Dodaj do ulubionych

Apel do Polaków

IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.11.14, 12:14
www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20141106/WYBORYSAMORZADOWE/141109816
Zwracam się do wszystkich mieszkańców Przemyśla którym są bliskie wartości patriotyczne- zagłosujmy na Mirosława Majkowskiego.
Obserwuj wątek
    • 99venus Re: Apel do Polaków 09.11.14, 12:21
      sprawą podstawową jest aby nie głosowaćna ukraińskich nacjonalistów.
      • Gość: kolor Re: Apel do Polaków IP: *.centertel.pl 09.11.14, 12:37
        Żaden z kandydatów nie jest ukraińskim nacjonalistą.
        Prawie wszyscy są niekarani.
        Jeżeli nie ma się nic do zaoferowania miastu , to proponuje się pseudo patriotyzm nadęty .
        • Gość: gonzales Re: Apel do Polaków IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.11.14, 13:12
          W moim apelu zwracam się szczególnie do tych osób które nie zamierzają brać udziału w wyborach, Polacy idźcie i zagłosujcie na Mirosława Majkowskiego. Tu w naszym mieście Przemyślu Wasz udział w wyborach jest bezwzględnie potrzebny.
        • Gość: miszczu Re: Apel do Polaków IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.14, 13:25
          Czy planowana jest rekonstrukcja Przemysla, a jeśli tak, to z ktorego roku ?
        • Gość: o. Eryk Re: Apel do Polaków IP: *.centertel.pl 09.11.14, 13:56
          Pseudo nadęty patriotyzm prezentują środowiska związane z PiS. Majkowski jest prawdziwym patriotą i już udowodnił to swoimi działaniami. On nie krzyczy o patriotyzmie z okazji wyborów. Prócz tego, ma więcej kompetencji i potencjału do bycia dobrym managerem, niż wszyscy inni razem z obecnym preziem do kupy.
          Gość prowadzi firmę, nikogo o kasę nie musi prosić, nie jest z zawodu politykierem a swoją działalnością społeczną zasłania innych beretem, więc nie pieprz gościu, że facet nie ma nic do zaoferowania. Moim zdaniem jedyny kandydat, któremu warto dać szansę.

• 99venus Re: Apel do Polaków 09.11.14, 14:36
          co to znaczy "prawie"? a kto nie?
          ja uważam,że miastu nie należy proponiować nazywania ulic nazwiskami kolaborantów,
          współpracowników okupantów i zwolenników upowskich bandytów oraz nie można dopuścić do stawiania upowskich pomników.to jest moja propozycja.
    • Gość: ja Re: Apel do Polaków IP: *.toya.net.pl 09.11.14, 13:03
      a bracia Ukraińcy na czyich listach są???
      nie głosować na te listy i po temacie.
      Przemyśla wielokulturowy - Ale zawsze Polski !!!
      • Gość: ??? Re: Apel do Polaków IP: *.toya.net.pl 09.11.14, 13:54
        A kto z kandydatów nie trzyma się kiecki proboszcza? Zagłosuję na takiego, który nie kąpie się w wodzie święconej. Jest taki/taka?
    • Gość: fan SC Apel do kandydatów IP: 195.238.75.* 09.11.14, 15:29
      Ja i moi kumple a jest nas ok 150 plus rodziny oddamy głos na tego, który raz na pół roku sprowadzi do Przemyśla naszego idola, mistrza muzyki SANDU CIORBA. I tak będzie przez co najmniej 4 lat.
      Nasz nieformalny fan club to wam mówi. Czekamy do piątku.
      • Gość: Marek Re: Apel do kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 16:41
        A ja zagłosuje na tego który przyjdzie pracować społecznie ha ha
        • Gość: lelek kozodoj Re: Apel do kandydatów IP: *.toya.net.pl 09.11.14, 17:48
          Mirosław Majkowski ma mój głos
          • barbariaz Re: Apel do kandydatów 09.11.14, 17:57
            A Mlynkowi znów udalo sie napisac cos madrego. :)
            thepolishreview.co.uk/index.php/nie-lubie-poniedzialkow/1037-czy-juz-czas-stawiac-w-polsce-pomniki-banderze.html
            • Gość: lelek kozodoj Re: Apel do kandydatów IP: *.toya.net.pl 09.11.14, 18:15
              Bardzo dobry artykuł
              pozwoliłem sobie skopiować ciekawy komentarz

1 supertłumacz 2014-11-09 13:21
              Artykuł Pana zdradza osobiste zaangażowanie (Historia rodziny? Wychowanie w Przemyślu?).

Chlubię się oryginalnością moich opinii. Nie mam takich związków. Wprost przeciwnie, nigdy nie przejeżdżałem przez województwo rzeszowskie.

Natomiast przeprowadzałem długie szczere nieformalne rozmowy na temat Ukrainy z wybitnymi slawistami z Uniwersytetów w Lund (70), Toronto (85), Petersburgu (05). Należeli do różnych opcji politycznych, ale ich jedność opinii była zdumiewająca.

Nie istnieje ukraiński problem narodowościowy, bo nie ma języka ukraińskiego, kultury ukraińskiej, historii Ukrainy, narodu ukraińskiego.

To genetycznie zdegenerowana populacja proletariacka o silnym instynkcie KLASOWYM. Potomkowie zbiegów i osób które nie były w stanie awansować społecznie aby zostać Rosjaninem lub Polakiem. Wykorzystywani do brudnych zadań którymi ideowi naziści i komuniści się brzydzil
              • matigrypl Re: Apel do kandydatów 09.11.14, 18:43
                Ukraina to jest bardzo specyficzne państwo. Jako jedyne na świecie ma kulturę turańską która wydawałoby
                się jest już historią. Faktem jest że tam prawdziwych Rusinów już nie ma. Zostali wytrzebieni przez ciągłe konflikty. Drugim elementem jest postępowanie nazwijmy to okupantów którzy ze względu na bieżące interesy nie dyscyplinowali ich lecz starali się wykorzystać ich do swoich celów. A oni do perfekcji wykorzystali sposoby manewrowania pomiędzy młotem a kowadłem. Dzisiaj też mamy podobną sytuację. Ukraińcy są potrzebni Polsce i wykorzystują to do immentu. A nasz rząd myśli że oni się dadzą wykorzystać? Zawsze zdradzali to zdradzą i teraz. U nich nie ma ideologi po za nacjonalizmem a ten kto nie bierze tego pod uwagę prędzej czy później /raczej prędzej/ obudzi się z łapą w nocniku!!!
                • 99venus Re: Apel do kandydatów 09.11.14, 19:51
                  Ukraina to bardzo specyficzne państwo-upadłe.
                  • Gość: gonzales Re: Apel do kandydatów IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.11.14, 20:37
                    Zostawmy Ukrainę i mniejszość ukraińską na boku, będą realizować swoje plany i cele za pomocą PO i nie tylko.
                    Naszym ,Polaków zadaniem jest głosować na kandydata który jasno i szczerze reprezentuje swoja patriotyczną postawę,ktory nie boi sie powiedzieć " Tu jest Polska,jestem Polakiem i będę dbał o interesy polskie. Idźcie na wybory,przekonajcie do głosowania na Majkowskiego rodzinę,bliskich ,sąsiadów. Nie oddawajmy naszego miasta mniejszości przez niechęć czy zwykłe lenistwo. Wybierzmy Majkowskiego.
                    • Gość: lolek Re: Apel do kandydatów IP: *.centertel.pl 09.11.14, 20:48
                      Czy tylko on jest prawdziwym patriotą ?
                      • Gość: bolek Re: Apel do kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 20:56
                        Nie, Ciorba też, posłuchaj jak pięknie śpiewa patriotyczną piosenkę, aż chce się płakać.
                        • Gość: Gość Re: Apel do kandydatów IP: *.toya.net.pl 09.11.14, 23:57
                          Ks. T. Isakowicz-Zaleski zapewne nie zna całego życiorysu M. Majkowskiego. Skoro M. Majkowski współpracuję z księdzem "w walce o prawdę". Czy M. Majkowski miał w przeszłości problemy z prawem? Domagamy się prawdy.
              • Gość: ech Re: Apel do kandydatów IP: 80.12.35.* 10.11.14, 13:24
                ałtor jak robot kuchenny! sam pisze teksty, komentarze i się reklamuje postami! szacun ałtorze!
    • darino Wielki Dzień ! 10.11.14, 14:44
      Wielkimi krokami zbliża się dzień, w którym dowiemy się, ilu Prawdziwych Polaków mieszka w Przemyślu.
    • Gość: hę? Re: Apel do Polaków IP: 80.12.63.* 12.11.14, 17:26
      No i na kogo teraz głosować, panie gonzales? Jak żyć? Jak nie Ukrainiec, to bandyta, pijak albo tuman! Kogo wpuścić do korta i tuczyć latami?
      • Gość: Yogi BaBu Re: Apel do Polaków IP: *.centertel.pl 12.11.14, 17:53
        Wśród kandydatów jest góral spod Nowego Sącza.Na niego warto .
      • Gość: gonzales Re: Apel do Polaków IP: *.przemysl.hypnet.pl 12.11.14, 18:36
        Znajdź mi choć jedno złe słowo które napisałem ,nieprzychylne Ukrainie czy Ukraińcom. Jestem przeciwnikiem banderyzmu, a to nie to samo. Nie znam p.Majkowskiego,nie wiedziałem że miał w młodości na bakier z prawem.Moje stanowisko w tej sprawie zawarłem w sąsiednim wątku. Uważam że jest potrzebna zmiana pokoleniowa , do dyspozycji mamy p.Oleszka,p.Wilka i p.Majkowskiego. Pan Oleszek mi nie lezy z uwagi na to że długo już jest w RM i jego ciagłe zmiany poglądów /?/ moim zdaniem miały na celu jedno tj dobre stanowisko. Nie przekonuje mnie formacja którą reprezentuje p.Wilk, najbliżej mi do Ruchu Narodowego a ponieważ nie wystawia kandydata będę głosował na najbardziej zbliżonego ideologicznie kandydata czyli na p. Majkowskiego. Uważam ze będzie on jasno,konkretnie precyzował swoje stanowisko,nie będzie miał zahamowań w zakresie dbania o polską rację stanu. W innych sprawach nie śądzę aby był gorszy od pozostałych kandydatow. Jeśli ktos mysli podobnie to moze zagłosuje równiez na Majkowskiego,pozostali droga wolna.
        • Gość: dark Uspokojenie IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.14, 22:50
          > będę głosował na najbardziej zbliżonego ideologicznie kandydata
          > czyli na p. Majkowskiego. Uważam ze będzie on jasno,konkretnie precyz
          > ował swoje stanowisko,nie będzie miał zahamowań w zakresie dbania o polską ra
          > cję stanu. W innych sprawach nie śądzę aby był gorszy od pozostałych kandyda
          > tow.

Myślę, że tak czy inaczej zagrożenie dla kantorów minęło.
    • solist Re: Apel do Polaków 12.11.14, 18:55
      Wartości patriotyczne czyli precz z ukraińskim nacjonalizmem a dzień dobry z ormiańskim ... No właśnie, dzień dobry z czym?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka