Dodaj do ulubionych

ksiegarnie internetowe

14.11.08, 07:40
Witam serdeczenie, jestem mama 15-miesiecznego Maksia. Z lektury forum wynika, ze sporo z Was kupuje ksiazki w sieci. Wiec moze wiecie, w ktorych sprawdzonych ksiegarniach internetowych mozna placic karta kredytowa. Wiekszosc z tych, na ktore sie natknelam preferuje przelewy bankowe. W moim przypadku to nie wchodzi w gre, bo kupuje z Kanady. Znalazlam merlin (ale tam za przesylke place na sztuki) i badet (na kg-co jest korzystniejsze dla mnie) Moze macie jeszcze jakies typy? Mam do kupienia troche prezentow gwiazdkowych i chcialabym, zeby dotarly do mnie przed Swietami. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • leepka Re: ksiegarnie internetowe 14.11.08, 15:29
      Witaj, jestem w podobnej sytuacji. Do tej pory kupowalam w merlinie ale koszty
      przesylki sa niestety dosc wysokie. Jest jeszcze Bookmaster, duzy wybor, koszty
      wysylki nizsze niz w merlinie. Z ksiegarni dzieciecych zdecydowanie najlepszy
      wydal mi sie badet, koszt zdecydowanie nizszy, mila i szybka obsluga, dostawa
      tez OK. Jest jeszcze wysylkowa.pl i wysylkowo.pl. Wszedzie mozna placic karta. W
      Stanach powinny istniec ksiegarnie internetowe, koszt bylby nizszy i czas
      dostawy krotszy.
      Pozdrawiam
      • lucky_1 Re: ksiegarnie internetowe 19.11.08, 05:32
        Leepka, dziekuje za odzew. Mam pytanie: czy korzystalas moze z bookmaster.pl i
        ewentualnie jakie masz doswiadczenia z ta firma. Mam u nich w koszyku zamowienie
        na prawie 300zl(+przesylka 203zl) no i sie waham. Nie znam nikogo kto u nich
        kupowal. Badet jest fajny (wlasnie czekam na jedna paczke), ale nie maja
        wszystkiego co potrzebuje.
        • leepka Re: ksiegarnie internetowe 19.11.08, 09:11
          Nie, niestety. Zamierzalam u nich zamowic bo wychodzilo taniej niz w merlinie
          kiedy odkrylam polska ksiegarnie internetowa tu gdzie mieszkam czyli we Francji.
          Napisz do nich, moze wysylaja tez za ocean? A wybor u nich spory i ceny
          przystepne. Kontakt: contact@akapito.com. Nie znalazlas nic w USA albo Kanadzie?
          Polonia jest tam raczej liczna.
          Pozdrawiam i udanych zakupow.
          Joanna
          • lucky_1 Re: ksiegarnie internetowe 19.11.08, 16:56
            Niestety nic sensownego nie znalazlam. Ksiegarnie stacjonarnie i internetowe
            niby sa, ale w ofercie maja glownie klasyke i tematyke religijna. Jedna
            ksiegarnia zaoferowala mi sprowadzenie ksiazek z Polski, o ile beda w
            hurtowniach, w ktorych sie zaopatruja. Jednak po przejrzeniu mojej listy pani
            stwierdzila, ze szanse sa raczej niewielkie(zamowilam na razie 6
            pozycji-zobaczymy jutro czy cos udalo sie dostac).
    • pa_yo Re: ksiegarnie internetowe 19.11.08, 09:18
      Ksiegarnie gdzie mozna płacic karta i które wysyłaja za granicę:
      merlin.pl
      badet.pl
      empik.com
      kolporter.pl
      gandalf.pl
      bajarka.pl

i na pewno wiele innych, trzeba by odgrzebac watek o ksiegarniach
      internetowych i posprawdzac podane tam adresy, czy wysyłaja za
      granicę :)
      • lucky_1 Re: ksiegarnie internetowe 19.11.08, 17:02
        Dzieki za info. Posprawdzalam wszystkie podane ksiegarnie i zamowienie podziele
        chyba pomiedzy badet i merlin (lub kolporter). Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka