patronum 02.12.05, 16:31 Jakie sa wasze reakcje po filmie HP I CO?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guyb Re: Film 20.02.06, 21:36 Marne. Większość tego co było w książce zostało wycięte. Film powinien trwać ze trzy razy tyle, to wtedy nie musieli by tak ciąć. Odpowiedz Link
kimmay Re: Film 20.02.06, 21:40 Mi sie podobalo, ale w duzej mierze dlatego, ze SPODZIEWALAM sie tego co zobaczylam. Ludzie, ktorzy nastawili sie na nie-wiadomo-co <czyli cala ksiazke przeniesiona na ekran> na pewno sie zawiedli.. Faktycznie, film ograniczony byl ramami czasowymi, nie mogl byc dluzszy <szkoooda..> i dlatego uwazam, ze byl przeznaczony dla tych, ktorzy ksiazke maja w malym paluszku :) <zeby uniknac trudnosci ze zrozumieniem o co w ogole chodzi> Na stronie wytworni filmowej mozna przeczytac/uslyszec wypowiedzi rezysera/aktorow itp oraz przeczytac rozne ciekawe rzeczy o produkcji :) polecam Odpowiedz Link
fatalna_jendza Re: Film 21.02.06, 11:24 Bardzo mnie rozśmieszył... :P:P 1. Vlodemort był zbyt ludzki i miał zbyt niski głos - wcale nie taki, jak opisywali w książce. 2. Glizdogon machnął nożem i odciął sobie rękę - to było najśmieszniejsze :P Nawet nie jęknął :p 3. Krum był zbyt przystojny :P Powinien się bardziej garbić i być bardziej.. taki... mrukliwy:PP Odpowiedz Link
mixin Re: Film 21.02.06, 13:34 film musial byc skrocony i przyciety do niemozliwosci, bo nikt by tyle na tylku nie usiedzial; ksiazkowy swiat jest dosc szczelnie wypelniony, stad mnogosc watkow, ktore trzeba bylo pominac; brawo za rozmach, zwlaszcza za poradzenie sobie z Mistrzostwami Swiata w Quidditch'u; reszta - niczego sobie, choc faktycznie, akcja gna dosc szybko do przodu; Krum przystojny, no, ale jaki mial byc? ;) Odpowiedz Link
atoci ja sie bardzo zawiodłam na ostatnim filmie 21.02.06, 13:50 z kilku powodów. Najwazniejsze to: - zmiana aktora grającego Dumbledora. Oczywiście trzeba było kims zastąpić, ale zmiana ta jest zdecydowanie na gorsze. W ksiażkach tyle razy sie powtarza, że D. jest taki dobry, opiekuńczy itd itp, natomiast w filmie był narwany i wręcz krzyczał na tego biednego Harrego, ciągnął go za rękaw, popychał... jak dla mnie porażka - zawiodłam sie bardzo co do mistrzostw świata w quidditch`u - pokazano tylko i wyłacznie "rozpoczęcie". Rozsiadam sie wygodnie w fotelu, zaraz będą fajnie grac, a tu... MEGA ZONK!!! 5 minut i po mistrzostwach! Byłam po prostu zła! Nie wspominając o tym, że nie ma Mrużki - rozumiem, że dużo trzeba było wyciąć, ale brak Mrużki był niefajny, to jedna z kluczowych postaci w tej części - niestety nastawiłam się po przeczytaniu kilku recenzji, że naprawdę będzie to "mroczny" film, "najlepszy z dotychczasowych cześci" i sie zawiodłam. Nie widze różnicy miedzy poszczególnymi częściami... Odpowiedz Link
rawita Re: ja sie bardzo zawiodłam na ostatnim filmie 21.02.06, 16:27 ja im nie mogę tego Kruma darować. Z tak intrygująco posępnej i introwertycznej postaci zrobić takiego osiłka. Ech... Odpowiedz Link
atoci faktycznie! 22.02.06, 08:55 Krum tez był do bani. Przeciez Krum był burkliwy, chodził jak kaczka i cos chyba miał z nosem jesli dobrze pamietam? A tu chłopak z żurnala :) Odpowiedz Link
kimmay Re: Film 21.02.06, 16:54 A co sadzicie o scenie balu? Mi sie bardzo podobala, chociaz w jakiejs recenzji przeczytalam, ze 'scena balu byla ukoronowaniem wszystkich porazek' <calkiem bez sensu>.. Odpowiedz Link
eeela Re: Film 21.02.06, 17:35 Wszystkie po kolei filmy to takie sobie bajeczki. HP to bardzo dobra dziecieca literatura, napisana przez nieglupia i oczytana kobiete, a filmy... ech, szkoda gadac. No, przykrosci mi ich obejrzenie nie sprawilo, ale nie umywaja sie :-) Odpowiedz Link
fatalna_jendza Re: Film 21.02.06, 19:32 Trzeba się zabrać za nową ekranizację :P Ja już sobie wyobrażam śpiewanie hymnu szkoły w HPiKF: na wiele głosów, niektórzy szybciej, niektórzy wolniej, ale wszystko do siebie pasuje... Wspaniale by to wyglądał o w filmie... A na samym końcu zostają rudzi bliźniacy śpiewający hymn na melodię marsza pogrzebowego. Odpowiedz Link
tonks666 Re: Film 21.02.06, 18:44 Jak dla mnie to film był na prawdę świetny. Nie spodziewałam się po nim zbyt dużo, widząc, co się stało z adaptacjami poprzednich książek. 'Harry Potter i czara ognia' był dość spójnym filmem, mimo że nie było wielu epizodów/postaci/wątków/zdarzeń. Najbardziej rozśmieszył mnie pierwsza(?)scena filmu, gdzie pojawił się 'napakowany' Ron^^ dostałam ataku śmiechu, no i do końca seansu nie mogłam się opanować. Póżniej słyszałam jakieś komentarze typu 'co za niewychowana młodzież!'-bo akurat byliśmy w kinie z okazji urodzin mojej przyjaciłóki i wszyscy goście zaczęli się śmieć. ale to tak na marginesie=) w każdym razie 'czra ognia' nie wydała mi się zbyt mrocznym filmem (może ze względu na okoliczności;P). Odpowiedz Link
kara_angorn Re: Film 22.02.06, 10:27 Trzeba przyznać,że film oglądało sie przyjemnie, ja też nie spodziewałam sie zbyt wiele i miło sie rozczarowałąm bo film wciągnął mnie na maxa, po prostu odpłynęłam, i trudno było wrócic do rzeczywistości! tak jak i po każdej części czuje sie niedosyt, a tu koniec nieuchronie sie zbliża, buuuuuuu Odpowiedz Link
fatalna_jendza Re: Film 23.02.06, 12:14 Najgorsze jest to, że niktórzy mogą na podstawie filmów mieć negatywną opinię o książce :-( Odpowiedz Link