Dodaj do ulubionych

Dziękujemy Wam przemyślaki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 22:36
...za to, ze od 20 lat potrafiliscie wybrac odpowiednich ludzi na radnych, dzieki temu my mozemy sie rozwijac, mamy 8 galerii , 4 macdonaldy, 2 kina, mamy tańsze paliwo, odremontowany rynek i jeszcze pare innych dupersznitów a wszystko to dzięki Wam bo przyjeżdzajac tutaj zostawiacie pieniązki (mogło ich być więcej ale wiemy, ze nie wszyscy macie prace a jak juz macie to marnie zarabiacie , wasza młodzież równiez tu tłumnie przybywa bo ile można chodzić po tych waszych 2 deptakach (Kazimierzowska -Franciszkańska) czy krzywym , obskurnym rynku i byc dumny z lodziarni ( takich lodów nigdzie nie ma ;)) to wie każdy kto nigdzie nie wyjezdza.
Obserwuj wątek
    • Gość: ciesz sie Re: Dziękujemy Wam przemyślaki IP: *.broadband.tesco.net 10.10.12, 22:49
      ciesz sie poki mozesz bo kilkanascie lat temu mieliscie wiecej szczescia jak zostaliscie stolica wojewodztwa bo jak mnie pamiec nie myli to za komuny tak dobrze to u was nie bylo. raczej zapasc przemysla jaroslawia i innych miast to w duzej mierze wina rzeszowa tak samo jak blokowanie rozwoju tych miast. ale to temat rzeka... wiec ciesz sie poki mozesz bo jak mowi przyslowie raz sie jest na gorze a raz pod gora.
      • Gość: gość Re: Dziękujemy Wam przemyślaki IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.12, 23:02
        a miasto macie i tak syfiaste tak że oczy bolą.... no nie teraz jest mega trendy kładka hehe
    • Gość: spokojnyy Re: Dziękujemy Wam przemyślaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.12, 08:00
      psychole rozpoczęły dyskusję.....
    • Gość: Cypis Re: Dziękujemy Wam przemyślaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 08:49
      Lepiej ...
      • Gość: Klara Re: Dziękujemy Wam przemyślaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.12, 09:13
        Najbardziej k... bolą te macdonaldy. Dzięki nim w Rzeszowie trochę kultury zagościło, bo jak któremuś z Was wypadnie słoma z butów, to plastikowa pani zatrudniona na godziny szybciutko posprząta. A jeszcze macie więcej KFC, Subway i pewnie więcej budek z hot-dogami. Aaaaa, i Społem macie. Koło PKP widziałem. Szkoda, że przed kinami tylko rejestracje spoza Rzeszowa. Za wysokie progi? Nie bójcie się, wchodźcie tam czasami. Przecież można sobie kupić tylko prażoną kukurydzę i uczciciwe powiedzieć, że było się w kinie.
    • Gość: Boryna Re: Dziękujemy Wam przemyślaki IP: *.107.118.11.mediahost.pl 11.10.12, 19:33
      Wielkie mi osiągniecia. Macdonaldy - smieciowe jedzenie. Galerii też Wam nie zazdroscimy bo tam za taki sam towar jak u nas na bazarze - przepłacacie. Jak zostaliście stolicą województwa to rabowaliście nasz region z najlepszych komputerów i innych cennych rzeczy zabieranych do centrali.Wyglądało to tak jak po wojnie na ziemiach odzyskanych. Szkoda tylko ,że nie macie takiego fajnego mostu.
    • Gość: dark Dziękujemy IP: 31.187.12.* 11.10.12, 20:21
      Rzeszów mogę porównywać co najwyżej z Nową Hutą.
      • Gość: Marek Re: Dziękujemy IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.12, 16:46
        Rzeszów jest jak nowobogackie bogate babsko obwieszona złotem świecidełkami ale pysk nadal prosty bez wyrazu
    • Gość: Plopluś Re: Dziękujemy Wam przemyślaki IP: *.play-internet.pl 12.10.12, 20:11
      Jako Przemyślanin w zupełności się z Tobą zgadzam. Jest jedno malutkie "ale". Każde miasto ma swoją duszę, ma ją Jarosław, ma Przeworsk, ma Radymno, Rzeszów też ją będzie miał, za jakieś 600, 700 lat.
      Pozdrawiam uprzejmie, całuję rączki, padam do nóg.
    • Gość: rzeszowiak Re: Dziękujemy Wam przemyślaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 21:57
      Jest gorzej niz myslałem!!!!
      Spodziewałem sie, że prawdziwy przemyslak ( w skrócie pp) w pełni oburzony zacznie jednym tchem wymieniać zalety swojego miasta; a to jedyny w Polsce (może na świecie) pochyły rynek w obronie, którego tak dzielnie walczył a to stok narciarski - duma i chluba pp , kościoły bez liku z katedrą na czele czy bazary w centrum miasta. Wizytówek Przemyśla można znaleźć przeciez bez wiele i jednym tchem wymieniać ALE NIE, tutaj jest istotny problem , nie wymieniacie osiagniec , tego czym chcelibyscie sie pochwalic tylko negujecie, wyśmiewanie, krytykujecie innych. Cóż Rzeszów jaki jest taki jest jednak dla WAS PP zawsze bedzie kompleksem natomiast moze by poszukał winy tego, ze 70% przemyslaków jezdzi tam na zakupy, jedzenie , tankować czy tez do kina, pozdro
      • Gość: Cypis Re: Dziękujemy Wam przemyślaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 23:08
        "... i jak"
      • Gość: gosc Re: Dziękujemy Wam przemyślaki IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.12, 14:07
        Kompleks Przemyśla masz chyba Ty - Obywatelu Rzeszowa. To, że moja żona kupiła tam majtki i biustonosz nie czyni z Rzeszowa metropolii. Po paliwo jeździmy również do Szeginii (Ukraina) i jej mieszkańcy z tego powodu też nas nie lubią.
        Wniosek - kupujemy benzynę w Szeginiach, a gacie w Rzeszowie, a do ZOO do Wrocławia.
      • Gość: dark Ty, Napoleon ! IP: 31.187.12.* 13.10.12, 16:41
        Z taką manią wielkości to polecam Ci podprzemyską Żurawicę, a dokładniej to szpital tam się znajdujący. myślę, że tylko debil jechałby z Przemyśla do Rzeszowa, żeby zatankować. Albo Ty.
        • bwm9 Re: Ty, Napoleon ! 16.10.12, 16:19
          Zbliża się Święto Wszystkich Świętych no i chciałem znaleźć grobowiec mojego wuja w Rzeszowie nie ma szans a w Przemyślu bez problemów i jeszcze strona bardzo estetyczna. Jest wiele stron pokazujących Przemyśl i okolice, ale ich treść nie może dotrzeć do człowieka, dla którego szczytem sukcesu jest pójście do z dziewczyną do Macdonalda czy do galerii ja w Rzeszowie wiem gdzie są dobre restauracje, ale nie fabryki Fast food-ów, bo bary szybkiej obsługi za PRL gotowały smaczniej i zdrowiej. Z jednym się zgadzam, że w Przemyślu muszą przestać rządzić leśni dziadkowie, których miejsce jest na ławce w słoneczku a nie w Radzie Miasta.
          • Gość: > Re: Ty, Napoleon ! IP: *.e-gco.pl 16.10.12, 16:47
            leśni dziadkowie siedzą na forum przemyśl
    • Gość: Zaq Przemyślak Re: Dziękujemy Wam przemyślaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.12, 22:46
      Zaq z Przemyśla do "rzeszowiak":

Ty jesteś taki Rzeszowiak, jak ja Krakowiak!

Prawdziwi mieszkańcy Rzeszowa nie mają nic do Przemyśla, tak jak prawdziwy Przemyślak nie będzie miał nic do Jarosawia. Ot, po prostu małe ładne miasto, i tyle. Z Rzeszowa ktoś może tu przyjechać w zimie na nasz Stok, my zaś możemy do małego Jarosawia pojechać na fajny basen. W Rzeszowie przecież nikt nic nie wie o ulicach Franciszkańskiej i Kazimierzowskiej, tudzież o pochyłym Rynku... Tak jak np.w Przemyślu niemal nikt nic nie wie na temat ulic Jarosławia, czy też Radymna...
      To właśnie niektórzy (durnowaci jak ty) ludzie z mniejszych miast mają jakieś dziwne kompeksy i za przeproszeniem pierd.lą taj jak ty powyżej, zakładając kolejne smutne wątki o rzekomej niechęci między miastami...

Przypuszczam, że pochodzisz właśnie z jakiejś podprzemyskiej wioski lub małego miasteczka (stąd te kompleksy). Być może nawet mieszkasz teraz w Rzeszowie, bo i tam ludzie do pracy fizycznej są potrzebni, ale Rzeszowiakiem na pewno nie jesteś i nie będziesz. Może Twoje dzieci, jak jakieś przez przypadek zrobiłeś, bo siuśka w przeciwieństwie do mózgu być może nawet masz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka