alistar1 01.05.08, 19:33 Przypomniała mi się taka bohaterka książki z dzieciństwa... Ale co to była za książka? Gdzie była Nastusia? Przypomnijcie, bo już mnie od rana męczy... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katrio_na Re: Nastusia 01.05.08, 21:50 ksiazka.eu/k385_paziowie_krola_zygmunta_ U Domanskiej byla Nastusia. Ta Twoja byla sluzaca???? Odpowiedz Link
nchyb Re: Nastusia 02.05.08, 08:22 ja też mam stare wydanie Paziów, jeszcze z końcówki lat 70-tych, wydane przez Czytelnika, z dwoma młodziankami odzianymi na modłę renesansową, gdzieś na Wawelu... Wizualnie ciekawsze i mniej po oczach wali kolorystyka... :-) Co do Nastusi, już na sam tutuł przypomniałam sobie czapkę uczankę z czerwoną gwiazdą. Chrystenko to napisał, Nastusia, sierota czasów rewolucji dziejącej się w naszym zaprzyjaźnionym kraju za wschodnią granicą Odpowiedz Link
nchyb Re: Nastusia 02.05.08, 09:02 zapka to oczywiście uszanka, nie uczanka, a Chrystenko to Inna, tylko nie wiem, czy ukraiński autor, czy ukraińska autorka? Odpowiedz Link
alistar1 Re: Nastusia 02.05.08, 08:48 katrio_na napisał: > > Ta Twoja byla sluzaca???? Nie, nie! Dziewczynka mała! Odpowiedz Link