Gość: maszyna prosta IP: 79.139.110.* 18.12.09, 17:51 Spotkałem w tym mieście wiele demonów, upiorów i zmór. Ostatnia miała na imię Iza, prawda? Bądź moim sędzią. Była to kolejna prowokacja tajnych służb, które równo w d.pę pier.olę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: darek Re: Miasto upiorów!:) IP: *.ptvk.pl 19.12.09, 10:20 Ta Iza to demon z krwi i kości, lepiej jej nie wywoływać i musimy zmienić lokal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszyna prosta Re: Miasto upiorów!:) IP: 79.139.110.* 19.12.09, 11:57 Ja poznaję upiora, kiedy go widzę, ostrzegałem, ale było za późno. Przypomniała mi się w tym momencie Sybilla Kumejska jedna z najważniejszych wyroczni i najpotężniejsza z Pytii Delfickich. W "Satyrykonie" jest takie zdanie: "Widziałem Pytię wiszącą w słoiku. Kiedy chłopcy zapytali ją, "Czego pragniesz", powiedziała, "Chcę umrzeć" Jej problem polegał na tym, że kiedy Appollo dał jej w nagrodę dar nieśmiertelności, nie przyszło jej do głowy poprosić go o wieczną młodość, więc usychała do tego stopnia, że próbowała, na daremnie powiesić się w słoiku. Iza też kiedyś zbrzydnie a wtedy jej demonowata upiorność straci całą swoją atrakcyjność, diabeł poszuka innej wysłanniczki. A lokal trzeba zmienić w trybie przyspieszonym, przyjacielu. Daj znak. Odpowiedz Link Zgłoś