Dodaj do ulubionych

Książki Wilga

07.12.04, 18:17
Jestem zachwycona książeczkami dla dzieci wydawnictwa Wilga.Są mądre,pięknie
wydane i niebanalne.Zamierzam kupić jedną lub kilka mojemu synkowi(15
miesięcy)na gwiazdkę.Nie mogę sie zdecydować którą wybrać.Czy ktos posiada i
może polecić konkretne tytuły?

Margo
Obserwuj wątek
    • i2h2 Re: Książki Wilga 07.12.04, 20:13
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html
      Zachęcam do korzystania z wyszukiwarki- o książkach wydanych przez Wilgę była
      mowa w kilkunastu wątkach ;-)
      Pozdrawiam
    • czytelniczka1975 Re: Książki Wilga 10.12.04, 19:37
      Ja też lubię książki Wilgi. A ponieważ jest ich mnóstwo (wydają kilkadziesiąt tytułów rocznie), naprawdę masz w czym wybierać. Żebyśmy mogli Ci pomóc, sprecyzuj jakoś swoje wymagania: na jaki wiek? Wierszyki czy proza? Dla chłopca czy dla dziewczynki? Klasyczne, stare bajki czy raczej nowości? Itd. itp. Na razie podciągnęłam Ci wątek sprzed kilku tygodniu, dot. ślicznej serii z okienkami.
    • m-a-r-g-o Re: Książki Wilga 10.12.04, 21:42
      Mają to być książeczki dla chłopca w wieku 16 miesięcy.Chętnie słucha,lecz nie
      potrafi jeszcze zbyt długo skupić uwagi.Więc myślę,że musza to być książeczki
      bardziej z ciekawymi obrazkami a z niewielką ilością tekstu.Raczej krótkie
      wierszyki niż długie baśnie.

Margo
      • cubus1 Re: Książki Wilga 13.12.04, 16:51
        Jest taka malutka seria -bardzo kolorowa,jak maluch otwiera strone to wyskakuja
        zwierzatka lub cos sie rusza lub klapie paszcza.
        Dokladnie nie moge Ci podac bo widzialam je tylko przez chwilke(Tesciowa nabyla
        dla wnuczka na Gwiazdke).Sa dosc tanie niecale 10zl za sztuke.
        My juz od roku mamy taka duza, tez Wilgi z ruchomymi zwierzakami a najwiekszym
        powodzeniem cieszy sie Kameleon wysuwajacy i chowajacy jezyczek z mucha.
        Tez jest fajna ale kosztowala juz ok 30zl ja dobrze pamietam.
        Z Wilgi raczej odradzalabym te z przeciskami z muzyczka ,z 5 sprawny jest juz
        tylko 1(nieszczesna karetka).
        Ale moze to i lepiej bo doprowadzaly mnie do szalu :(
        No i jak maluch byl mlodszy to strasznie podobaly mu sie te z mieniacymi
        elementami- zwykle sa o zwierzatkach.

• czytelniczka1975 Re: Książki Wilga 13.12.04, 20:03
      Dla maluszków jest jeszcze taka urocza seria o zwierzątkach: "Mały piesek", "Mała owieczka" itd. Tekścicki miłe, a ilustracje (Agaty Nowak) moim zdaniem przesliczne.
      • agnost Re: Książki Wilga 16.12.04, 00:42
        Mnie najbardziej podobają się wilgowe male książeczki z wyskakujaymi
        zwierzątkami (Zwierzęta w zoo, Zwierzęta w zagrodzie, Zwierzęta w domu). Są w
        nich dowcipne i bezpretensjonalne wierszyki. Moja półroczna Buba na razie
        docenia tylko rytm zdań i zafascynowana przygląda przestrzennym postaciom.
        Starsze dzieciaki docenią dodatkowo sympatyczny tekst. Można kupić w
        supermarketach (ok 11 zł) i Empikach (drożej).

Inne pozycje Wilgi czasem ocierają się o kicz, wyrafinowane graficzne
        specjalnie nie są, ale dla dzieciaków chyba OK.
    • morjan Re: Książki Wilga 16.12.04, 22:39
      własnie wróciłam z zakupów i zachecona przez jedną z mam (nawet chyba nie jedną)
      nabyłam dla mojej 16 miesiecznej córeczki "Brzdace na łące"
      Agnieszki Fraczek. Nie wiem jak ona, dowiem sie 24 XII ale ja jestem zachwycona.
      W sklepie ogladneam tylko ilustracje, słodziutkie. Ksiązeczka kolorowa twarde
      strony i bardzo spodobało mi sie tez że są otwierane okienka. W domu
      przeczytałam pierwszy wierszyk i juz nie moge sie doczekać kiedy moja córeczka
      zacznie ja oglądac a ja jej bede czytać, milutkie i prześmieszne.Polecam goraco

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka