mistrz_ip 13.04.07, 13:08 za granica??w uk chyba 7000 GBP, a ile w Italii i w Niemczech?ktos wie? (human) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flamengista $549 10.05.07, 10:07 www.belforduniversity.org/university/doctorateprogram.asp?mcid=4 Odpowiedz Link
mistrz_ip Re: $549 10.05.07, 18:51 a to za rok czy za calosc? i mam jeszcze jedno pytanie-mozna robic dr systemem mieszanym? tzn bez odbywania wlasciwych studiow dr, ale nie jako wolnostopowiec? Odpowiedz Link
niewyspany77 heh 10.05.07, 19:29 post flamengisty -> ironia. > i mam jeszcze jedno pytanie-mozna robic dr systemem mieszanym? > tzn bez odbywania wlasciwych studiow dr, ale nie jako wolnostopowiec? Znaczy chcesz zabulic tylko za papier? No to bierz te Beldford. Odpowiedz Link
mistrz_ip Re: heh 10.05.07, 19:35 niewyspany77 napisał: > post flamengisty -> ironia. zaczailam :-) (jeszcze mi wszystkie komorki mozgowe nie obumarly) > > > i mam jeszcze jedno pytanie-mozna robic dr systemem mieszanym? > > tzn bez odbywania wlasciwych studiow dr, ale nie jako wolnostopowiec? > > Znaczy chcesz zabulic tylko za papier? No to bierz te Beldford. ja wlasciwie nie mam takich pomyslow to kolezanka moja nie bardzo chce studentow nauczac :-) i nie bardzo chce za studia placic, nawet 549 dolarow co uwazam jest swietna cena tak na marginesie (promotora ma,projekt badawczy promotor dal, tylko wielkie zdziwko ze trzeba egzamin wstepny zdawac ;-) dzieki za oswiecenie ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link
niewyspany77 Re: heh 10.05.07, 19:49 No okej ale nie bardzo kumam po co dr komus, kto nie chce uczyc studentow a i ok 8000 za wolna stope to taki wielki majatek. ALe mniejsza z tym. PS. sa w sieci tansze oferty niz te 550$ tylko ja bym szczerze odradzal chwalenie sie takim czyms. Odpowiedz Link
mistrz_ip Re: heh 10.05.07, 21:15 pewnie dla prestizu :-) chodzi pewnie o sztuke dla sztuki ale zawsze mozna sie pochwalic dyplomem zagranicznej uczelni. nie kazdy skuma o co chodzi a i paragonu przed oczy pchac nie trzeba :) pozdrawiam Odpowiedz Link
carnivore69 Re: heh 10.05.07, 21:30 > pewnie dla prestizu :-) Dla prestizu to sobie aston martina lepiej kup. Pzdr. Odpowiedz Link
mistrz_ip Re: heh 10.05.07, 22:17 nie chce.wole mini morrisa widze ze czytanie ze zrozumieniem takze wsrod przyszlej elyty spol. szwankuje.to nie o mnie chodzi tylko o ma kolezanke pozdrawiam rowniez Odpowiedz Link
carnivore69 Re: heh 10.05.07, 23:08 Spoko, spoko - nic nie szwankuje. Po prostu calego watku nie przeczytalem. (Niech wiec kolezanka sobie kupi.) Pzdr. Odpowiedz Link
mistrz_ip Re: heh 11.05.07, 21:37 :D:D nie mam za co...zbieram dolary na phd na razie :D:D Odpowiedz Link
carnivore69 Re: heh 11.05.07, 22:51 Lepiej poszukac programu, co w ramach stypendium tymi dolarami sami sypna... ;-) Pzdr. Odpowiedz Link
mistrz_ip Re: heh 12.05.07, 13:21 to bym musiala awansowac na jakiegos mikrobiologa czy inzyniera, histeryk sztuki na taki trick raczej liczyc nie moze.jeszcze 500dolarow i jestem phd :D:D Odpowiedz Link
madaminka Re: ile kosztuje doktorat?? 16.05.07, 15:30 Doktorat tak naprawde kosztuje kilka lat pracy i to jest najwiekszy koszt tego przedsiewziecia. Odpowiedz Link
mistrz_ip Re: ile kosztuje doktorat?? 16.05.07, 15:52 :) no tak,tylko ze nie we wszystkich krajach ta mozliwosc ma sie za darmo, stad moje zapytanie pozdrawiam Odpowiedz Link
brtlmj Re: ile kosztuje doktorat?? 28.05.07, 07:56 Cos mi sie majaczy ze gdybym musial placic z wlasnej kieszeni, to placilbym kilkanascie tysiecy euro rocznie (Irlandia). Ale nie placilem, i nie znam nikogo, kto placil. Tak wiec najwiekszy koszt to strata pieniedzy, ktore bym zarobil gdybym pracowal zamiast robic doktorat. Owszem, zarabiam teraz wiecej niz bym zarabial jako magister. Ale nie wiem czy to zrekompensuje (oczywiscie w sensie finansowym) piec i pol roku dodatkowych studiow. Bartek Odpowiedz Link
mistrz_ip Re: ile kosztuje doktorat?? 28.05.07, 11:43 hmm a gdzie sie starac o stypendium i ile czasu naprzod?? Odpowiedz Link
brtlmj Re: ile kosztuje doktorat?? 28.05.07, 20:58 > hmm > a gdzie sie starac o stypendium i ile czasu naprzod?? Sugeruje rozejrzec sie za promotorem z funduszami. Bartek Odpowiedz Link