem dostałam. Mają mi przesłać niby na podstawie ponownego
      zamówienia, ale już przestałam w to wierzyć. Nie polecam tej księgarni.
      • wordshop Bookland 20.12.05, 11:02
        Zamówiłam u nich książki na prezent. Tydzień po złożeniu i potwierdzeniu
        zamówienia, a na kilka dni przed Wigilią, dostałam informację, że produkty te są
        niedostępne. Czy oni tego wcześniej nie wiedzieli? Zupełny brak profesjonalizmu.
    • musztarda_ziolowa Merlin.pl 24.09.06, 19:51
      Zamowilam ksiazki na poczatku kwietnia poczta lotnicza (do UK). Dopiero pod
      koniec wrzesnia, po wielu moich prosbach i grozbach raczono mnie poinformowac,
      ze przesylka zostala do nich zwrocona. Na dodatek wmawiaja mi przez caly czas,
      ze wyslali do mnie w tej sprawie maile.
      Odradzam z calego serca. Dawno sie tak nie nacielam!
    • anula9910 Re: Księgarnie internetowe "spalone"... 12.12.06, 00:39
      „Gigant” dla mnie spalony totalnie!!! Na zamówione pozycje czekałam prawie dwa
      miesiące, mimo tego, iż na ich stronach internetowych było podane ze książeczki
      są dostępne. Koszmar, co chwilę dostawałam od nich maile ze zamówienie nie jest
      kompletne i kiedy mogę się go spodziewać, po czym przekładali datę itp. Moje
      dzieci zdążyły wyrosnąć w między czasie z zamówionych książeczek i musiałam je
      zaraz sprzedać. Nie polecam!!!
      • lkijewski Odradzam - Albertus.pl 04.10.07, 11:03
        Długo czekam na zamówienie, jeden mail z zapytaniem wysłany - zero odpowiedzi.
        Po kolejnym tygodniu - telefon z zapytaniem, a odp:
        Brak 1 książki.
        Żeby chociaż maila wysłali, czy zadzwonili. Nie, czekaj grzecznie,to może
        dostaniesz, bo też nie wiadomo czy ta książka w ogóle będzie. Jak nie to czeka
        mnie jeszcze zwrot pieniędzy, bo poszły z góry (ostatni raz). Brak informacji,
        nie wiadomo na jakim etapie jest zamówienie, obsługa słaba - ogólnie odradzam!
        Nie zdarzyło mi się to z innymi księgarniami!
    • lefrea ODRADZAM bookmaster.pl 15.12.06, 12:38
      Po przyjętym zamówieniu zwiększają cenę, tłumaczą się później brakiem towaru u
      dostawcy i wykręcają jak mogą. Do tego pani odpowiedzialna za kontakt z
      klientami jest kompletnie niepoinformowana, a pani Dorota Gad, niby
      odpowiedzialna za całą księgarnie jest opryskliwa, nawet przed Świętami.
      Zdecydowanie nie polecam:(
    • nulka100 Re: Księgarnie internetowe "spalone"... 08.07.07, 22:19
      odradzam "mareno".......przysłali mi ksiązkę profesjonalnie
      zapakowaną.........okładka była osobno a wnętrze osobno. Nie możliwe by podczas
      przesyłki wystapiło uszkodzenie. Nie podają telefonu. Emocje opadły i ksiązkę
      skleiłam.......nigdy więcej jednak nie skusze się na ich ofertę
    • lis888 www.bookservice.pl 17.12.07, 20:48
      Kiedys nawet w jakims wątku ja polecałam, a teraz ze zlości
      wygrzebałam ten wątek, że swej wątrobie ulzyć:( Fatalna obsługa
      strony, bardzo często nie można sie do nich zalogowac, bo system
      pokazuje, że login lub hasło jest złe; mail o zmaówieniu, na kt. jak
      byk jest napisane: w tytule przelewu KONIECZNIE wpisz numer
      zmówienia przychodzi... bez numeru zamówienia. Po mailu z napisem
      PILNE dotyczącym właśnie tego problemu przez dwa tygodnie kompletna
      cisza... Ponowne maile bez odpiwdzi jak wyżej. Parę razy u nich
      zamawiałam, wszystko było ok, lecz więcej juz nie korzystam z ich
      usług. Niech żałują, bo zawsze tam zostawiałam kilkaset zlotych.
      • niunia_82 www.mentis.pl 18.12.07, 10:33
        podczytuje sobie wasze forum i w koncu odwazylam sie napisac ;)

dla mnie totalna porazka to www.mentis.pl
        6 grudnia zamowilam ksiazki,
        termin realizacji 2-4 dni czyli super napewno zdarze jeszcze polozyc
        pod choinka ;)
        14.12 dzwonilam by zapytac sie stalo z moja paczka - odpowiedz
        mentisa - niewyslali, nie ma niestety 5 z 9 zamowionych tytulow i
        niewiedza kiedy beda miec :(
        efekt szukanie na gwalt innych ksiazek i innej ksiegarni by zdarzyc
        przed wigilia i masa niepotrzebnych nerwow

pozatym kontakt tel ponizej krytyki :(

a wybralam w mentisie takie fajne tytuly, kierujac sie
        podpowiedziami forumowymi, a tak to bedzie tylko to co w merline